Yurtdışından Getirilen Telefon Kotası : 3 yılda 1 Adet !

Sponsorlu Bağlantılar

Usta_AsH

Üye
Arkadaslar alakasiz olacak ama yurtdisindan alinan telefon turkiyede nasil kaydedilir?

sercan_54_54

sercan_54_54

Üye
turkcell extraya gidiosun 1 ay içinde yurtdısına giriş çıkıs yapmış birinin pasaportuyla telinide alıp gidiosun ve 5 ytl açılım ücreti veriosun okdr

Bora

Bora

Üye
Yurt dışında atıyorum 1 tl ya gördüğüm telefonu Türkiyeden 7-8 TL ya almak zorum gidiyor.Ayrıca kaçak olarak telefonları gümrükten geçirdikten sonra çalıştırmanın birsürü yolu var örn: kopya imei

adurden

Üye
Benim yurt dışında yaşayan kuzenim 6 ayda bir telefon değiştirir , şimdi dışarıda 3 sene aynı telefonu kullanan neredeyse kalmadı , Türkiye de bile yok..:) Dünyanın başka herhangi biryerinde olduğunu sanmadığım , yurt dışından gelenlere bile mantığını anlatmakata zorlandığım tuhaf bir yasa zaten , şimdi adama 3 sene önceki telefonunu getir nasıl diceksin..

SERSERAY

Üye
burası türkiye biraz ceveresi olan bilir etrafta kacak tel satan yer cok hemde kasa kasa getiriyorlar bu engellenemez:D:D hele türkiyede hiç aklımız başka şeye calışmıyoki:D:)

sercan_54_54

sercan_54_54

Üye
yaa bişi duydum kopya ımeıden vazgectim eğer kopya ımeı kullanırsan kara listeye gireomuşun ve kara listede telefonun kapanırsa bir daha hiç açılmıomuş doğrumu?

catalfleg

catalfleg

Üye
bilgilendirme için ty

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Kaçak kullanıma teşvik ediyorlar

--------------- Ekleme ---------------

Yurt dışında atıyorum 1 tl ya gördüğüm telefonu Türkiyeden 7-8 TL ya almak zoruma gidiyor.Ayrıca kaçak olarak telefonları gümrükten geçirdikten sonra çalıştırmanın birsürü yolu var örn: kopya imei

benimde hemde fazlasıyla.2 kuruşluk cihazı 10 kuruşa satıyorlar kampanya adı altında.Benim asıl zoruma giden bile bile bu kazığı yemek zorunda kalmak:bann:

mhmtozturk

mhmtozturk

Üye
hayret bişi ya buda durdurmaz.

gokberkgovercin

gokberkgovercin

Üye
Vergiler azaltılsa tam süper olacak, yurt dışından getirilmeye gerenk kalmayacak...

jackalx_06

jackalx_06

Üye
bilgi için teşekkürler.

mimmehmet

Üye
ya bu sorun arkadasların da dedigi gibi menfaat catısmasından baska bisey degil
herkes para kazanmanın derdince. ama kullanıcıya soran yok. telefonlar yabancı ulkelerdeki gibi ulkemizdede %30- %40 daha ucuz (en azından rusya da oyle) fiyatlara satılsa kim oralardan yuklenip gelirde kayıt derdiyle ugrasır.
hep satıcıların menfaatlerini deil birazda kullanıcıların menfaatlerini dusunsunlerim derim ben.

sanane69

Üye
Bir telefonun bedeli ABD'de perakende satışta 300 $ sa (iPhone 3gs in Apple Storedaki fiyatı) toplu satışlarda da 250 $ olduğunu varsayalım.Bizim satıcımız 250 $ dan telefonu alıyor ve gümrükten geçirirken neredeyse 300-400 $ vergi ödüyor.Sonra bu telefonun geliş masrafı var,diğer giderleri var.Satıcıya maliyeti 800 $ ı buluyor,200 $ da kar koysa,ABD'de 300 $ olan telefon burda 1000 $ yani 1500 TL oluyor.

Eğer teknolojiden bu kadar fazla vergi alırsanız,sonuçları şunlar olacaktır:
1.Artık diğer ülkelerde standart haline gelmiş hizmetler bizde lüks kapsamına girecektir (3g gibi-2010 da ilk 4g nin yayına başlayacağını düşünürsek ne kadar geri kaldığımız anlaşılır.)
2.Teknolojik geri kalmışlık eğitime ve kültüre de muhakkak yansıyacaktır.
3.Bazıları elbet bir yolunu bulup gümtükten geçirecektir cihazlarını,vergi ödemediği için 200 $ indirimle satsa,500 $ civarı karı olacaktır ki 200 $ lık bir indirim bile çoğu zaman kullanıcıyı ikna etmeye yetecektir.

Daha bir çok sosyo-ekonomik sonuçları var ama onları burda irdelemeye gerek yok,zaten bu yasaları çıkaranlar benden çok daha iyi biliyorlar bu sonuçları.

Tahammül edip okuduğunuz için teşekkür ederim.

Saygılar.

Lus Civile

Lus Civile

Üye
Bilgi İçin Teşekkürler. Aradığım Tam Bilgi

DPool

DPool

Üye
paylasim icin tesekkurler

SirLacrymosa

SirLacrymosa

Üye
abi yasal sokmamak iyi değilde Türkiyedede çok pahalı ya.

XarkınX

XarkınX

Üye
süper

bende harika

goldenheros

goldenheros

Üye
saol admin

pceditör62

Üye
Ben sitede Yarbay Olan Anıl Umuta Katılmıyorum. gümrüklerden kaçar sokmaları için gümrüklerden kaytarmaları lazım ama bunuda gümrükcüler zaten aramalarında görüyorlr. elbette ülkemizde birço kçak telefon var. Arkadaşlar kaçak telefon geitrdikleri zaman zarara uğruyorlar teknoloji okadar geliştiki insanlarda bunu almamak için elinden geleni yapsa kaçak telefonlar ülkemize giremez. 25-30 tl ye ıphone getiren vardır. ülkemizdede doğru düzgün bir üretim yapıls bunlar olmaz tabiki

Hepimiz Birimiz İçin versek de telefonlar dursa keşke.

Emperian

Emperian

Üye
saçma, sokacak adam araba lastiğinde gene sokar :)

Üst Alt