Yurtdışından Aldıracağım Telefon Hakkında Birkaç Soru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
Yurtdışından Aldıracağım Telefon Hakkında Birkaç Soru
Arkadaşlar 900 lira gibi bir para biriktirip motorola atrix almayı düşünüyordum.Sonra Almanya'dan gelecek kuzenlerimle SII nin fiyatınında 834 e geldiğini gördük.

1)Şimdi çiftevatandaş kuzenimle telefon getirtsem onun üzerine kayıt ettirebilir miyiz?Bir de 100 lira da harç vermek gerekiyor sanırım

2)Telefonda türkçe dil desteği olur mu yoksa türkçe rom gibi şeyler atmak mı gerek?

3)Almanya'daki mediamarktan alıcak.Garanti kapsamında burdaki mediamarkta verebilir miyim?

Teşekkürler

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
mediamarktlar Türkiye'de avrupadakilerden bagimsiz olarak garanti olayina karişmiyor. Fakat ab uyesi ulkeden alacagin icin fatura tarihinden itibaren bir yil garantisi gecerli olucak. Pasaport harci 100tl gsm bayileri 10-20tl arasi ucret aliyor kayit işlemleri icin. Kuzenin cifte vatandaş olsa da kaydi Turk pasaportuna yapmalisin. Cunku sistem daha tam olarak oturmadi ve şu anda yabanci pasaportlara kayit yapilamiyor. Ayrica yabanci pasaporta kayit yaparsan cihazi sadece kayidin yapildigi numarayla kullanabilirsin başka bir hat takamazsin.

• Beğen
Tepkiler: İz[Mir]Kan ve mega2
İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
Yani 100 lira ücret ama gsme gidersek 10-20 ye de yaparlar diyorsun.Peki kendi hattıma mı gidicez yoksa kuzenimin hattına mı?Ben avea o vodafone

StunnerDead

StunnerDead

Üye
hocam Türkçe yapmak basit. sen hele bir getir tel i

sataer

Üye
kardeşim yanlış anladın sen 100 tl vergi dairesine yatırıyosun dekont alıp gsm bayine gidiyosun orda da 10 20 tl bi para daha alıyorlar.

İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
Ha tamam sağol 120 gibi birşey vericem yani telefon fiyatı üstüne

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
aynen oyle. Ama Türk pasaportuna işletmeye bak yoksa tek hat kullanirsin cihazda ve ileride satmak istersen tekrar kayit ettirmek gerekir.

İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
Kendi telefonları da olucak ama onların.Telefon limidi 2 doğru hatırlıyorum değil mi

codblackops2

codblackops2

Üye
Volkana söyle aldırsın :hmmm

Arkadaşların dediği gibi 120-130 tlye patlar sana

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Türkiye pasaportuna işlet...

İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
Kutuyu açıp cebine mi atmalı?Uçakla geliceği için gümrükte takılabilir.Hediye diye getiriyorum derse gümrük de yine de takılır mı kutu sıfır diye?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
hayir cok fazla getirmiyorsa problem olmaz ayri ayri valizlerde birden fazla da getirebilir.

klongs

klongs

Üye
benim bildiğim limit 2 telefon

İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
    Konu Sahibi
Kutusunda getirirse sorun olur mu yoksa telefonu cebe mi atmalı?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
kutusunda getirebilir onemli olan dikkat cekmiyecek şekilde fazla kutu bulundurmamali onun dişinda sıkıntı olmaz benimki de kutusunda gelmişti ilk ben actim.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ülkeye kaçak mal mı! sokuyorsun ki kutusu problem olsun.

sataer

Üye
abi çok getirince sıkıntı olabiliyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
valizler xray den gecerken bir tane telefon kutusu dikkat cekmiyor zaten son olarak yolcu cikiş kapisinda gumruk gorevlileri şupheli durumlari takip ediyor. Yani bagajinizda bu işi ticaret olarak yaptiginiz şuphesi uyandiracak kadar elektronik eşya varsa veya bagajiniz ozellikle valiz degil de koli ise kesin acmanizi isterler. O yuzden el bagajinin icine bir tane telefon koyup getirmek hic bir sıkıntı oluşturmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt