Yurtdışı Telefonlarına Harç Geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yurtdışı Telefonlarına Harç Geldi
Nisan ayında tasarı halinde TBMM'ye sunulan yurtdışından getirilen telefonlara 100 TL harç ödeme zorunluluğu yasalaştı. Buna göre telefon getirenler bunları kayıt ettirmek için 100 lira ödeyecek.
Geçtiğimiz aylarda meclis gündemine gelen ve kamuoyunda tepki çeken yurtdışından getirilen telefonlara 100 TL harç ödeme uygulaması yasalaştı. Bundan sonra yurtdışından getirilen telefonları kayıt ettirirken 100 TL ödemek gerekecek.
Dün gece mecliste görüşülen ve farklı sektörlerde birçok teşvik ve düzenleme getiren kanun tasarısı içinde bulunan 100 TL harç uygulaması diğer düzenlemelerle birlikte kabul edildi. Yurtdışından getirilen telefonlardan alınacak ücret kullanım izin harcı olarak tanımlandı ve bu bedel ödenmeden telefon kaydı yapılamayacağı belirtildi.
Ancak ödemenin nasıl ve nereye yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Ayrıca kanunun ne zaman uygulamaya başlayacağı konusunda da net bir bilgi bulunmuyor. Bu tip tasarılar normalde resmi gazetede yayınlandığı gün yürürlüğe giriyor.
Sistem nasıl çalışıyordu?
Yurtdışından telefon getirildiğinde pasaport ile kişinin ismine kayıt ediliyor ve cüzi bir miktar işlem ücreti alınıyordu. Bir kişi 2 yılda sadece bir telefon getirme hakkına sahipti. Kanunla birlikte değişen tek şey kayıt ücretinin 100 TL'ye çıkması oldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: u_cosar
u_cosar

u_cosar

Üye
insanlar bir ucuza yurt dışından ürün getiriyordu ona da artık vergi gibi birşey kondu :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt