Haber Yeni Yaşam Döngüsü Belli Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Mesela durum şoyle , ben Windows 8de kalsaydım eğer guncelleştirme alamayacaktım , ama Windows 8.1e geçtiğim için güncelleştirmeleri almaya devam ediyorum , Bir sonraki sürüme geçince devamınıda alırsın.
Nasıl yeni bir düzene geçilip 7 yok edildiyse 8de yok edildiğinde olur senin dediğin olay.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ee tmm ama benim dediğim o değilki sen farklı yerdesin, son desteği diyorum ben bitiş tarihini söylemek istiyorum.

Yanlış yerde olan sensin işte daha onu anlamamışsın. Mevcut cihazların 2016'da desteğinin biteceğini söylemişsin. Halbuki güncelleme ömrünün cihazlarla değil yayınlanan son güncellemeyle ilgisi Var. Yayınlanan son güncellemeyi de mevcut tüm cihazlar aldığına göre aynı destek süresine sahip olmuş oluyorlar. Yani Lumia 920'nin de Lumia 930'un da aynı güncelleme desteği süresine sahip olduğunu anlamamışsın.

Geliştiriçiler Neden 2017 Kadar Ömrü Olan Bir Sisteme Uygulama vb. Geliştirsinki
Sanki 2017'ye bir kaç ay varmış gibi konuşmuşsun. Tam tamına 3 yıldan bahsediyoruz ki Windows Phone 8.1 için geliştirilen bir sonraki güncellemede de çalışmaya devam edecek zaten. Aynen Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 geçişinde olduğu gibi.

• Beğen
Tepkiler: ON9

blackcemre

Üye
Yanlış yerde olan sensin işte daha onu anlamamışsın. Mevcut cihazların 2016'da desteğinin biteceğini söylemişsin. Halbuki güncelleme ömrünün cihazlarla değil yayınlanan son güncellemeyle ilgisi Var. Yayınlanan son güncellemeyi de mevcut tüm cihazlar aldığına göre aynı destek süresine sahip olmuş oluyorlar. Yani Lumia 920'nin de Lumia 930'un da aynı güncelleme desteği süresine sahip olduğunu anlamamışsın.

Sanki 2017'ye bir kaç ay varmış gibi konuşmuşsun. Tam tamına 3 yıldan bahsediyoruz ki Windows Phone 8.1 için geliştirilen bir sonraki güncellemede de çalışmaya devam edecek zaten. Aynen Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 geçişinde olduğu gibi.
Wp 9 da bize gelir yine destek suresi artar

• Beğen
Tepkiler: TurboCall
TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi

Abi yanlış anlama ama bunun ne alakssı var ? Ozaman tum cihazlar windows 9 alır yani saçma drrğilmi sence senin söylediğin yani ben öyle biliyorum kusura bakma ama sabit fikrim ki donanım desteklemez ozamana kadar yani.

Turbo İle Yollandı

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Abi yanlış anlama ama bunun ne alakssı var ? Ozaman tum cihazlar windows 9 alır yani saçma drrğilmi sence senin söylediğin yani ben öyle biliyorum kusura bakma ama sabit fikrim ki donanım desteklemez ozamana kadar yani.

Turbo İle Yollandı
Ben yoruldum kardeşim. Adamlar defalarca açıkladı bu konuyu. Sen anlamamışsın hala da anlamamakta direniyorsun.

• Beğen
Tepkiler: dücane, Microsoft Corporation ve PureFood
TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Ben yoruldum kardeşim. Adamlar defalarca açıkladı bu konuyu. Sen anlamamışsın hala da anlamamakta direniyorsun.
bak abi şöyle açıklayım sen şimdi demek istiyorsun 8.1 ile beraber tüm cihazlar 2017 ye kadar güncellencekmi diyorsu ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper
msakli_

msakli_

Üye
Peki 2017 den sonra cihazların kapasitesine göre güncelleme devam edecek mi yoksa güncelleme verilmeyecek mi bidaha?

dakamon

dakamon

Üye
Ali Kemal abi söylediği şeyi aylar aylar önce söylemişti yanlış hatırlamıyorsam amber güncellemesini beklerken yine böyle sohbetler olmuştu o zamanda bunu açıklamıştı. Olay aslında şu kadar basit. Örneğin, mesela, MS wp9 u çıkaracak 2015 te ve diyecek ki wp9 u 1520 ve sonrasında çıkan cihazlara vereceğiz diğerlerine vermeyeceğiz. Ve wp 9 un desteğinin biteceği zamanı da 2020 yazacaklar. Turbocore a göre düşününce ulan o zaman bize artık güncelleme geliştirme şu bu vermeyecekler ama alikemla abiye göre düşününce wp9 a 2020 ye kadar güncelleme verilirken wp8.1 e 2017 ye kadar daha güncelleme gelecek. Sadece güncellemeler sonrası o başındaki 8 devam edecek. Yani benim anladığımaylar öncesinde de bunu anlamıştım, eğer cihazınıza wp8.1 gelirse 2017 ye kadar cihaz güncellemesi desteği alacaksınız. Olurda da MS 8.5 güncelelmesini yine tüm cihazalara verdi ve dediki 8.5 i 2020 ye kadar güncelleme desteği vereceğiz o zamanda 2017 de 2020 ye yükselmiş olacak :) yani MS eski kullanıcılarını uzunca bir süre güncellemesiz bırakmayacak ki bunu XP ye verilen güncelleme desteği olarak düşünebilirsiniz :)Elbet bir gün bi yerde eski cihazlar sonlanacak tabi :)

TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Ali Kemal abi söylediği şeyi aylar aylar önce söylemişti yanlış hatırlamıyorsam amber güncellemesini beklerken yine böyle sohbetler olmuştu o zamanda bunu açıklamıştı. Olay aslında şu kadar basit. Örneğin, mesela, MS wp9 u çıkaracak 2015 te ve diyecek ki wp9 u 1520 ve sonrasında çıkan cihazlara vereceğiz diğerlerine vermeyeceğiz. Ve wp 9 un desteğinin biteceği zamanı da 2020 yazacaklar. Turbocore a göre düşününce ulan o zaman bize artık güncelleme geliştirme şu bu vermeyecekler ama alikemla abiye göre düşününce wp9 a 2020 ye kadar güncelleme verilirken wp8.1 e 2017 ye kadar daha güncelleme gelecek. Sadece güncellemeler sonrası o başındaki 8 devam edecek. Yani benim anladığımaylar öncesinde de bunu anlamıştım, eğer cihazınıza wp8.1 gelirse 2017 ye kadar cihaz güncellemesi desteği alacaksınız. Olurda da MS 8.5 güncelelmesini yine tüm cihazalara verdi ve dediki 8.5 i 2020 ye kadar güncelleme desteği vereceğiz o zamanda 2017 de 2020 ye yükselmiş olacak :) yani MS eski kullanıcılarını uzunca bir süre güncellemesiz bırakmayacak ki bunu XP ye verilen güncelleme desteği olarak düşünebilirsiniz :)Elbet bir gün bi yerde eski cihazlar sonlanacak tabi :)
tmm ama yinede çok fark yok arada kardeşim :D

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
mesela bugün okuduğum bir habere göre Galaxy S3 kitkat güncellemesini alamayacakmış. Microsoft'un maşallahı var bu konuda :)

dakamon

dakamon

Üye
tmm ama yinede çok fark yok arada kardeşim :D
Sen 1 sene için fark yok diyorsun ama düşünceler çok zıt :) Bide bu 8.1 için 2017 deniyor bakalım 8.2 yada 8.5 için ne olacak bakarsın 2020 ye kadar çıkar o zaman senin 2016 ya göre fark baya baya artar :)

TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Dediklerim çıkar mutlaka :D

Turbo İle Yollandı

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Nasıl şimdiye kadar ki güncellemelerde bazı telefonlar bazı özellikleri almadı.Belki ileride bazı telefonlar yeni gelecek güncellemeyle sallıyorum 920 yeni güncellemede 8 adet özellik var diyelim.8ini alıyor ama 520 mesela 8 özellikten en fazla 5 alıyor.Sonraki bir güncellemede bu 5 özellik 3e sonrakinde ise 0 ra inebilir.Ama bu işte yıllar sürer 3 yıl ne ki :)

• Beğen
Tepkiler: TurboCall
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Benim o kadar beklemeye hiç niyetim yok,şöyle sağlam donanımlı(özellikle batarya bakımından)bir 5''ekranlı bir lumia ya terfi ederim:)

Lumia 930 o zaman

Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
L920 kullanıyorum. Hayırlısı ya Symbianda ağzımız yandı o da sözde FeaturePack 3 alacaktı kestiler fişini 808 gibi bir cihazı ortada bıraktılar. Güvenemiyorum o yüzden böyle işlere. Bakalım ne olacak.

Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar bakın bir kere daha açıklayayım.

Bugün Windows Phone 8.1 güncellemesi alan tüm cihazlar 2017 temmuz ayına kadar çıkan tüm güncellemeleri alacak. Yani GDR 1-2-3 vs kaç tane çıkarsa artık. Devamında bu s p re içinde Windows Phone 8.2 veya 8.5 gelirse bu cihazlar o güncellemeyi de alacak. Yani mevcut cihazlar windows Phone 8.x ile gelen bütün güncellemeleri alacak. Ki gelecek olan güncellemeler de muhtemelen WP7'de olduğu gibi WP8.1/WP8.5 ve WP8.8 şeklinde olabilir.

• Beğen
Tepkiler: technocu1, PureFood, ykd96 ve 2 diğerleri
dücane

dücane

Üye
Arkadaşlar bakın bir kere daha açıklayayım.

Bugün Windows Phone 8.1 güncellemesi alan tüm cihazlar 2017 temmuz ayına kadar çıkan tüm güncellemeleri alacak. Yani GDR 1-2-3 vs kaç tane çıkarsa artık. Devamında bu s p re içinde Windows Phone 8.2 veya 8.5 gelirse bu cihazlar o güncellemeyi de alacak. Yani mevcut cihazlar windows Phone 8.x ile gelen bütün güncellemeleri alacak. Ki gelecek olan güncellemeler de muhtemelen WP7'de olduğu gibi WP8.1/WP8.5 ve WP8.8 şeklinde olabilir.

Abi sen harikasin, seni sahsen tanimasam da Allah icin cok seviyorum... Admin olarak isini cok iyi yapiyorsun

• Beğen
Tepkiler: GianniInfantino ve papakudioflu

Üst Alt