• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Akıllı Telefonların Kayıt Ücretinin 600 TL'ye Çıkarılması Talep Edildi!

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı Telefonların Kayıt Ücretinin 600 TL'ye Çıkarılması Talep Edildi!
Ülkemizde bir süredir ithal elektronik ürünlere getirilecek ek vergi tartışılıyor. En son ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi geçtiğimiz ayın başında ek vergilerin bir kaç ay içerisinde geleceğine ilişkin açıklamalar yapmıştı. Ancak bu kez Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD)'dan ilginç bir talep geldi.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

MOBİSAD yönetim kurulu başkanı ve Eko Grup Genel Müdürü Sinan Ekşi elektrik-elektronik ürünlerin ithalatına yönelik korunma önlemi nedeniyle yurda kaçak sokulan ve vergi ödemeden satışa sunulan telefon sayısının artacağını belirtti. Buna önlem olarak ise MOBİSAD'tan yurt dışı kayıt harcının (IMEI kaydı) 131.5 liradan 600 liraya çıkarılması talebi geldi.

Sinan Ekşi yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısının 750 binden 1 milyona, kaçak yollarla ülkeye sokulan cep telefonu sayısının ise 800 binden 1.1 milyona yükselmesini beklediklerini dile getirdi. Özellikle kaçak ürünlerin çoğalacağına dikkat çeken yönetici "Vergi ödenmeden satışa sunulan telefon sayısı artacak. Bu durum kayıtlı çalışan sektörümüzü olumsuz yönde etkileyecek. Düşen satışlar sektörde gelirleri düşürecek" dedi.
Bunun yanında Sinan Ekşi, söz konusu ek vergi uygulamasının ise perakende satış fiyatını %15 arttıracağını ancak satışlarda %20'lik biz azalma beklendiğini belirtti. Açıklamaya göre bu yıl 14 milyon 100 bin yeni cep telefonu satılacak. Bin lira üzerinde fiyata sahip cihazların ise satışların yarısından fazlasını oluşturması bekleniyor.

Eğer bu talep olumlu karşılanırsa ek verginin ardından bu kayıt işleminden sonra akıllı telefon fiyatları çok fazla yükselecek.
 

Ekli dosyalar



Enes

Enes

Üye
yerli üretimi korumak isteyenler apple kullanıyolar. ne güzel iş.
 
  • Beğen
Tepkiler: VIP_TECH ve sado826
0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Yeminle bu ülkenin başka hiç bir işi gücü yok hepsi telefon zamlarına kafayı takmış
En ucuz telefonu 2000TL yapsınlar bizde kurtulalım onlar da kurtulsun nasılsa itiraz edemiyoruz
 
  • Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

marowak

Üye
şimdiden alıp alıp stoklayalım yasalaşırsa zengin oluruz.. halkı nasıl daha fazla sömüreceklerini bulamadılar sıra bunlara geldi
 
  • Beğen
Tepkiler: VIP_TECH
emreexxl

emreexxl

Üye
şimdiden alıp alıp stoklayalım yasalaşırsa zengin oluruz.. halkı nasıl daha fazla sömüreceklerini bulamadılar sıra bunlara geldi

Aynen.Ona zam,buna zam derken başka neyin vergisinin zammını artıracaklarını şaşırdılar.Tamam vergi sayesinde bu devlet ayakta ancak fazla zam koyup ceplerini doldurmakta o amcalar.
 
The Pancar

The Pancar

Üye
:)
 

Karavelaa

Üye
Bu plana göre bence VESTEL yeni bir model çıkarabilir.
 

Koradam

Üye
Bu kalıbı fazla sevmesem de
Çılgın vestel vergileri costuruyor
 
  • Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu
Jus7ice

Jus7ice

Üye
ben telefon alamayacağım desenize :(
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Türkiye bu paraları ne yapıo acaba
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
Şu zaten var sudan elektirik üretiyor yol hadi Neyse de yurt dışına elektirik bile satıyor ama bizde onlarda doğal gaz aliyoz
Türkiye de üretilen enerji %28 ini su olusturuyir. %48 ile doğalgaz zirveyi oynuyor her yönden dışa bağımlı .
 
  • Beğen
Tepkiler: Karavelaa
VIP_TECH

VIP_TECH

Üye
Kendi malımızı korumak için başkalarınınkini mi kötülicez? Güldürmeyin efendim :ehe . Düzgün yerli mal yapsınlar da biz de alalım. Daha arabayı bırak tekerini yapıyorlar mı ki ya? Bi de yerli telefon diyorlar. Müthiş teknoloji var ülkemizde
 
exp_l0it

exp_l0it

Üye
panzer suyunu unutmamak gerek :D bi de biber gazı vardı
en çok parası değersizleşen 3. ülkeyiz. adamların yaptığına bak alım gücünü iyice kısarak ne yapmaya çalışıyolar acaba ithalat ihracat düşürmeyi mi
 
  • Beğen
Tepkiler: emreexxl
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) ne kullanıyor acaba merak ettim doğurusu, ülke içini vergilerle mahvedildi bari yurt dışından getirtmeye müdahale edilmesin.
 
  • Beğen
Tepkiler: afatsumlug97


Üst Alt