Yepyeni bir Clio RS

Sponsorlu Bağlantılar

Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Yepyeni bir Clio RS
Renault, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda, Clio'nun yeni yüzü olan Clio Renault Sport Concept modelini tanıtacak.
Eylül ayında Frankfurt'ta sergilenecek olan Clio Renault Sport Concept, dinamik tasarımıyla öne çıkıyor. Clio Renault Sport 2.0 16v modelinin yerini almayı amaçlayan Clio RS Concept, "hava dağıtıcısı" ile segmentte de bir ilke imza atıyor.

Ön çamurluklardaki hava tahliye ızgaraları gibi, bu donanım da doğrudan Formula 1 teknolojisinden alınmış. Bağımsız aks pimli ön takım yol tutuşu arttırarak güven veriyor. Clio Renault Sport Concept, 2006 yılının ilk yarısında Avrupa'da satışa sunulacak seri modelin habercisi olacak.

Tasarım

Clio Renault Sport Concept'e özgün kırmızı renk otomobilin tutkulu karakterini yansıtıyor. Aracın kolaylıkla tanınabilen orijinal hatları atletik kavisleriyle göze çarpıyor. Özel tasarımlı kasa yanları ile otomobilin silueti daha güçlü ve enerjik bir görünüşe sahip. Genişletilmiş ön ve arka çamurlukları, alçaltılmış kasası, kaslı yan panoları ile hava tahliye ızgaraları ve hava dağıtıcısı aracın sportif ve aerodinamik karakterini güçlendiriyorlar. Kasa rengi bir şeritle çevrelenen 18" jantların arasından büyük boyutlu fren kaliperleri ve diskleri farkediliyor.

Ön tampon üzerindeki krom geniş hava giriş ızgarası Renault Sport Technologies tarafından geliştirilmiş olan 2.0 16v atmosferik motorun tüm potansiyeli hakkında bir fikir veriyor. Panjur ızgarası ile sis farlarının çevresi ve dış dikiz aynaları da kromajlı, "high-tech" tasarımlarıyla göz alıcı. Arkada, krom renkli hava dağıtıcısı ve çift egzos çıkışı otomobile orijinal ve asil bir stil kazandırıyor. Yarış dünyasından esinlenerek geliştirilen aerodinamik yapı Clio Renault Sport Concept'in aerodinamik yapısı uzun çalışmalar sonucunda geliştirilmiş.
Teknolojik ve görsel en önemli yenilik bir hava dağıtıcısının arka tampona eklenmiş olması. Bugün itibariyle, bu tür bir donanım standart olarak ancak üst gam seviyesindeki spor modellerde bulunuyor. Hava dağıtıcısı hava akımlarını kanalize ediyor ve hızlandırıyor. Oluşan vakum etkisiyle herhangi bir kanat takmaya gerek kalmaksızın, aracın arka tarafının yola tutunması meydana geliyor. Hava dağıtıcısının etkinliğini azaltmamak amacıyla, iki egzos çıkış borusu yan hava sapma kanalları içine yerleştirilmiş.

Ön çamurluklardaki hava tahliye ızgaralarının da aerodinamik işlevleri var; bunlar hava türbülanslarını nötralize ediyorlar. Aynı zamanda motor kaputu altındaki sıcak havanın daha iyi sirkülasyonu ve tahliyesine katkıda bulunuyorlar. Ayrıca, ızgaralar aracın performansını en üst seviyeye çıkaracak şekilde havayı aracın yanlarına doğru kanalize ediyorlar.

Performans ve Güvenlik

Renault Sport Technologies bu model için kısmen alüminyum, bağımsız aks milli yeni kuşak bir ön takım geliştirmiş. Böylece, Clio Renault Sport Concept'e çok yüksek düzeyde çekiş ve yol tutuş özelliği kazandırılmış. Bu ön takım yol tutuşunu optimize ederken, direksiyon hassasiyetini de artırıyor. 1 520 mm tekerlek izi ve 2 595 mm dingil aralığı Clio Renault Sport Concept'e keyifli, sağlıklıklı ve etkin bir yol tutuşu sağlıyor. Bu mimari ile birlikte aracın yüksek performansına uygun lastikleri (215/40 R18) karoserinin genişlemesine neden oluyorlar.

