Bu siyasi degil ki Bunu siyasi saymıyorum ben Vatan gidiyor Canlar gidiyor...
Yönetim şuan şu dakka yapması gereken şeyi yapmıyor..Asker Savaşmak istiyor..Yönetim İstemiyor tarzında duruyor..
Abdullah Gül Bu iş Kızını evlendirmeye benzemez Senin Canın Mutlu Oluyor Ama görmüyormusun Kaç Anne Babanın Canı Yanıyor..
Abdullah Gül Bu işte Refarandum Yok Burda biri Seçilmiyor Ölümüne Savaşa Evet Diyen Halkımız var..Vatan İçin Canını Feda Edenler Var
Asker dağda çatışıyor diye Abdullah Gül kızını evlendiremeyecek mi? Bilmiyorum, gün de yüzlerce kişi evleniyor, neden Abdullah Gül, o adam bir baba olarak kızını evlendirip mutlu olamayacak mı? Evet yapması gereken görevler olabilir ama bu onun mutlu olmasına engel değil ki.
Gül bugün referandum oyunu kullandıktan sonra memleketini gezecekti, saldırı nedeniyle iptal etmiş gezisini. Erdoğan Ankara'ya acil dönüş yapmış; şu anda da basın açıklaması yapıyor saldırıyla ilgili.
Asker, adı üstünde asker her zaman savaşmak ister; çünkü o savaşıp devletini ve milletini korumak için vardır ve o yüzden eğitilmiştir. Bir siyasetçi de bu tür durumlarda her zaman en az zararla kurtulmanın yollarını arar. Hâla en az zararla PKK'yı yok edebileceğimiz bir yol var mı, yok; bunu görmüyorlar veya görmek istemiyorlar; kusurları burda işte, kızının evlenmesinde veya referandumun yapılmasında değil.
Ahmet,
Türkiye, Irak'tan alınan petrolü kullanmıyor, direk satıyor; devletin kullandığı petrolün %70 kendi topraklarımızdan çıkıyor. Aynı şekilde elektrik ve doğalgaz da öyle. Devlet manyak değil, savaş durumunda elektriğinin petrolünün kesileceğini bildiği için kendini ateşe atmaz.
Bu gün III. dünya savaşı çıksa Türkiye şu anki ekonomik gücüyle 7 yıl kesintisiz, sürekli taarruz halinde bulunan bir ordunun giderini karşılayacak şekilde, sürdürebilir bu savaşı, ödemelerde bir miktar kesinti yaparak. Amerika'nın üfledikçe oynayan ekonomimiz ön bütçe denebilir. Hazineyle bir alakası yok, bugünkü ekonomi ile Ecevit döneminde Kıbrıs'a yapılan çıkartma zamanındaki ekonomi ile dağlar kadar fark var, o zaman da Amerika vardı; ama ekonomi fazla etkilenmedi, kaldı ki şu durumda daha az etkilenir.