Yurtdışından Hediye Telefon Kayıt Ettirme Yardım!

Sponsorlu Bağlantılar

daniel_23

daniel_23

Üye
    Konu Sahibi
Yurtdışından Hediye Telefon Kayıt Ettirme Yardım!
Yurtdışından kuzenim bana hediye bir telefon gönderecek fakat beraberinde değil kargoyla gönderecek

sorularım şunlar:

gümrükten geçmesi için en iyi yol olarak bayramlardan 1 ay önce veya sonra üzerinde hediye olduğu açıkça belirtilmiş olarak gönderilmesi gerektiği söylendi sizin bu konuda başka öneriniz varmı?
bu telefonuda pasaport ile kayıt ettirmem zorunlu mu sonuç olarak biri getirmiyor ve hediye geliyor
telefonun kutulu olup olmaması işi değiştirirmi
içine fatura koymak zorunlu mu veya en fazla kaç $ değerinde bişey getirtebilirim gümrüğe takılmadan
eğer gümrüğe takılırsa yapmam gereken işlemler nelerdir?

LÜTFEN
en iyi yol birisinin yanında getirmesi yazmayın öyle bir imkanım yok
bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim

furkan_guncu

Üye
Gümrükte kalır telefonun. Hediye vs olmaz kargoyla hiç olmaz. Getircek kişi kendisi getirebilir kargoyla olmuyor yani bi çok sitede öyle yazıyor.

bybilal

bybilal

Üye
evet gümrükten biriyle geçmesi lazım. Burda kayıt ettirck kişide pasaportunun yeni giriş çıkış yapmış olması gerekmekte. Yoksa olmaz. Bne azerbaycandan getirttim abimle , pasarportuyla gelir gelmez bi vodafone ana bayiden kayt yaptırdım sorun olmadı. Bunuda her iki senede bir yenileticeksin.

credo79

credo79

Üye
Arkadaşlar peki bu telefonu kayıt ettirdiğimiz pasaportun sahibi adına mı olmalı hat..? Böyle bi zorunluluk var mı..? Yani Ahmet'in pasaportuna kayıtlı olan telefonu, Mehmet kendi adına kayıtlı bir Turkcell/Vodafon/Avea hat ile kullanamaz mı..?

daniel_23

daniel_23

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar peki bu telefonu kayıt ettirdiğimiz pasaportun sahibi adına mı olmalı hat..? Böyle bi zorunluluk var mı..? Yani Ahmet'in pasaportuna kayıtlı olan telefonu, Mehmet kendi adına kayıtlı bir Turkcell/Vodafon/Avea hat ile kullanamaz mı..?
kimin kayıt etirdiği önemli değil.

credo79

credo79

Üye
Ben de öyle tahmin etmiştim. Hızlı cevap için sağolun sayın daniel_23 :)

daniel_23

daniel_23

Üye
    Konu Sahibi
önemli değil :)

Üst Alt