Yerli Telefon ''Gebze'' Sonbaharda Piyasada

Sponsorlu Bağlantılar

mcnpl4

mcnpl4

Üye
gebze de dunyaca unlenir boylece

Kerim.

Kerim.

Üye
İsme niye bu kadar taktınız bilmiyorum 'elma' bi model değil bi marka ismiyken hiç eleştirmiyosunuz biz de çıkıp armut çilek faln koysak demediğiniz kalmayacak

YUMATU: Yusuf, Mahmut ve Tuncer kardeşlerin isimlerinin ilk hecelerinin bir araya getirilerek oluşturuldu.
ENKA: Enişte ve kayınbirader unvanlarının ilk heceleri birleştirilerek oluşturulmuş. Enişte Şarık Tara, kayınbirader de Sadi Gülçelik.
Beymen: Boyner Grubu’na ait Beymen, Türkçedeki ‘bey’ ile küresel bir kimlik kazanmak için İngilizcede ‘adamlar’ anlamına gelen ‘men’ kelimelerinin birleştirmesiyle oluşturulmuş.
Beko, Rusçada hafif kadın anlamına geliyor. Arçelik’in isim olarak yurtdışında handikaplı olduğunu düşünen ve Beko’yu yaratan ekibin hemen yanı başımızdaki Rusya’ya (Rusça’ya) uygunluğunu araştırmamış olması sizce onlara kaça mal olmuştur?

Ben mi yanılıyorum bilmiyorum ama her an karşımıza çıkan markalar saçma sapan şeyler sadece kulağımız aşina olduğundan tuhaf gelmiyor.bence 'Gebze' ye de yüklenmemek lazım

Daha guzel bir isim bulunabilirdi.gebze adi gercekten cok kotu

MrExpert

MrExpert

Üye
Gebze fena değil Yani isim okadar önemli değil Ben asıl cihazı merak ediyorum :hmmm

Ulubeyli64

Ulubeyli64

Üye
Telefon Piyasasında Tutulacağını Pek sanmıyorum

hunter41

hunter41

Üye
Isim bula bula gebze yimi bulmuslar daha yaratıcı isim olabilirdi

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bulup e posta atalim o zaman elestirmekle kalmayalim

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Bu konu daha önceden verilmişti sanki. Orada işletim sistemi pardus olsun diye yazmıştım. Madem yerli telefon işletim sistemi de yerli yazılım olsun da ! Yazılım desteğini kim verecek.

Bence android yerine tizen yada firefox os olsa çok daha cazip olurdu şahsımca.

tapatalk

tapatalk

Üye
Bu konu daha önceden verilmişti sanki. Orada işletim sistemi pardus olsun diye yazmıştım. Madem yerli telefon işletim sistemi de yerli yazılım olsun da ! Yazılım desteğini kim verecek.

Bence android yerine tizen yada firefox os olsa çok daha cazip olurdu şahsımca.

Sahsin pek birşey bilmiyo bence. Pardus debianin Turkcesidir yerli bi sistem yok ortada.firefox OS düşünce olarak HTML 5 le yazildi bu çok iyi ama sistem androidin ilk halininin çok çok çok çok daha yavas nexus s g nexus n9 için filan var berbat birşey

KinG CrazY

KinG CrazY

Üye
100 tl lik telefonlara 300 tl vermekten bıktım o yüzden yerli üretim olduğu için hem ucuz olsa hemde t20 gibi bir telefon olsa çok tutar bence bu arada konu için teşekkürler

fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar Gebze'nin yine de bir kod adı olur. Bildiğim kadarıyla Turkcell telefonlarına hem kod numarası hem de isim veriyor.

pRime.

pRime.

Üye
pardus diye bi sistem olsa daha iyi olabilir. pardus yoktur Türkçe debian vardir
hayır canım pardus diye bir sistem var. dediklerimden azıcık anlayan pardus 2011'den bahsettiğimi bilir. pardus'un asıl geliştirici ekibinin yaptığı son kararlı sürüm yani. pardus 2013 bir grup ne idüğü belirsizlerin yaptığı ne idüğü belirsiz bir debian kopyası.

- - - Eklendi - - -

ayrıca bu isme aşırı derecede takan arkadaşlara azıcık kafalarını çalıştırıp diğer yabancı ve yerli şirketlerin ve cihazlarının isimlerinin kökenini araştırmalarını öneririm. bana kalırsa htc'nin cihazlarına one, one x gibi isimler koyması gebze'den daha saçma. neye göre "one" kime göre "one" sonuçta. bu gebze'nin üreticisi kimliği olan bir cihaz üretiyor olamaz mı?

tapatalk

tapatalk

Üye
hayır canım pardus diye bir sistem var. dediklerimden azıcık anlayan pardus 2011'den bahsettiğimi bilir. pardus'un asıl geliştirici ekibinin yaptığı son kararlı sürüm yani. pardus 2013 bir grup ne idüğü belirsizlerin yaptığı ne idüğü belirsiz bir debian kopyası.

- - - Eklendi - - -

ayrıca bu isme aşırı derecede takan arkadaşlara azıcık kafalarını çalıştırıp diğer yabancı ve yerli şirketlerin ve cihazlarının isimlerinin kökenini araştırmalarını öneririm. bana kalırsa htc'nin cihazlarına one, one x gibi isimler koyması gebze'den daha saçma. neye göre "one" kime göre "one" sonuçta. bu gebze'nin üreticisi kimliği olan bir cihaz üretiyor olamaz mı?
pardus 2011 biteli çok oldu. yeni pardus bizim akılı tahtalarda var ve debianın kopyası filan değil ta kendisi resmen sadece Türkçe

Türe

Türe

Üye
Buradaki TÜBİTAK'tan bağımsız olan ANKA'nın hazırladığı gerçek Pardus'muş öyle deniyor.

tapatalk

tapatalk

Üye
Buradaki TÜBİTAK'tan bağımsız olan ANKA'nın hazırladığı gerçek Pardus'muş öyle deniyor.

klasik linux basit değil kullanımı. en az ubuntu kadar basit olmalı ki bişeylere yarasın

mcnpl4

mcnpl4

Üye
pardus hala gelistiriliyor. turlcelestirilmis debian var o ayri mesele. pardusun baslangic hedefi guvenlik amacliydi sanirim kullanim kolayligi saglanabilir. ileride kullanima baslanir insallah

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Boylesi daha ilk ulkemuzde beklenti yuksek olmamali bi ciksin gerisi de gelir sanki iphone 5. Seriden mi basladi uretime yafa samsung hepsi ulkemiz dahil cogu kullaniciyi kekledi dandik tellerle ios ve android daha yeni yeni olmasi gereken yerde diger ilk modeller hep tuketici kandirma ve argeye destek icin oldu sanki biraz (bkz. Iphone 2g 3 samsung g ace gio vs...)
Turkcell in yapmış olduğu bu girişim ülkemiz adına teknoloji açısından ümit verici ; yalnız merak ettiğim donanımı ve yazılımı kendisimi üretecek? Benim nesil iyi bilir 1997 senesinde ülkemizin silah sanayisindeki devi Aselsan hem donanımı hem yazılımı kendi yapmış olduğu telefonla dünyaya kafa tutmuştu ; ama ne hikmetse birilerinin engellemesi ile bu telefonun devamı gelmedi ; gelemedi. O zaman hatırlıyorum ABD de bile ses getirmisti Aselsan ın yaptığı telefon..

Üst Alt