Frenler sıradışı yavaşlatma kapasitesi ile ısınmaya karşı direnç gösterme özelliklerine sahipler. Ön frenler Brembo marka 4 pistonlu kırmızı renkli alüminyum kaliperler ve 330 mm çapında (arkada 280 mm) delikli disklerle donatılmış. Clio Renault Sport Concept modeli yüksek performansa ulaşmak üzere geliştirilmiş. Aracın dinamik nitelikleri, Renault Sport Technologies tarafından özel olarak geliştirilmiş olan 2.0 16v atmosferik motorun tüm potansiyelini ortaya koymasını sağlıyor. 6 vitesli şanzıman ile birlikte kullanılan bu esnek ve güçlü motor yüksek düzeyde sportif performans ve sürüş keyfi sunuyor.
Clio Renault Sport Concept'in iç mekanı da sıradışı bir kişilik sergiliyor. Başta deri ve krom olmak üzere kullanılan metal ve malzemeler aracın özgün karakterini vurguluyorlar. Geniş panoramik cam tavan, Clio III'ün temel niteliklerinden olan konfor ve geniş alan hissini daha da belirginleştiriyor. Araçta bulunan bağımsız dört koltuk boydan boya uzanan krom renkli bir orta konsol ile birbirlerinden ayrılıyorlar. Konsolun sade dizaynı karoseri rengindeki bir şeritle daha belirginleştirildi. Kırmızı ve gri deri döşemeli, entegre koltuk başlıklı koltuklar yolculara yüksek konfor ve koruma olanağı sağlıyorlar.

Clio III modelinde dikkat çeken akıcı formlu torpido paneli de deri kaplı. Beyaz fonlu kadranlar "pilotaj" için gerekli bilgileri optimal netlikte veriyorlar. Devir sayacına dahil edilmiş bir vites gösterge sinyali bulunuyor. Üst kısmı kırmızı ve siyah deri kaplı, küçük çaplı direksiyon simidi sürücünün eline tam oturuyor. Optimal ergonomi sağlamak üzere, yenilikçi dizayna sahip el freni orta konsol içine gizleniyor. Yarış tipi alüminyum pedallar ile ayak dayama yeri Clio Renault Sport Concept'in iç mekanına hakim olan sportif karakteri daha da pekiştiriyorlar.
 


kingenes

kingenes

Üye
Yani en popüler araçlardan biri olmaya hazırlanıyo desenize... ;;)
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Bence tipi toparlamış clio ;;)
 

tofy

Üye
gerçekten güzel olmuşşş çok hoş gözüküyooo :rolleyes:
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Renault, twingo'yada bi makyaj yapsa fena olmayacak :)
 

lossalive

Üye
En külüstür arabayı kullan ama alabileceğin en güzel evi al ;;)
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Originally posted by PaMeTniK@Sep 26 2005, 03:05 AM
En külüstür arabayı kullan ama alabileceğin en güzel evi al ;;)
[post=177810]Quoted post[/post]​
Tabi ev önemli .. ama valla araba delisi olarak aynı düşüncede diilim üzgünüm..
 

metintekin

Üye
güzel dizayn ama motor gücüde önemli
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Originally posted by metintekin@Sep 26 2005, 10:25 PM
güzel dizayn ama motor gücüde önemli
[post=178485]Quoted post[/post]​
Motor gücü demişken Buyrun motor gücü.....
255Hp lik Renault V6 ... Yanlız fiyat uçuk.. 125.000 YTL :huhu:


Not: Resimler:KONYA OTO SHOW 2005'den alınmıştır

 

Erencivelek

Üye
ön taraf nissanları arkasıda modus'ü anımsatıyor bence. Benim pek hoşuma gitmedi. Belki zamanla ısınırım... :eksi:
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Bu v6 ya 125 milyar veren çıkarmıkı :)
 
cepix

cepix

Üye
Originally posted by ..::Riddick::..@Sep 29 2005, 12:04 AM
Bu v6 ya 125 milyar veren çıkarmıkı :)
[post=180159]Quoted post[/post]​

:lol2: :lol2: Çıkar abi çıkar
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Buna 125 Milyar vererene kadar daha süper arabalar alınır. ;)
 

anduil_10

Üye
güzel kötüde değil ;;)
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Originally posted by Gokhan43@Sep 30 2005, 05:02 PM
Buna 125 Milyar vererene kadar daha süper arabalar alınır. ;)
[post=181612]Quoted post[/post]​

X5 alınır yav ;;) yerim cliosunu 250 beygirini ;)
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Kesinlikle ;;)
 
Caine

Caine

Üye
mercedes mi bu yaw??? bu nasıl fiyat? kafayı yediler heralde :DD
full artı full kompresor sıfıra yatırırım o parayı :D
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
-Sende araba ne vardı ?
-Clio
-hııı kaça aldın ?
-125 milyar
-nee ? :wacko:
-Yüzyirmibeş milyar....
-ha s...... len :D
-Valla 125 milyar
-tabi tabi... :D



(Bu arabayı aldığınız taktirde arkadaşlarınızla aranızda geçecek muhtemel konuşma bu şekilde olacaktır heralde :lol2: )
 
ibonline

ibonline

Üye
125 yıl gecse ben bu arabaya 125 milyar vermem hemde clioya altın kaplamamı bu araç
 
karizma

karizma

Üye
Originally posted by ibonline@Oct 3 2005, 12:07 AM
125 yıl gecse ben bu arabaya 125 milyar vermem hemde clioya altın kaplamamı bu araç
[post=183710]Quoted post[/post]​
+1 aynen ibo heralde beygirleri altın kaplama :D
 


Üst Alt