Mediatek'ten yeni Helio X30 yonga seti duyurusu geldi

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Mediatek'ten yeni Helio X30 yonga seti duyurusu geldi
Çinli MediaTek, yeni üst seviye yonga seti Helio X30'un resmi duyurusunu gerçekleştirdi.




Akıllı telefon pazarında mücadele tüm hızı ile devam ederken, son dönemde akıllı telefonların en fazla dikkat çeken donanım bileşenlerinin başında yonga setleri bulunuyor. Yonga setleri cihazların kalbi olurken, hem işlemciyi hem de grafik işlemciyi barındırıyorlar.



Baktığımızda pazarda bir çok yonga seti üreticisi bulunurken, bunların başında Qualcomm geliyor. Qualcomm'un yanı sıra Samsung, MediaTek, Huawei, Intel, Nvidia gibi mobil yonga seti üreticileri de pazarda faaliyet gösteriyor.

MediaTek'e bakacak olursak eğer, Çin merkezli firma, özellikle de Asya'da sunulan modellerin oldukça yüksek bir çoğunluğunda kullanılıyor. Son dönemde üst seviyede on çekirdekli işlemcili Helio X20'yi sunan firma, daha sonra bu yonga setinin işlemci ve grafik işlemci saat hızı yükseltilmiş versiyonu olan Helio X25 ile de karşımıza gelmişti.

MediaTek şimdi de Helio X30 olarak en yeni üst seviye yonga setini resmi olarak duyurdu. MediaTek Helio X20 / X25 gibi Helio X30 da on çekirdekli işlemci tasarımına sahip. TSMC'nin 10nm FinFET üretim süreci ile geliştirilen yonga seti 2.8Ghz dört Cortex-A73, 2.2Ghz dört Cortex- A53 ve 2Ghz saat hızında dört Cortex-A53 çekirdek içeren işlemci barındırıyor.

Yeni MediaTek Helio X30, 40MP'ye kadar kamera desteğine sahip. 8GB'a kadar da RAM desteği cihazda yer alırken, ayrıca dört çekirdekli PowerVR 7XT grafik işlemci yonga setinde bulunuyor. LTE Cat. 12 desteği de sunan bu yeni yonga seti, gelecek sene pazarda yerini alacak.

Mediatek'ten yeni Helio X30 yonga seti duyurusu geldi
 
  • Beğen
Tepkiler: hasan3472ty


furyzer0

furyzer0

Üye
İntel daha 10nm işlemci çıkarmadı

Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]
 
lazye

lazye

Üye
nedense mediatek işlemcilerde ısınma sorunu yok ama snapdragon kadar süreklilik yok performans kaybı yaşatmıyor snapdragon kadar hem ünü hemde bana çok daha stabil geliyor snapdragon nedendir bilmiyorum :)
 
Luck Star

Luck Star

Üye
Isınma snpadragon'dan çok daha az ama ısınma var buna karşılık stabil değil. Diğer modelini kullandım bu işlemcinin ara ara laglar oluyor arayüzden kaynaklandığını sanmıyorum Huaweii arayüzü fıstık gibiydi.
 
Son düzenleme:
byAndroid

byAndroid

Üye
Huawei arayüzü bencede çok iyi.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Üst Alt