BrahimOkumus
Üye
Geliştiriçiler Neden 2017 Kadar Ömrü Olan Bir Sisteme Uygulama vb. Geliştirsinki
ee tmm ama benim dediğim o değilki sen farklı yerdesin, son desteği diyorum ben bitiş tarihini söylemek istiyorum.
Sanki 2017'ye bir kaç ay varmış gibi konuşmuşsun. Tam tamına 3 yıldan bahsediyoruz ki Windows Phone 8.1 için geliştirilen bir sonraki güncellemede de çalışmaya devam edecek zaten. Aynen Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 geçişinde olduğu gibi.Geliştiriçiler Neden 2017 Kadar Ömrü Olan Bir Sisteme Uygulama vb. Geliştirsinki
Wp 9 da bize gelir yine destek suresi artarYanlış yerde olan sensin işte daha onu anlamamışsın. Mevcut cihazların 2016'da desteğinin biteceğini söylemişsin. Halbuki güncelleme ömrünün cihazlarla değil yayınlanan son güncellemeyle ilgisi Var. Yayınlanan son güncellemeyi de mevcut tüm cihazlar aldığına göre aynı destek süresine sahip olmuş oluyorlar. Yani Lumia 920'nin de Lumia 930'un da aynı güncelleme desteği süresine sahip olduğunu anlamamışsın.
Sanki 2017'ye bir kaç ay varmış gibi konuşmuşsun. Tam tamına 3 yıldan bahsediyoruz ki Windows Phone 8.1 için geliştirilen bir sonraki güncellemede de çalışmaya devam edecek zaten. Aynen Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 geçişinde olduğu gibi.
Yanlış yerde olan sensin işte daha onu anlamamışsın. Mevcut cihazların 2016'da desteğinin biteceğini söylemişsin. Halbuki güncelleme ömrünün cihazlarla değil yayınlanan son güncellemeyle ilgisi Var. Yayınlanan son güncellemeyi de mevcut tüm cihazlar aldığına göre aynı destek süresine sahip olmuş oluyorlar. Yani Lumia 920'nin de Lumia 930'un da aynı güncelleme desteği süresine sahip olduğunu anlamamışsın.
Sanki 2017'ye bir kaç ay varmış gibi konuşmuşsun. Tam tamına 3 yıldan bahsediyoruz ki Windows Phone 8.1 için geliştirilen bir sonraki güncellemede de çalışmaya devam edecek zaten. Aynen Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 geçişinde olduğu gibi.
Ben yoruldum kardeşim. Adamlar defalarca açıkladı bu konuyu. Sen anlamamışsın hala da anlamamakta direniyorsun.Abi yanlış anlama ama bunun ne alakssı var ? Ozaman tum cihazlar windows 9 alır yani saçma drrğilmi sence senin söylediğin yani ben öyle biliyorum kusura bakma ama sabit fikrim ki donanım desteklemez ozamana kadar yani.
Turbo İle Yollandı
bak abi şöyle açıklayım sen şimdi demek istiyorsun 8.1 ile beraber tüm cihazlar 2017 ye kadar güncellencekmi diyorsu ?Ben yoruldum kardeşim. Adamlar defalarca açıkladı bu konuyu. Sen anlamamışsın hala da anlamamakta direniyorsun.
Bak anlamaya başladın şimdi.bak abi şöyle açıklayım sen şimdi demek istiyorsun 8.1 ile beraber tüm cihazlar 2017 ye kadar güncellencekmi diyorsu ?
2017 den sonra gelmez laPeki 2017 den sonra cihazların kapasitesine göre güncelleme devam edecek mi yoksa güncelleme verilmeyecek mi bidaha?

yani MS eski kullanıcılarını uzunca bir süre güncellemesiz bırakmayacak ki bunu XP ye verilen güncelleme desteği olarak düşünebilirsiniz
Elbet bir gün bi yerde eski cihazlar sonlanacak tabi 
tmm ama yinede çok fark yok arada kardeşimAli Kemal abi söylediği şeyi aylar aylar önce söylemişti yanlış hatırlamıyorsam amber güncellemesini beklerken yine böyle sohbetler olmuştu o zamanda bunu açıklamıştı. Olay aslında şu kadar basit. Örneğin, mesela, MS wp9 u çıkaracak 2015 te ve diyecek ki wp9 u 1520 ve sonrasında çıkan cihazlara vereceğiz diğerlerine vermeyeceğiz. Ve wp 9 un desteğinin biteceği zamanı da 2020 yazacaklar. Turbocore a göre düşününce ulan o zaman bize artık güncelleme geliştirme şu bu vermeyecekler ama alikemla abiye göre düşününce wp9 a 2020 ye kadar güncelleme verilirken wp8.1 e 2017 ye kadar daha güncelleme gelecek. Sadece güncellemeler sonrası o başındaki 8 devam edecek. Yani benim anladığımaylar öncesinde de bunu anlamıştım, eğer cihazınıza wp8.1 gelirse 2017 ye kadar cihaz güncellemesi desteği alacaksınız. Olurda da MS 8.5 güncelelmesini yine tüm cihazalara verdi ve dediki 8.5 i 2020 ye kadar güncelleme desteği vereceğiz o zamanda 2017 de 2020 ye yükselmiş olacakyani MS eski kullanıcılarını uzunca bir süre güncellemesiz bırakmayacak ki bunu XP ye verilen güncelleme desteği olarak düşünebilirsiniz
![]()

mesela bugün okuduğum bir habere göre Galaxy S3 kitkat güncellemesini alamayacakmış. Microsoft'un maşallahı var bu konudaAli Kemal abi söylediği şeyi aylar aylar önce söylemişti yanlış hatırlamıyorsam amber güncellemesini beklerken yine böyle sohbetler olmuştu o zamanda bunu açıklamıştı. Olay aslında şu kadar basit. Örneğin, mesela, MS wp9 u çıkaracak 2015 te ve diyecek ki wp9 u 1520 ve sonrasında çıkan cihazlara vereceğiz diğerlerine vermeyeceğiz. Ve wp 9 un desteğinin biteceği zamanı da 2020 yazacaklar. Turbocore a göre düşününce ulan o zaman bize artık güncelleme geliştirme şu bu vermeyecekler ama alikemla abiye göre düşününce wp9 a 2020 ye kadar güncelleme verilirken wp8.1 e 2017 ye kadar daha güncelleme gelecek. Sadece güncellemeler sonrası o başındaki 8 devam edecek. Yani benim anladığımaylar öncesinde de bunu anlamıştım, eğer cihazınıza wp8.1 gelirse 2017 ye kadar cihaz güncellemesi desteği alacaksınız. Olurda da MS 8.5 güncelelmesini yine tüm cihazalara verdi ve dediki 8.5 i 2020 ye kadar güncelleme desteği vereceğiz o zamanda 2017 de 2020 ye yükselmiş olacakyani MS eski kullanıcılarını uzunca bir süre güncellemesiz bırakmayacak ki bunu XP ye verilen güncelleme desteği olarak düşünebilirsiniz
![]()

Sen 1 sene için fark yok diyorsun ama düşünceler çok zıttmm ama yinede çok fark yok arada kardeşim![]()
Bide bu 8.1 için 2017 deniyor bakalım 8.2 yada 8.5 için ne olacak bakarsın 2020 ye kadar çıkar o zaman senin 2016 ya göre fark baya baya artar 

Benim o kadar beklemeye hiç niyetim yok,şöyle sağlam donanımlı(özellikle batarya bakımından)bir 5''ekranlı bir lumia ya terfi ederim![]()
Arkadaşlar bakın bir kere daha açıklayayım.
Bugün Windows Phone 8.1 güncellemesi alan tüm cihazlar 2017 temmuz ayına kadar çıkan tüm güncellemeleri alacak. Yani GDR 1-2-3 vs kaç tane çıkarsa artık. Devamında bu s p re içinde Windows Phone 8.2 veya 8.5 gelirse bu cihazlar o güncellemeyi de alacak. Yani mevcut cihazlar windows Phone 8.x ile gelen bütün güncellemeleri alacak. Ki gelecek olan güncellemeler de muhtemelen WP7'de olduğu gibi WP8.1/WP8.5 ve WP8.8 şeklinde olabilir.