Yeni Telefon Kaç Saat Şarj Olmalı ?

Konu Sahibi
Yeni Telefon Kaç Saat Şarj Olmalı ?
Arkadaşlar yeni telefon aldım c5-03.Kaç saat şarj etsem bataryanın ömrü uzar ? Herkes 16 saat diyor.Bu 16 saat ilk şarj için mi yoksa 2-3 şarj için mi ? Yardım eder misiniz ?

lolaman

Üye
Kardeşim keşke telefon almadan önce danışsaydın bizlere sanıyorumki danışmamışsın eğer danışsaydın bunu almazdın kesinlikle ama neyse hayırlı olsun senin tercihin elbette.

CorbyW

Üye
O eskide kaldı. Ben alığımda klavuza şöyle yazmışlardı;
İlk dolum için belirli bir süre yoktur,şarj cihazı takılı iken işlerinizi halledebilirsiniz.

Resmen boz demiş. Bende bozdum.

CorbyW

Üye
Bİz ne yapıyoruz burda?

Neverex

Üye
Şarjı dolunca fişi prizden çek en iyisi.

Konu Sahibi
ama o zaman batarya şoklanmıyormuş

NUD

Üye
İçindeki şok şarj bitince kapalı halde şarj et en fazla 8 saat olacak şekilde

MrExpert

Üye
bataryayı ilk aldığında 10 saat sonrada dolduğunda çekmelisin yanı dolu mesajı verdiğinde...

Rygebin

Üye
ben hiç memnun değilim keşke almasaydın wife çalışmıyo ekran yavaş geliyo berbat

blackaid

Üye
yeni telefonlarda fark etmiyor şarjı dolunca akımı kesiyor 8-10 saat şarj edilmiyor zaten

61semih

Üye
Şarj dolunca fişten çek.
aynen ılk şarjda tek onemlı olan batarya genelde %30 dolulukla gelır tam olarak bıtene kadar bataryayı boşaltana kadar kullanın bıtınce şarja tak tam dolunca cek bukadar basıt.tabı bu li-on pıller ıcın gecerlı kaldıkı artık her yenı telefonda lı-on pıller var.
ha bana ınanmıyorsanız kullandıgınız telefonun musterı hızmetlerıne maıl atın ve gereklı cevabı alın

peki arkadaşlar telefonu şarjda kulanmanın bataryaya bi zararı varmı ?

Dostum artık piller li-ion olarak üretildiği için öyle eski usül saatlerce fişe takmana gerek yok. O piller zaten şoklanıyor

cyber

Üye
genelde 8 saat olmalı

Dostum artık piller li-ion olarak üretildiği için öyle eski usül saatlerce fişe takmana gerek yok. O piller zaten şoklanıyor

lion pillerin şarjdayken kullanılması zarar vermiyor diyorlar hatta tam bitmeden cıkarıp takmakta sorun olmaz diyorlar ama pek inandırıcı gelmiyo acaba dogrumudur batarya ömrünü azaltırmı

ohoo =D bl-5f var bende , günde 11,12 saat netteyim ve şarj aleti takılı alışın bunlara