Zayıflatan Öneriler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Zayıflatan Öneriler
Zayıflatan öneriler tavsiyeler - Klo verdiren önerielr ve tavsiyeler - Zayıflatan püf noktaları


Klo almamıza neden olan kimi alışkanlıklarımızın farkında olmayız. Hâlbuki çoğunlukla basit ayrıntılara dikkat etmek bile hem sağlığımızı korumamızda hem de formda kalmamızda büyük önem taşır.Sayfamızda sizlere zayıflatan önerilerden bahsedicez dikkate alın diyerek yazımıza geçiyoruz.

Sağlıklı atıştırın
Özellikle öğün aralarında sağlıklı atıştırmalar almak ve böylece uzun süre aç kalmanın önüne geçmek dengeli bir diyetin temelini oluşturuyor. Bunun için yanınızda kuruyemiş çeşitleri ve bir meyve taşıyın. Eğer bunu yapamıyorsanız evde ya da ofiste gözünüzün önünde olacak her yere bu atıştırmalıklardan bırakın. Unutmayın bunları görmek size öğün aralarında atıştırma saatinizin geldiğini hatırlatacaktır.

Kahvaltınızı güzelyapın
Diyet yapan 900 kişi üzerinde yapılan son çalışmalarda, sabah yenilen yiyeceklerin kalori değerlerinin tamamının gün içinde tüketildiği ortaya çıkmış. Bu nedenle kahvaltıda, sağlıklı olan herşeyi tüketebilirsiniz.

Egzersiz sonrası ağır yemek yemeyin
Spor yapanlar egzersiz süresince harcadıkları kalori değerlerini hesaplayıp bunun verdiği rahatlıkla egzersiz sonrası büyük porsiyonlarda yemek yeme eğilimindedirler. Egzersiz sonrası açlık hissederseniz krakerin üstüne süreceğiniz yer fıstığı ezmesi yiyebilirsiniz.

mutlaka kendi tabağınızını kullanın
Dışarıdan aldığınız yiyecekleri hiçbir zaman kendi orjinal kağlarında tüketmeyin. Eve geldikten sonra mutlaka kendi kasenize ya da tabağınıza boşaltın. Araştırmalar, dondurmayı orjinal kabında yiyenlerin evde başka bir kaseye boşaltarak yiyenlere göre yüzde 30 daha fazla tükettiklerini gösteriyor.
Yemeğin kaynağını mutfakta tutun
Ana yemeği masaya getirmeniz fazladan yüzlerce kalori almanıza sebep olur. Fırından çıkan tavuğu ya da makarna tenceresini masaya getirirseniz tabağınız bittiği anda tekrar doldurma ihtiyacı hissedersiniz. Tencereleri mutfakta tutun. Böylece gözünüz görmediği için bittiğinde aynı yemekten tekrar yemek istemezsiniz.
Mutfak alışverişi yaparken sakız çiğneyin
Marketlerde gıda ürünlerinin tanıtımları için ikram edilen yiyeceklere "Hayır" demeyi öğrenmelisiniz. Bunun en kolay yolu ağzınızın meşgul olması. Sakız çiğneyerek alışveriş yaparsanız size ikram edilen peynirleri, fazla kalorili meyve sularını ve sosları reddetme şansınız olur.

Sağlık ve az kalorili besinlere yönelin
Tüm gün boyunca daha az kalori almaya çalışın. Böylece fazla kilolarınızda kolayca kurtulabilirsiniz. Yedikleriniz önemli ölçüde azaltmak ya da sevdiğiniz yiyecekleri hayatınızdan tamamen çıkarmak kendinizi hem aç hem de gergin hissetmenize sebep olabilir. Bu durumda yapmanız gereken şey, her öğünde yediklerinizden sadece birkaç besini azaltmak ya da daha sağlıklı alternatiflerle değiştirmek olacak.

Yemekten sonra kahve için
Yemeğin üzerine kahve içerseniz ekstra tatlı bir şeyler yemek istemezsiniz. Sağlıklı olması için kafeinsiz kahveyi tercih edin; bu içecek sindirim sisteminizi düzenler. Bunu alışkanlık haline getirirseniz vücudunuz şeker ihtiyacını hissetmez ve siz de ekstra kalorilerden kurtulmuş olursunuz.
 


mertoligi

Üye
teşekkürler
 
hikmet366

hikmet366

Üye
teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt