katogorilere ayırsan anketi daha gzl olurdu spor oyunu savaş yarış fln diye bencem yarış ouyunda Need for Speed The Run senaryosu gzl di savaş oyununda ise crysis 2 tükçe dil olması oyuna zefk kattı sporda ise fıfa 12 07 den buyana oynadığım en gzl seri idi birde tabiki mafia 2 bu senenin oyunu dil ama söebi baksak son 5 seneye mafia 2 gibisi yokdu ilk serisini 9 kez bitirdim her oynayışımdada ayri zefk aldım 2 ci serisini ise tam 8 sene baklemiştim ikincisi alsında pekk 1 gibi olmasada ama yinede harikaydı yani şimdi ise 3 cüşünü beklemedeyim bir 8 sene dahda beklenir bu oyun için ...
Burada yapılan anket öyle detaylı bir anket değil ve zaten sitenin şablonunda kategorilere ayrılamıyor. Bende o şekilde yapmak isterdim fakat o zaman 6-7 tane ayrı konu açmak gerekirdi. Hem konu kirliliği olur hemde buradaki anketler öyle ahım şahım bir hit almıyor. Alt tarafı kendi aramızda oluyor. Hem kategorilere ayırsam bile yukarıdakinin 2 katı oyun olması lazımdı. Savaş oyunu diye bir kategori yok.

Kategoriler şöyledir; Action, Strategy, Adventure, Sport, Race, FPS, RPG, MMORPG, Platform gibidir. Aşağıda kategorilere ayırdım bu kategorideki seçimim bu, diğer kategoride bu gibi yazabilirsin. Bende tahminlerimi yazdım bakalım Oyungezer, Level gibi dergi ve ünlü sitelerin sonuçlarını tutturabilecekmiyim.
FPS: Rage, Crysis 2, Battlefield 3, Portal 2, Call of Duty Modern Warfare 3, Killzone 3, Resistance 3 Bence: Battlefield 3 (çünkü değerlendirmelerde onlineına çok iş düşecek) yada Portal 2
RPG: The Witcher 2 Assassins of Kings, Dragon Age II, Mass Effect 2, The Elder Srolls V Skyrim, Deus Ex Human Revolution, Bastion, Terraria Bence: The Elder Scrolls V Skyrim
Action: Dead Space 2, Uncharted 3 Drake's Deception, Assassin's Creed Revelations, Batman Arkham Cİty, Gears of War 3, Saints Row The Third, Infamous 2 Bence: Uncharted 3 Drake's Deception.
Strategy: Total War Shogun 2, Anno 2070, Tropico 4, Orcs Must Die Bence: Total War Shogun 2
Adventure: Portal 2, L.A Noire Bence: Portal 2
Sport: FIFA 12, Football Manager 2012, Pro Evolution Soccer 2012, NBA 2K12 Bence: NBA 2K12
Race: Forza Motorsports 4, Trackmania 2 Canyon, Need for Speed The Run, Dirt 3, F1 2011 Bence: Forza Motorsports 4
MMORPG: World of Warcraft Cataclysm
Platform: The Legend of Zelda Skyward Sword, Limbo, Rayman Origins, LittleBigPlanet 2, Bastion, Terraria Bence: The Legend of Zelda Skyward Sword
Survival Horror: Dead Space 2
Stealth Action: Batman Arkham Cİty
Sandbox: Minecraft
Simulation: From Dust, Football Manager 2012 Bence: From Dust