Zencefil kanseri önlüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Zencefil kanseri önlüyor
Zencefil aslında yüzyıllardır birçok hastalığın
tedavisinde kullanılan bir bitkidir ama son yıllarda
faydalarını keşfedip tüketmeye başladık. Sayısız
faydası bulunan bu bitkiyi düzenli tüketmek de
önemli. Zencefilin bilinen en önemli etkisi soğuk algınlığını
önlemesi ve gidermesidir, grip olduğumda veya
kendimi yorgun hissettiğimde tükettiğim ve fazlasıyla
faydasını gördüğüm bir bitkidir ki araştırmalarda
bunu destekliyor. *Yumurtalık kanseri tedavisinde tüketildiğinde kanser
hücrelerinin küçülmesine hatta yokolmasına dahi
neden olabilmektedir, tabi doktorunuzun önerisiyle. *Kolon kanserini önlemektedir, kolorektal kanser
hücrelerinin hızlı büyümesini engelleyebildiği
araştırmalarca desteklenmekte. *Radyoterapi veya kemoterapi tedavisinde oluşan
mide bulantılarını yemekle beraber tüketildiğinde
azaltmaktadır. *Enfeksiyon gidericidir ve en etkili doğal ağrı
kesicidir, özellikle osteoartritte oluşan eklem
ağrılarına faydalıdır. Diyetisyen Özlem Sert Aydın *Sindirim sitemini düzene sokar, mide bulatısı ve
kusmayı önler. *Besin zehirlenmelerinde de faydalıdır *Migren ağrılarında ve regl öncesi ağrılara faydalıdır *Hafızayı güçlendirir *Damar tıkanıklığını önler, kanı temizler *Sakinleştirici etkisi vardır *Sindirim sistemini düzenler *Total kolesterol ve LDL kolesterol seviyesini düşürür *Kanın pıhtılaşmasını önler ama tüketim miktarı
önemlidir *Kalp ritmini düzenler *Astım hastalarında solunumu düzene sokar *Gaz problemlerini giderir *Kan şekerini dengeler özellikle ıhlamur ve tarçınla
birlikte tüketildiğinde **Hamilelikte özellikle son aylarda kasılmaları
artırabileceğinden tüketmemekte fayda var. Nasıl tüketebiliriz?
Zencefili toz olarak almaktansa daha çok tazesini
almaya çalışın, tazesi artık birçok markette de
satılmaktadır. Yumru şekilli olan bu bitkiden ince bir
dilim kesip, kabuklarını soyup, rendeleyerek bitki
çaylarınıza ilave edebilir veya dilim olarak sebze yemeklerinize katıp sebze ile beraber pişirebilirsiniz.
Ayrıca kurabiye veya kek içerisinde de oldukça güzel
bir aroma vermektedir. Saklama koşulları önemli
Zencefili taze olarak alıp tüketmek en etkilisi ama
saklama koşulları da önemli çünkü zencefil
kesildikten sonra oda koşullarında çok çabuk
küflenebilmekte. Bunu önlemek için zencefili aldıktan
sonra rendeleyip derin dondurucuda saklayabilir ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz. Birçok bitki tüketim miktarına da bağlı olarak bazı
hastalık tedavilerini olumsuz etkileyebilmektedir ama
zencefilin herhangi bir besin veya ilaçla bir etkileşimi
yoktur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt