- YÜZÜKLERİN EFENDİSİ GERÇEĞİ -

Sponsorlu Bağlantılar

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
- YÜZÜKLERİN EFENDİSİ GERÇEĞİ -
YÜZÜKLERİN EFENDİSİNİ İZLEMİŞ OLANLAR YAZIYI UCUNDAN OKUYUN BİTİRMEDEN BIRAKAMAYACAKSINIZ

O KADAR MUHTEŞEM VE OLAĞANÜSTÜ BİR TARİHİMİZ VAR Kİ BİZ FARKINDA DEĞİLİZ BAKIN ONLAR NASIL FARKINDA..

DÜNYANIN BİZE VE MÜSLÜMANLIĞA OLAN DÜŞMANLIĞINI BİRDE BEYAZPERDEDEN ÖĞRENMEK İÇİN LÜTFEN OKUYUN - TAMAMI KENDİ YAZIM, İNCELEMELERİM VE YORUMLARIMDIR

- YÜZÜKLERİN EFENDİSİ GERÇEĞİ -

Daha ilk filmi izlediğimde tüm hikayenin arka planını çözmüştüm ama farkına varmamış olanlar için yazıyorum..

Gerçi Fetih 1453 filmi ile aradaki sahne benzerliklerinden dolayı daha fazla izleyici gerçeğe uyanmıştır diye umuyorum. Gelelim detaylara..

Çok fantastik ve etkileyici bir başyapıt değil mi? Evet.. Peki sizce bu adamlar bu kadar enteresan senaryoyu nereden bulup yazdılar? Hayal gücünü baya zorlayan bir senaryosu var ve evet makyajların hakkını vermek lazım kostümler falan gerçekten çok emek sarfedilmiş ama bizim meselemiz senaryo, konu..

Yalnız öncelikle tebrik ediyorum bizim yapmamız gereken şeyi onlar yapmış ve bizim tarihimizi bizden önce beyazperdeye uyarlamışlar..

Dikkat edin uyarlamışlar diyorum çünkü Yüzüklerin Efendisi neredeyse tamamen Müslümanlık ve Türkiye, Osmanlı tarihini konu alır ama kendi egolarına göre, olanı değil olmasını istedikleri hali ile beyazperdeye fantastik öğeler eşliğinde uyarlamışlardır..

Şimdi kıyaslamalı olarak inceleyelim hangi karakter tarihimizin hangi kısmından, kişilerden uyarlanmış. Zaten tarihi azıcık bilen biri bile anında uyanacaktır muhabbete yeter ki filmi izlemiş olun:

1/1) Yüzük ve Sauron - Filmde olan; Yüzük filmde kötülüğün kaynağının, orta dünya halkına acı çektiren ve dünyayı hükümdarlığı altına sokmak isteyen varlığın yani Sauron'un hayatta kalması için gerekli gücü sağlıyor.. Sahibinden uzağa düşüyor ve onu kim takarsa taksın ona üstün güç sağlıyor görünmez olma gibi.. Yüzük yokedilmek için dövüldüğü ateşe atılmaya çalışılıyor..

1/2) Yüzük ve Hz.Süleyman - Gerçekte olan; Yüce Allah'ın daha önce ve daha sonra hiçkimseye nasip etmediği sadece Hz. Süleyman'a lutfeylediği bir armağandır.. Ve evet yüzüğün gerçekten muhteşem güçleri vardı. Hz. Süleyman o yüzük parmağında olduğu sürece cinlere, hayvanlara, bitkilere ve nice güçlere hükmediyordu.. Cinlere pek çok ihtişamlı yapıyı inşa ettirmiştir.. Hatta bastonunun üzerinde ayakta iken vefat ediyor ve uzun süre öyle kalıyor ve ta ki yere yıkılana kadar cinler ve alası ona hükümdarları olarak bağlı kalıyorlar.. Hz. Süleyman yüzüğü asla kötülüğe kullanmamıştı..

2/1) Aragorn ve Gondor - Filmde olan; Aragorn filmde önce ucube kıvamında olan bir yolgezerdir.. Tüm amacı orta dünya halkını kötülükten arındırmak ve babasından miras kalan Gondor şehrine kral olmaktır. Yolu hobbitlerle büyücülerle kesiştikçe ekip toplanır ve savaş için mücadele başlar.. Film boyunca sürekli halkı için mücadele ediyor, önce kötülüğü yenip sonra hakkı olanı almak için.. Kötülük yenilincede tüm sevenlerinin de isteğiyle kral olarak Gondor şehrinin tahtına oturuyor..

2/2) Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul - Gerçekte olan; Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesini hazmedeyen yabancı yapımcılar yönetmenler üstte bahsettiğim gibi Gondor adı altında İstanbulu ve Aragorn adı ile de Fatih Sultan Mehmet'i kopyalayarak beyazperdede biz anadolu Türklerinden Constantinapolisi geri almışlar fethetmişlerdir..

3/1) Orklar - Filmde olan; Orklar Sauronun, kötülüğün kralının yaratık askerleridir.. Başta Gondor ve halkı olmak üzre tüm diğer ırkları fethetmek ve yok etmek üzere orta dünyaya saldırırlar acımasız ve ilkel yaratıklardır..

3/2) Türkler - Gerçekte olan; İstanbulu fetheden mehmetçiklerimizi asker evlatlarımızı sanki onlara zulmetmişizcesine zalim, gaddar, ilkel, yobaz yaratıklar olarak ork kılığında beyaz perdeye yansıtmışlardır.. Fatih Sultan Mehmet Ayasofyaya sığınanları katletmiş sanki de filmde türkler yani orklar önüne geleni kesiyorlar..

4/1) Gandalf - Filmde olan; Gandalf filmde orta dünyanın ve iyiliğin savunucusu olarak karşımıza çıkıyor.. Üstün büyü yeteneğiyle halkları koruyor ve filmdeki kahramanlarımız ne zaman umutsuzluğa kapılsa ve yenilgiye yakınlaşsalar onları ayağa kaldırıyor umut veriyor, sanırım kim olduğunu anladınız bakın gandalf gerçekte kim

4/2) Akşemdeddin Hazretleri - Gerçekte olan; Fatih Sultan Mehmet İstanbul surlarında ağır hezimete uğramaktadır kaybettiği askerler kaybettirdiklerinden kat kat fazladır.. Öyle umutsuzluğa kapılır ki artık savaştan çekilecek noktaya gelir tam otağında hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştır ki mucize gerçekleşir ve kır atıyla Akşemseddin Hazretleri yanına gelir ve ona öyle nasihatlerde bulunup öyle mucizeler gösterirki Fatih Sultan Mehmet adeta yeniden doğar.. Bu arada Gandalfta kır ata biniyordu hatırlatırım.. Akşemseddin Hazretlerinin muhteşem sözü; ''Mehmet, unutma! En sert rüzgarlar yüksek dağlarda eser''.. Bu söz üzerine Fatih Sultan Mehmet dahada cesaretlenir ve savaşın gidişatı baştan aşağı değişir.. Evet dostlar görüyorsunuz ya bizim evliyamızı ulemamızı alıp kendilerine büyücü yapmışlar adınıda Gandalf koymuşlar

5/1) Mordor - Filmde olan; Mordor Sauronun yuvası ve orkların Sauron tarafından yaratıldığı yerdir.. Tüm kötülüğün merkezidir..

5/2) Anadolu - Gerçekte olan; Türklerin yaşadığı bu güzelim toprakları İstanbul fethinden gelen kızgınlıklarından dolayı kötülüğün kalbi olarak kabullenmişlerdir.. Ve yaratık olarak gördükleri Türklerin yuvasına, Anadolu'ya beyazperdede Mordor adını vermişlerdir..

6/1) Lanetlenmiş Ölüler - Filmde olan; Yüzüklerin Efendisin üçüncü bölümü olan Kralın dönüşü filminde Aragorn mevcut asker sayısıyla düşmanı yenemeyeceğini anlamış ve zamanında kral babasının yanında savaş sözü veripte savaştan kaçıp sonrada babası tarafından ölümlerinden sonra cennete ya da cehenneme gidememeleri için dünyada hayalet olarak kalacakları şekilde lanetlenmiş ölüleri kralın oğlu olarak yardıma çağırmaya karar verir..
Ölülerle anlaşır; Savaşın, sizi özgür bırakayım ve ahirete göç edin der.. Ölüler özgürlükleri için kabul eder..Ve savaş meydanına geldiklerinde gidişatı yokoluş ve hezimet gibi görünen savaşı bir anda alt üst edip tersine çevirirler.. Ne kadar düşman canlı varsa saniyeler içinde onlar daha ne olduğunu anlayamadan katledilir..
Ve Aragorn ölüleri serbest bırakır savaşı kazanmalarındaki en büyük güç bu olmuştur.

6/2) Allah'ın dostları Evliyalar - Gerçekte olan; Çanakkaledeki kurtuluş savaşımızda idi.. Öyle bir an gelmişti ki düşman artık burnumuza kadar getirmişti kanı. Ve İngilizler büyük bir birlik ile çok güçlü bir atak yapacaklardı ama yapamadılar.. Eğer onlar üstümüze o birlikle gelebilmiş olsalardı belki savaşı kaybetmiştik tabi Allah bilir..
Peki ne oldu? Gelin ne olduğunu size bizzat İngiliz komutan anlatsın;
Yenilgiden sonra bir gazeteci ingiliz komutanla röportaj yapar mağlubiyetin nedenlerini araştırmak için.. İngiliz komutanın yaptığı açıklama onlar için tüyler ürpertici bizler için şeref duyulacak bir şeydir.. Komutan şöyle der; '' Kaybettik, çünkü biz orada o gün sadece Türklerle savaşmadık.. Biz orada beyaz sakallı ve atlı adamlarla da savaştık''

Bu ne büyük bir olaydır.. O gün orada evliyalar yattıkları yerden Yüce Allah'ın izni ile kalkıp şehadete doyan bu aziz millete yardım etmişlerdir.. Allah'ın ordusu oradaydı..

Aynı şekilde yine bir ingiliz birliğinin üzerine inen beyaz bir duman koca taburu bir anda yok etmiş ve o askerlerden o bulut dağıldıktan sonra bir daha hiçbir haber alınamamıştır.. Aman yarabbi..
İşte kardeşlerim.. Allah'ın evliyalarını alıp lanetli ölüler olarak işlemişler..

Elfleri ve cüceleri tam olarak bir yere koyamadığımıda belirteyim. Belki onlarıda siz bulursunuz ben tarihteki bir varlıkla eşleştiremedim..

Lakin filmde orklar elflerin lanetlenmiş halleridir.. Yani filmde lanetli elf olan orklar düşman normal elfler dosttur.. Yani şu mantık çıkıyor ortaya: Türkler aslında elfler olarak karaktere büründürülmüşler.. Bu durumda gerçek hayatla kıyaslayacak olursak; Onlarla işbirliği yapan Türkler Elf, savaşan Türkler orktur.. Fetih 1453 filminde Orhan karakteri vardı.. Haçlılarla işbirliği yapan hain Türk.. Sanırım o ve onun gibiler elf olarak canlandırılmışlar..

SON - FEVZİ ACUN

Dünyanın Türklere, Müslümanlığa bakışı.. Silkelenip kalkın yerinizden şimdi..
 
Son düzenleme:


Türe

Türe

Üye
Yazı güzel ancak şahsen izlemiş biri olarak bunları pek bağdaştıramadım.
 
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Yazı güzel ancak şahsen izlemiş biri olarak bunları pek bağdaştıramadım.
Fetih 1453 filminide izle.. Daha iyi anlarsın.. Orkların kapı kırmak için kullandıkları ateşli ejderha başı ilede bizim surları delmekte kullandığımız şahitop anımsatılmış.
 
Serhan

Serhan

Üye
Hz.Süleyman dışında hiçbiri doğru gelmedi bana...
 
SHS

SHS

Üye
Abi k.bakma da herkes kendine yontar o zaman, adam yazmış romanı, güzelde film yapmışlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan

romaryu

Üye
Siz kitabin yazari tolkieni araştirdinizmi bu seriyi nasil yazdiğini kafasinda orta dünyayi nasil oluşturduğunu bence yaniliyorsunuz
 
BLooD_ReG

BLooD_ReG

Üye
Yazarın Türkleri pek sevmediğini biliyorum ve orcları Türklere benzettiğini de biliyorum bunu anlamak zaten oldukça kolay tüm iyiler Batıda iken kötüler doğuda ama diğerlerine birşey diyemem :)
 
TheRkuT

TheRkuT

Üye
Şizofren işi...
 
Fatic

Fatic

Üye
Arkadaşlar tarih her millet için ayni değil sen Fransa da şanlı Türk tarihinin anlatıgini mi saniyorsun yok bize de fransa tarihinden kanuniden yardim istemesi anlatilir onlarin acizligi bizim ustunlugumuz neden napolyon anlatilmaz Türkiye de çünkü adam Türkleri yenmistir anlatilsa bile Fatihin ondan daha iyi oldugunu soyledigi soz yazilir gerisi teferruat adam avrupayi dize getirmis saygi duy en azindan
 
  • Beğen
Tepkiler: BLooD_ReG
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Yazıyı okumadım anca bir Tarih öğrencisi olarak şuna takıldım: Olağanüstü tarih olarak Müslümanlığı kastettiysen eğer yanlışsın. Tarihimiz Türk tarihidir ve olağanüstü olan odur. Bilmiyorum neyi kastettiğini ama.
 
  • Beğen
Tepkiler: BLooD_ReG ve Serhan
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
yüzüklerin efendisini severim ama yazı çok uzun okumaya üşendim :D
 
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Herkezin bakış açısı. Saygı duyarım.. Ben böyle görüyorum sadece. Resmi bir dayanağım yok.. Keyifli forumlar arkadaşlar..Ayrıca Yüzüklerin Efendisi serisi hayranlarındanım.. Filmin ruhuna tek kelime etmem.. Sadece içeriğin arkaplanında dönen benim gözümden algıladıklarımı yazmak istedim o kadar..
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan
Serhan

Serhan

Üye
Herkezin bakış açısı. Saygı duyarım.. Ben böyle görüyorum sadece. Resmi bir dayanağım yok.. Keyifli forumlar arkadaşlar..Ayrıca Yüzüklerin Efendisi serisi hayranlarındanım.. Filmin ruhuna tek kelime etmem.. Sadece içeriğin arkaplanında dönen benim gözümden algıladıklarımı yazmak istedim o kadar..
:oke:
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Bazı yerler mantıklı bazı yerler abartılı bence. Ama yazına destek için şunu ekleyeyim bari :ehe Orcların bindiği warglar.. Kurtların hangi ırkı temsil ettiğini hepimiz biliyoruz herhalde :ehe
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Serhan ve -Börteçine-
Serhan

Serhan

Üye
Bazı yerler mantıklı bazı yerler abartılı bence. Ama yazına destek için şunu ekleyeyim bari :ehe Orcların bindiği warglar.. Kurtların hangi ülkeyi temsil ettiğini hepimiz biliyoruz herhalde :ehe
aynen bazı yerler mantıklı .
:ehe
 
ıRagnaRı

ıRagnaRı

Üye
:blink:
 
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Daha geniş alıntı
 
  • Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Aslında mantıklı çünkü diğer dinler hep islamiyet ten ekmek yer ama kötüler . Biz hep geç farkına varıyoruz. Yani Dinimizi tarihimizi bir araç haline giriliyorlar. Biz ise gece gündüz dizi film internet harca zamanı harca böyle ömür harcariz
 
0MG90

0MG90

Üye
Bazı yerleri mantıklı ama bazı yerlerine katılmıyorum. İlham alınmış diyelim ona.
 


Üst Alt