Cikletlerle Yaşayan Balıklar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Cikletlerle Yaşayan Balıklar
Cikletlerle Yaşayan Balıklar nelerdir,
cichlid balıkları,
Cikletlerle Yaşayan Balık Türleri,
cichlid balık çeşitleri

Cikletlerle Yaşayan Balıklar - Cichlid Türleri

Neolamprologus brichardi :Neolamprologus Brichardi Kendi tür çevresi dışındaki kendi türünden veya benzer Lamprologus türünden balıklara karşı saldırgandırlar. Tek türün beslenmesi için 80 cm ‘lik bir akvaryum yeterli olabilir. Diğer türlerle beraber yaşatmak için ise, yavrularını büyütürken diğer balıklara karşı koruyacakları alana sahip en az 150 cm ‘lik geniş akvaryumlar gerekir. Küçük boylarına karşın, sınırını bilemeyen daha büyük cichlidleri dahi öldürebilirler. Tropheus ile beraber yaşayabilirler. Bitkilere zarar vermezler. Akvaryumda taşlarla kovuklar oluşturmak gerekir. Sıcaklık olarak 23-25 dereceyi severler akvaryumun orta seviyesinde daha çok zaman geçirirler.Brikardi Afrika tanganika gölünün kayalık kıyı şeritlerinde yaşarlar daha çok 5 ile 10 m arası derinliklerde görülürler. Erkekleri 9 cm dir, dişileri ise daha küçüktür. Türüne uygun her akvaryumda beslenilebilir.

Limon Cichlid: Limon sarısı renginde veya açık turuncu tonlarında, ince uzun, orta boylu bir çiklit türüdür. İnce kumlu akvaryumları severler. Kumları kazmazlar. Akvaryumu kayalarla dekore ederek saklanabilecekleri kovuklar oluşturmak gerekir. Diğer Tanganika balıklarında olduğu gibi, etkin bir biyolojik filtrasyon ve düzenli su değişimleriyle, akvaryumdaki nitrit/nitrat gibi metabolik artıkların yoğunluğunu düşük düzeyde tutmak önemlidir.

Tropheus brichardi: Yaşadığı bölgede kayalardan oluşmuş sayısız saklanma yerleri mevcuttur. 14 cm kadar boya ulaşan Tropheus brichardi kendi biotobunda 5-10 derinlikte kayaların üzerinde oluşmuş yosunları yiyerek beslenir. Oldukça gösterişli balıklardır. 400 litrelik akvaryumda beslenmelidirler ayrıca akvaryum zemini açık rekli ince cakıllı kum olmalı ve saklanma yerlerini oldukca çok olmasına dikkat edilmelidir. en az 10 luk veya daha fazla gruplar halinde tutulmalıdırlar Cinsiyet dengesi; bir erkege 3-6 dişi düşecek şekilde olmalıdır. 10 luk gruplar halinde en fazla 3 erkek yeterlidir. Ticaret dilinde Tropheus brichardi’ nin değişik adları vardır. Bunlar kanarya yanak, kırmızı ve sarı yanaklı tropheus olarak bilinir.

Tropheus Ikola: Tanganika, Afrika bölgelerinde yaşayan bir balıkltürüdür. Bitkisiz ve kumluk alanlardan hoşlanırlar. Çoklu gruplar halinde beslenmesi önerilir.Güçlü filtrasyon gerekir.Düzensin yapılan su değişimleri ikolalarda karın şişkinliklerine yol açabilir.

Tanganyika Palyaçosu: Yaşam alanları tanganyika Gölü’nün kayalık, dip bölümüdür. Dipte yaşarlar, akvaryumda bol saklanma yeri yapılmalıdır. Erkek ile dişi arasında belirgin bir fark yoktur.

Frontosa: Frontosalar Afrika Cichlidlerinin Tanganyika bölgesine ait yaklaşık olarak 2 ila 3 ayda bir ortalama 90 ve üstü yumurta döken akvaryum balıklarıdır. Frontosalar çok sert akvaryum balıklarındandır ve pekçok hastalığa karşı bağışıklıkları vardır. Kısmen boyutlarından dolayı (tam erişkin erkekler 35 cm e kadar büyüyebilir) ve kısmen de agresif olmayan doğalarından dolayı ben hiçbir Tanganyika Gölü Cichlidiyle kavga etmediğini veya başının hiçbir Cichlidle derde girmediği bilinmektedir.

Zebra Cichlid: Orta Amerika çiklitlerinden olan zebraların yaşam alanı Guatemala, Panama ve Costa Rica’dır. Oldukça dayanıklı olan zebralar aynı zamanda çok hırçın balıklardır. Akvaryumlarına koyulabilecek farklı tür sayısı bu bakımdan oldukça az olmaktadır. Ateş ağız ve Jack Dempsey gibi dayanıklı ve kuvvetli çiklitlerle bir arada beslenebilirler.
Dişisi erkeğinden erişkin boyunda oldukça kolay ayrılır. Erkeklerde gri ton üzerine siyah ve dikine siyah çizgiler bulunur. Dişilerinde ise bu gri tonun üzerinde siyah şeritler yine bulunmasına rağmen özellikle sırt ve karın kesimlerinde yoğun olmak üzere portakal rengi de bulunur. Ayrıca erkek dişisine oranla oldukça büyüktür. Erkeklerde anal yüzgeç ve sırt yüzgeci daha uzun ve daha sivri iken dişilerde bu yüzgeçler daha kısa ve küt sonlanır.

Sarı Prenses: Malawi Gölü çiklitlerinden olan Sarı Prenses ülkemizde en çok sevilen, üretilen ve satılan çiklit türlerinden biridir. Sakin ve barışçıl bir balıktır. Doğada Malawi Gölü’nün kayalık bölgelerinde yaşarlar. Bu nedenle akvaryumlarının kayalarla dekore edilmesi ve bu kayalar arasında saklanma yerleri ve tüneller oluşturulması gereklidir.Temel besinleri bitkisel ağırlıklıdır. Kayaların üzerindeki yosun tabakası ile beraber bu yosunlar içindeki küçük su canlılarını da yerler. Yumurtalar kuluçka suresince dişi baliğin ağzında saklanır. 25-35 gün sonra yumurtadan çıkan yavrular anne tarafından akvaryumda sakin ve tehlikesiz bir bölgede ağızdan bırakılarak dolaştırılır. Anne her turlu tehlikeye karsı daima tetiktedir.

Brownea: Victoria Gölü çiklitlerinden olan Brownae ülkemizde yeni tanınan çiklit türlerinden biridir. Sakin ve barışçıl bir balıktır. Yumurtalar kuluçka süresince dişi balığın ağzında saklanır. 14-15 gün sonra yumurtadan çıkan yavrular anne tarafından akvaryumda sakin ve tehlikesiz bir bölgede ağızdan bırakılarak dolaştırılır. Anne her türlü tehlikeye karşı daima tetiktedir.

Ateş Ağız: Anavatanı Orta Amerika ( Meksika, Guatemala ve Yukatan bölgeleri ) olan ateş ağızlar oldukça dayanıklı ve görünüm olarak da güzel balıklardır. Erkekleri dişilerinden renklerinin canlılığı, vücut olarak iriliği ve yüzgeçlerinin (karın ve sırt) daha uzun olması gibi özellikleri ile ayrılır. Ateş ağızlar ortalama 15 cm. ye kadar büyürler. Ateş ağız akvaryumunun ısısı 24-26 °C ve pH değeri de 6,5 – 7,5 arasında olmalıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
885
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
683
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
2
Görüntüleme
4K
federico2424


Üst Alt