Bugünden itibaren artık yurtdışından getirilen cep telefonları için 100 TL harç ödeyeceğiz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Bugünden itibaren artık yurtdışından getirilen cep telefonları için 100 TL harç ödeyeceğiz
Hatırlarsak bundan 2 ay kadar önce yurtdışından (yolcu beraberinde) getirilen cep telefonlarından 100 TL harç alınacağını duyurmuştuk sizlere.

İşte bugünden geçerli olmak suretiyle yürürlüğe girdi uygulama.

Artık harç mı derseniz, haraç mı dersiniz bilmiyoruz ama bizce hükümet bu vergi(msi)nin adını 'Deli Dumrul harcı' koysun.

Deli Dumrul'u bilirsiniz, hani Türk mitolojisinin en meşhur figürlerinden birisi:

Derler ki, Dumrul denilen bu erk sahibi adam; altından su akmayan(!) bir derenin üzerine köprü inşa etmiş.

Sonra da köprünün başında durup, 'geçenden beş, geçmeyenden ise on akçe almış! Vermeyeni de dövmüş.

E malum hem çok güçlüymüş hem de iktidar sahibi imiş. Zaten bakmayın Deli dendiğine, aslında kendisi 'Han' imiş.

Gördüğümüz gibi bizim harcımızın hikayesine de cuk diye oturuyor bu misal.

Eğer yurt içinden alacaksak vergimizi vereceğiz. Yok yurtdışından getireceksek bu defa da harcımızı vereceğiz. Yani köprünün başı tutulmuş; kaçış yok!

15.06.2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20 nci maddesi ve Kanunun Yürürlük maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı’nca bugünden itibaren yurtdışından getirilen cihazların elektronik kimlik bilgisinin (IMEI) kayıt altına alınması işleminden önce 100 TL harç bedeli yatırılması ve kayıt işlemi sırasında bu belgenin aranması ve harç ödenmeden kayıt işlemi yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.

Bu kapsamda 15.06.2012 tarihi itibariyle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için başvuruda bulunulmadan önce pasaport sahibi olan kişiler tarafından 100 TL harç bedeli yatırılması ve abone kayıt merkezlerine pasaportun yanı sıra harç ödendiğini gösterir belgenin aslı ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Abone kayıt merkezleri tarafından yapılan ve Kurumumuzca onaylanan elektronik kimlik bilgisine (IMEI) haiz cihazların kayıt işlemi, Maliye Bakanlığı tarafından harç işleminin yatırılmasına ilişkin Tebliğ yayımlanıncaya kadar durdurulmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Biz de kendilerini saygı ile selamlıyor ve 200 TL yapmadıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.

Enes

Enes

Üye
Türkler bu gidişler vergiyle çalışan araba telefon gibi malzemeler üretecekler istikrar çok sağlam

cyber

cyber

Üye
Allah kahretsin tamda yurtdışından iphone getirtcektim ya off şansa bak :(

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Öff ya ne saçma bir ülkede yaşıyoruz arkadaş..Ona para buna para..Yaw yurtdışından getiriyoruz ona bile para veriyoruz..Ben daha ne diyim..Bizim ülke çok pahalı artık dışarıdan da alamıyacağız galiba.. Öff :'(

- - - Eklendi - - -

hero14

hero14

Üye
Evet ole hayat sartlari gercekten zor burada

avcitalip

avcitalip

Üye
Öff ya ne saçma bir ülkede yaşıyoruz arkadaş..Ona para buna para..Yaw yurtdışından getiriyoruz ona bile para veriyoruz..Ben daha ne diyim..Bizim ülke çok pahalı artık dışarıdan da alamıyacağız galiba.. Öff :'(

- - - Eklendi - - -

bakın siyasete girmek istemiyorum ama bunların hepsi bence Recep Tayyip Erdoğan'ın Oyunu,Adam Milletten Aldığı ÖTV lerle v.s dış borcumuzu kapattı kapatacak neredeyse:naughty:

aslında birazda haklı olarak yapıyor eskiden herşey kaçak olabiliyormuş hatta kardeşimin öğretmeni demişti bir zamanlar AB'ne girmek için millete testsiz v.s siz ehliyet veriyorlarmış:naughty:

artık herşeyin önüne geçildi Türkiye'yi bence parlak günler bekliyor...

Zaten Recep Tayyip Erdoğan Sayın Kılıçdaroğlu ile de barıştı gibi ne güzel büyüyor Türkiyem...

neyse daha fazlası siyasete girer kısa kesiyorum...

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
bakın siyasete girmek istemiyorum ama bunların hepsi bence Recep Tayyip Erdoğan'ın Oyunu,Adam Milletten Aldığı ÖTV lerle v.s dış borcumuzu kapattı kapatacak neredeyse:naughty:

aslında birazda haklı olarak yapıyor eskiden herşey kaçak olabiliyormuş hatta kardeşimin öğretmeni demişti bir zamanlar AB'ne girmek için millete testsiz v.s siz ehliyet veriyorlarmış:naughty:

Zaten Recep Tayyip Erdoğan Sayın Kılıçdaroğlu ile de barıştı gibi ne güzel büyüyor Türkiyem...

girdin birkere :hmmm

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Uyanmak yok, uyumaya devam... iyi uykular türkiyemmmm.

avcitalip

avcitalip

Üye
[ENGİN];4830673' Alıntı:

özet geçtim ben ne Recep Tayyip Erdoğan'ı övüyorum nede Kemal Kılıçdaroğlu'nu doğrusunu söylüyorum benim için insanın görüşü önemli değildir benim için insanın insanlığı ve güvenilirliği önemlidir

[h=2]Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.[/h]-HZ.Mevlana

• Beğen
Tepkiler: Ellemon
MasteLaa

MasteLaa

Üye

İmzamı atıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
futbol123

futbol123

Üye
Yakında nefes almakta paralı olur.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Aman nefes vergisi demeyin simdi onuda khk ile yürürlüğe koyarlar.

avcitalip

avcitalip

Üye
[QUOTE=" Tehlike ";4830792]Yakında nefes almakta paralı olur.[/QUOTE]
evet 1000 kere nefes almak 5 krş :naughty: Tamam Beyler Konuyu Siyaset Meydanı Yaptınız...

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Aynı konu haber köşesinde açılmıştı kapatıldı.
Sebep; siyaset.
Keyifli forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt