yüzüklerin efendisi hikaye olarak sırası

Sponsorlu Bağlantılar

bardaksız

Üye
    Konu Sahibi
yüzüklerin efendisi hikaye olarak sırası
merhaba arkadaşlar ben yüzüklerin efendisi serisini izlemeye karar verdim ama önce hobitimi izleyim yoksa yüzüklerin efendisi 1imi ? hikaye olarak sırasını yazarmısınız ?
 


frdgngr

frdgngr

Üye
Kardes hobbit normal hikayeden 60 sene oncesinde geciyor ama daha hobbit in devami gelecek
 
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
önce hobbit i izle. O herşeyin öncesini anlatıyor.
 
SHS

SHS

Üye
önce hobbiti sonra yeni filmi sonra kalan üçlüyü izle, aslında kitaplarını oku daha iyi, kitaplar biraz daha farklı, bi de hikayenin öncesini anlatan bi kitap var onu da oku :)
 
maktama

maktama

Üye
Hikayenin öncesini anlatan silmarilion ve roverandom(isimlerde harf yanlışım olabilir) adlı 2 kitap var(hatta bir de güç yüzüklerine dair adlı bir ince kitap da var.) Bunlar en başlangıcı(tanrısal kısımdan başlayarak)anlatıyordu hatırladığım kadarıyla. Ancak hobit ya da yüzüklerin efendisi 3lemesi gibi çok çok akıcı sürekleyici değiller. Yazım tarzları farklı, özellikle silmarilion ayrı bir olay,anlayana bravo.

Kitapları okumanı tavsiye ederim, filmleri izleyeceksen extended(ext,daha uzun)versiyonlarını izle. Kitaba birazcık daha yakınlar. Ama illaki kitapları okuyun derim ilk önce. güç yüzüklerime dair –hobbit–ve 3leme olarak okursanız cillop olur.
 

bardaksız

Üye
    Konu Sahibi
cevaplarınız için teşekkürler .
 


Üst Alt