Yurtdışı Telefonlarına Kayıt Yasağı Geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yurtdışı Telefonlarına Kayıt Yasağı Geldi


Fiyat avantajı sebebiyle yurtdışında satın alınıp Türkiye'de kullanılan telefonlara yasak geldi. Geçici bir süre için abone işlem merkezleri bu telefonların kayıtlarını yapamayacak.


yurtdışı telefonlarına 100 TL harç uygulaması ile ilgili yeni detaylar belli oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, yaptığı yazılı bir açıklama ile 100 TL'lik harç uygulaması devreye alınanan kadar yurtdışı telefonların pasaportlara kayıt ettirilmesi uygulamasının durdurulduğunu belirtti.
İşte BTK'nın resmi açıklaması:
15.06.2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20 nci maddesi ve Kanunun Yürürlük maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı’nca bugünden itibaren yurtdışından getirilen cihazların elektronik kimlik bilgisinin (IMEI) kayıt altına alınması işleminden önce 100 TL harç bedeli yatırılması ve kayıt işlemi sırasında bu belgenin aranması ve harç ödenmeden kayıt işlemi yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.
Bu kapsamda 15.06.2012 tarihi itibariyle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için başvuruda bulunulmadan önce pasaport sahibi olan kişiler tarafından 100 TL harç bedeli yatırılması ve abone kayıt merkezlerine pasaportun yanı sıra harç ödendiğini gösterir belgenin aslı ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Abone kayıt merkezleri tarafından yapılan ve Kurumumuzca onaylanan elektronik kimlik bilgisine (IMEI) haiz cihazların kayıt işlemi, Maliye Bakanlığı tarafından harç işleminin yatırılmasına ilişkin Tebliğ yayımlanıncaya kadar durdurulmuştur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Sebebi Maliye Bakanlığı

Kayıt işleminin durdurulmasının sebebi ise Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili tebliğ yayınlamamış olması. Tebliğ yayınlanıp bu 100 TL ek harcın nasıl ve ne şekilde alınacağı belirlendiğinde kayıt işlemleri tekrar başlayacak.

Fiyat avantajı vardı
Yurdışından telefon satın alıp Türkiye'de kullanmak özellikle fiyat yüksek olan üst seviye modellerde 600-700 liraya kadar avantaj sağlıyordu. Bugüne kadarki sistemde yurtdışından getirilen telefonlar 10 TL gibi bir ücretle pasaporta kayıt ettirirebiliyordu. Ancak bu kayıt işlemi yapacak pasaportun sahibinin en fazla 1 ay içindeTürkiye'ye giriş yapması ve 2 yıl boyunca başka bir telefon kaydı yaptırmamış olması gerekiyordu.
Ne zaman yürürlüğe girer?
Maliye Bakanlığı'nın ilgili tebliği yayınlanıp, harç ödemesi ile ilgili düzenleme şekli belirlendiğinde uygulamanın yürürlüğe girmesi bekleniyor. Muhtemelen 1 hafta 10 gün içinde tebliğin yayınlanması ve hayata geçmesi bekleniyor.
 


15097

15097

Üye
geçiciymiş korkmayın :kıskıs:
 
HaqperesT

HaqperesT

Üye
yeni uygulamada iki yıl şartı var mı?
 
Tekno_Kaplan

Tekno_Kaplan

Üye
garantimi ?
 
Hakanmtn54

Hakanmtn54

Üye
12 gunum kaldi telefon bloke olacak bir an once yayinlansa bari
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
tırstım biran.
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
ben alana kadar kaldırsınlar şunu :ehe
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
ii olmuş biz burdan örneğin ıphonea 2bin tl verelim adam 500 tl ye getirsin yok öyleee
 
WebStyle

WebStyle

Üye
Bu iyi olmadı. Ancak yine de illegal yollarla kayıt yapanlar muhakkak olacaktır..
 
serinaga

serinaga

Üye
Amanini tam da yurt dışından tel getirtecektim, acele edelim bari ...
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
kesinlikle
 
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
ooov yoooo
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt