Yurtdışından telefon gelecek fakat pasaport yok.

Sponsorlu Bağlantılar

neoorog

neoorog

Üye
    Konu Sahibi
Yurtdışından telefon gelecek fakat pasaport yok.
Akrabalar yurtdışından telefon gönderecek bana. Fakat onlar gelmeyecek. Bu yüzden pasaport yok elimizde. Bu telefonu benim kayıt ettirmem lazım. Pasaportsuz kayıt yapan şahıslara telefonu kayıt ettirsem ve bu daha sonra fark edilse ne olur ? Herhangi bir para cezası ya da başka bir ceza gelir mi yoksa sadece telefon mu kapatılır ?

Bir sorum daha var. Bu telefonları nasıl kaydediyorlar böyle ? :D

Lacrymosa

Üye
Yasadışı yollarla yapılan şeyler fark edilirse mutlaka cezası var. Kaçakçılık olarak kabul edilirse kötü olur. O işler hakkında hiç bilgim yok.

neoorog

neoorog

Üye
    Konu Sahibi
Peki şöyle olsa ne olur ?

Kullanmadığım eski bir telefonun imei numarası ile hediye gelen telefonun imei numaralarını değiştirtsem. Daha sonra kullanmadığım telefonu bir daha kullanılmayacak hale getirsem ( kırsam ) sorun olur mu ?

Ya da akrabaların gelmesini beklesem 4-5 ay sürer bu. O zamana kadar telefonda müzik vs. dinlesem 4-5 ay sonra kayıtta sorun çıkar mı ?

Devil_In_Side

Devil_In_Side

Üye
kardeş telefonu neyle yolliyacaklar bildiğim kadarıyla gümrükten girmiyo diye biliyorum telefonlar.

ediesel

Üye
Telefonu kırma bence saçma olur çünkü yeni telefonunda olup da eski telefonun da olmayan abzı özellikleri kullanamayabilirsin mesela yeni telinde 3g var eskisinde yok eskisinin imei ni ona aktarırsan sistem onu normal olarak algılar ve elinde 3g siz yeni bir telefonla kala kalırsın

rroyy

rroyy

Üye
Telefona sim kart tkmadığın sürece istedgn sure boyunca muzık vs dinle wifiden nete baglan kayıtta sorun yaşamazsın. Sim kart taktıkdan sonra kayıt için 15gun süren var. Gerçi nasıl oldu bilmiyorum pederin telefon kapatıldı ertesi hafta pasaporta kaydını yaptırtmıştık ama orası karışık işler telekom müdürlüğünü vs aradıydı ((=

neoorog

neoorog

Üye
    Konu Sahibi
kardeş telefonu neyle yolliyacaklar bildiğim kadarıyla gümrükten girmiyo diye biliyorum telefonlar.
Güzel bir paket yapıp üstüne gift yazınca sorun olmuyor. ;)

Telefonu kırma bence saçma olur çünkü yeni telefonunda olup da eski telefonun da olmayan abzı özellikleri kullanamayabilirsin mesela yeni telinde 3g var eskisinde yok eskisinin imei ni ona aktarırsan sistem onu normal olarak algılar ve elinde 3g siz yeni bir telefonla kala kalırsın
Böyle birşeyin olacağını sanmıyorum. Telefon imei'lerini değiştirirken 5-6 sene önce kayıtlı telefonların imei numaralarıyla değiştiriyorlar. 5-6 sene önce çoğu telefonda kamera bile yoktu. Ne 3G'si. :)

Telefona sim kart tkmadığın sürece istedgn sure boyunca muzık vs dinle wifiden nete baglan kayıtta sorun yaşamazsın. Sim kart taktıkdan sonra kayıt için 15gun süren var. Gerçi nasıl oldu bilmiyorum pederin telefon kapatıldı ertesi hafta pasaporta kaydını yaptırtmıştık ama orası karışık işler telekom müdürlüğünü vs aradıydı ((=
Sim kartı taktık 15 gün kullanabiliriz daha sonra telefon kayıt altına alınana kadar kapatılır değil mi ? Mesela ben sim kartımı takıp kullansam ve 15 gün dolsa ve bizimkiler 4-5 ay sonra gelecek o zaman kayıt ettirmek istesem sorun olur mu ?

sercan_54_54

sercan_54_54

Üye
vala timm_ arkadasım istersen ucakla kapının önüne getirttir yinede gümrükten geçmesi lazım xray denilen bi cihaz var ondan gecince %100 anlıyorlar yanılma payı bile yok bnce hiç uğrasma bnde n95 8gb lıcaktım gümrükte takıldı ve geriye gitmedi yani telefon devletin oldu bnce hiç bulaşma bütün paranı boşyere harcamış olursun...

neoorog

neoorog

Üye
    Konu Sahibi
vala timm_ arkadasım istersen ucakla kapının önüne getirttir yinede gümrükten geçmesi lazım xray denilen bi cihaz var ondan gecince %100 anlıyorlar yanılma payı bile yok bnce hiç uğrasma bnde n95 8gb lıcaktım gümrükte takıldı ve geriye gitmedi yani telefon devletin oldu bnce hiç bulaşma bütün paranı boşyere harcamış olursun...
Ebay'dan ürün getirtenler nasıl getirtiyor hocam o zaman ? Notebook, telefon, ps3 bu tür şeyler geçmiyor mu xray cihazından.

bulebox

Üye
Ebay'dan ürün getirtenler nasıl getirtiyor hocam o zaman ? Notebook, telefon, ps3 bu tür şeyler geçmiyor mu xray cihazından.

banada norveçten n97mini geldi ama kargo ile değil bi tanıdık yoluyla gümrükten geçti şu şekil geçti telefonu kullanıyor olarak gösterdi sorun olmadı ama burda kayıt ettirmek için pasaport arıyorum telefona dha sim kart takmadım acaba kapanırmı ?

timurleng

Üye
arkadaşlar bazı arkadaşlar var sadece telefonlarla uğraşan ,30 tl verdinmi kırıyorlar...sorunda olmuyor...

andruil

Üye
Güzel bir paket yapıp üstüne gift yazınca sorun olmuyor. ;)

telefon hediye kapsamından çıkarıldı gümrük işlemlerinde. ayrıca gift yazmayla sorun hallolmaz çünkü x-ray'den geçiriyolar o tür kutuları. içinde ne olduğuna bakıyolar. hediye olarak telefonun geçmesi mümkün değil. şahsi kullanım olarak da 1 tane kişi ile birlikte sokulabiliyor sadece.

mert_1047

mert_1047

Üye
telefonu bir ay kaydettirmeden kullanabilirsin ondan sonra ya kayıt ettirmen lazım benden sana bir kaç kayıt önerisi
not cihaz kapandıktan sonra gene kayıt imkanın bulunuyor.!
1.pasaport (en sağlamıdır diğer dediklerime hiç bulaşmasan daha iyi)
2.fake imei(her cihaza atılamıyor:( nokialarda sıkıntı çıkmıyor bildiğim kadarıyla ama diğer cihazlar fake imei tutmuyor)
3.telefonun imeisini başka tele yazdırtacaksın ardından emniyete başvuruyorsun bildiğim kadarıyla not bu metodu uyguladığında telefon sadece bir sim kartla çalışır hangi sim karta açılmasını istersen o numaraya açılır.

Üst Alt