YÖkten Öss Resti...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
YÖkten Öss Resti...
YÖK'ten ÖSS konusunda net tavır: "ÖSS'yi kaldırırsak sistem çökebilir."

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, ÖSS'nin kaldırılmasının mümkün olmadığına işaret ederek, "ÖSS'yi kaldırırsak sistem çökebilir. Türkiye genelinde acilen 7 bin öğretim görevlisine ihtiyaç var" dedi.

<div align="center"></div>

Yükseköğretim Kurulu tarafından Muğla Üniversitesi&#39;nde düzenlen II. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı&#39;nda konuşan Prof. Eşme, gelişmiş ülkelerde, işgücünün 3/4&#39;ünün ön lisans düzeyinde olduğunu belirterek, "Bizde ise işgücünün yüzde 70&#39;i ilköğretim, yüzde 15&#39;i ortaöğretim, yüzde 8&#39;i yükseköğretim mezunu, yüzde 7&#39;si ise okuryazar değil" dedi.

Genel lise ve meslek liselerinin 2005 yılındaki üniversiteye yerleşme oranlarını da açıklayan Eşme, "2005 yılında üniversite sınavına giren genel lise mezunlarının yüzde 71&#39;i hiç bir okula giremedi, yüzde 13&#39;ü lisans programlarına, yüzde 11&#39;i açıköğretim fakültesine, yüzde 5&#39;i ise ön lisans programlarına yerleştirildi. Meslek lisesi mezunlarının ise yüzde 58&#39;i hiç bir bölüme giremedi, yüzde 23&#39;ü ön lisans, yüzde 4&#39;ü lisans ve yüzde 15&#39;i Açıköğretim Fakültesi&#39;ne yerleştirildi" diye konuştu.

Bugün Türkiye&#39;de 2 milyon 73 bin 418 gencin üniversite eğitimi gördüğüne de işaret eden Eşme, "Bu gençlerin yüzde 66&#39;sı Açıköğretim ise yüzde 34&#39;ü ise örgün öğretim kurumlarında eğitim görüyor" dedi.

Eşme, Türkiye&#39;de bulunan 485 meslek yüksekokulunda (MYO) 260 programın bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu okullarda 384 bin 456 öğrenci eğitim görüyor. 5 bin 787 öğretim elemanı da bu okullarda eğitim veriyor. MYO&#39;ların yüzde 83&#39;ü ilçelerde, yüzde 10&#39;u il merkezlerinde, yüzde 7&#39;lik bölümü ise beldelerde bulunuyor. MYO&#39;larda okuyan öğrencilerin yüzde 57&#39;si meslek lisesi, yüzde 43&#39;ü ise genel lise çıkışlı."

Toplantıda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi ise Türkiye&#39;de lise ve üniversite mezunlarının farklı sürelerde askerlik yaptığına işaret ederek, "Meslek Yüksek Okulları&#39;nın mezunlarının askerlik süresi lise ve üniversite mezunlarının arasında bir yerde olmalı. Bu konuda acil düzenleme yapılmalı. Türkiye mevcut genç nüfusunun önemini çok iyi kavramalı" diye konuştu.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Olmayan sistem nasıl çöküyor ben bunu anlamıyorum.. Haa, bunlar saçma sapan bir sınava &#39;Sistem&#39; diyorlarsa, bilemem.

Her yıl binlerce insan bu sınav yüzünden işsiz kalıyor. Ondan sonra ortaya çıkıp &#39;işsizliğe çare bulmalıyız&#39; diye laga lugalar yapıyorsunuz. Bu yıl da işsizler ordusuna 250 Bin küsür insan daha katıldı. Ülkedeki işsiz sayısı Batı Avrupa&#39;daki ülkelerin nüfusuna eşitlenecek neredeyse, siz hâlâ sınav deyip duruyorsunuz.

Gelişmiş bir ülke için &#39;Eğitim şart&#39; diyorsunuz. Yahu o gözlerinizi &#39;Maymun gözünü açtı&#39; hesabı bir açında etrafınıza bakın. Hangi gelişmiş ülkenin eğitim sistemi böyle? Bunu kendinize bir sorun. İranlı eğitim görevlileri bile Türkiye&#39;nin eğitim sistemine şaşırıyor.. Amerikalı&#39;ları Emperyalist diye dışlıyoruz, bu eğitim yüzünden adamları kucaklayacağız yakında, onlar bile biliyor ülkedeki eğitim seviyesizliğini.

mAd_girL

mAd_girL

Üye
sınav saçma sapan değil ki Türkiye de yapılan en adaletli sınavlardan biri..Saçma olan eğitim sistemidir

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Saçma sapan sözünden anlatmak istediğim &#39;Gereksiz&#39;liğiydi..

Yoksa sınavın uygulanış sistemi güzel; ama kendisi gereksiz..

mAd_girL

mAd_girL

Üye
Ama o gereksiz olsa çalışanla çalışmayanı nasıl ayırılacaktı ki? Not sistemi daha kötü olur..başka yerlerde not sistemi daha iyi ama torpilin en önde oldugu Türkiye&#39;de not sistemi olsa biz yanardık

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Çok saçma işler yapıyoruz eğitim görecez die.

ilköğretimi okuyorsun OKS yi kazanmak için.

liseyi okuyorsun ÖSS yi kazanmak için.

üniversiteyi okuyorsun parası bol bir iş bulmak için.

yani direkt olarak iyi para veren bi işe girsen aynı hesap.Bilginin önem yok.sadece sınav kazanmak için öğreniouz.Sınavdan sonra unutsan bile önemli değil.yeterki sınavı geç.Bence bu saçmalığın ta KENDİSİ.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Not yükseltme s&#305;navlar&#305; var. ( &#39;Demokraside çare tükenmez&#39; derler ya. ) Diploma al&#305;nsa bile s&#305;navlara girip diploma notunu yükseltebiliyorsun. Ayr&#305;ca, s&#305;nav kald&#305;r&#305;l&#305;rsa not sistemi ikinci plânda kalacak. Her üniversite kendi s&#305;navlar&#305;n&#305; yapacak, ba&#351;ar&#305;l&#305; olan girecek, ortada kalan&#305;n not durumuna bakacaklar. Ba&#351;ar&#305;s&#305;z olanlar da evlerine gidecek veya di&#287;er üniversitelerin s&#305;navlar&#305;na girecek..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt