Yeni Tasarım Başladı, İşte Detaylar ve Projeden Görüntüler

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bu aralar eylemler den kaldi ustumde bir durummu var olay :D hem adanaliyik ya o bakimdan hemen bir durummu var mevzuya daldim varsa cozeriz bu arada gezi parki Çarşının mekani yedirtmeyiz uleynnnnnn :cool:
:sirit: Ata bey s4 de bisey olmazsa hal hatir sordugunda yok gozum cizecem ona gore akşam skype gel iki laflayalim yavvv.

• Beğen
Tepkiler: Praetor

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
:d: Gülebilirmiyim ? gülerim :ehe

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Ekte beyaz ve siyah iki farklı tasarım var siyah tasarım tasarımcı arkadaşın sektördeki tecrübesine dayalı çıkarmıs oldugu bir tasarım, siyah tutar diyor :) Ben beyaz dan yanayım ve aşağı yukarı bu sekilde biçimlendirdik, tabiki hemen hemen tüm bloklar ve tasarım renkleri, yerleri degisebilir bu sadece ilk ön calisma örnegi.

Beyaz tasarımdaki siyah yerler aslında gri, siyah sanmayın. Alternatif çalışmaların denendigi çalışma sayfası aslında beyaz tasarım. Dikkat ederseniz 4 video inceleme blogundan ve aşağıda haber listelerinden hepsi birbirinden farklı, uygun olanı bulmaya calisiyoruz

Yorumlar varsa bu noktada alayım

Light Tasarım (beyaz gri)

Dark Tasarım (koyu - siyah )

• Beğen
Tepkiler: Reşwan ve EroL
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Evet beyaz daha guzel emegine saglik

• Beğen
Tepkiler: Reşwan
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Yazılar biraz daha belirgin olacaksa ve koyu rengide hafif açarsak, Dark Tasarım (koyu - siyah )
daha uygun gibi duruyor, siteyi oturaklı dolgun gösteriyor, mavi ve siyah tam oturmuş.

Beyaz seçeneği öncelik olacaksa şayet, Light Tasarımdaki 2. seçenek gayet şık gösterecektir, açık renkler hiç sarmadı.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Siyah benim hoşuma gitti açıkçası.
Okumak da daha kolay oluyor...

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Arkadşalar merhaba

Son ilerledigimiz nokta şu sekilde

Bugün karar verecegimiz ve çözecegimiz husus, ana sayfada haberlerin nasıl gösterilecegi. Tasarıma bakarsanız hepsi birbirinden farklı, daraltma islemini de benim fikrim alttakilerin büyük oldugunu düşündükten sonra , ben 2 numaralı haber gösterimi uygun diye düşünüyorum yine de siz de calismanın son haline bir bakın

Bu arada alt sayfalar da (ana sayfa kategori sayfaları ve haber detay sayfaları ) birkaç gün içerisinde tamamen üzerinden gecilmis halde bitmis olacak ana sayfa elementleri kutuları ve görünümlerini hallettikten sonra zaten alt sayfalara da aynı benzer tasarımlar giydiriliyor

Son olarak, ana sayfada illa ki bu olursa güzel olacak dediginiz bir özellik var mı ekstradan ?

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bende tek bir sayfa göründü, uzun bir sayfa...
Göze oldukça güzel görünüyor açık rengi de. Güzel olmuş.

Ancak sadece bir fikir, en altta yer alan ve diğer sayfalara geçmeye yarayan sayılar (1 2 3 4 5 6 7 8.....) forum sayfalarında olduğu gibi kullanım kolaylığı açısından sayfanın başında da olsa daha iyi olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ata ile aynı fikirdeyim :oke:

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Tasarımda son noktaya geldik gibi ana sayfa için konusuyorum sadece, footer yani site alt kısmı üzerinde calisiyoruz. bugun son hallerini sizinle paylasırım bitince. Mevcut tasarım örneklerinden çok daha iyi fikirler geliştirdik daha güzel oldu

sayfalama ile ilgili olarka büyük büyük 1-10 arası sayfalama sunucaz zaten üst kısımda nasıl görünür bilemiyorum bir deneyelim. son aşamada yapılabilir o zaten

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Akılcı ve yenilikçi bir tasarım. Telefon veritabanı sayfa tasarımı ve 2.el cihaz satışının işleyişinin nasıl olacağını merak ediyorum.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Aynen Erol bende onu merak ediyorum :oke:

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Şu an yeni siteyi bir uygulama gibi görebilirsiniz, herşey metro arabirimine benzer flat tasarım gayet light ve sadece, menülü işleyiş ve her ekrana adapte olabilen bir sayfa. Hiçbir Türkçe teknoloji sitede görmeyi bırakın, TR deki sitelerde bile belki 2-3 önemli sitede vardır bu yapı ki ben su an bilmiyorum henüz. Yani 2015 model bir tasarım yapıyoruz internet sektörü gitgide bu yapıya gidecek mobil site yapmak yada mobil uygulama yapmak iş degil önemli olan websitesini tüm içerigiyle tek bir masaüstü sayfayla aynı koldan yönetebilmek

Telefon veritabanı tamamen veriler manuel girilerek açılacak üstelik, karsılastırma mümkün olacak yanyana. 2.EL bölümü de sahibinden.com un cep telefonu & sim kart bölümü gibi bir yapı sunmayı düşünüyorum.

Foto galeri sayfaları, yeşil tablo baslıklı ve menülü olacagi gibi, video sayfası kırmızı, video incelemeler sayfası turuncu olacak mesela, aynı sekilde 2.el sayfası sarı olacak. Yani maxicep deyken sitenin menüleri tabloları vs herşey sarı ise bilin ki ikinci el bölümündesiniz, bu da çok basarılı bir sistem olacak

Foruma gelirsek, daha light daha hızlı daha kullanıslı ve daha teknolojik herşeyden önce sadece gerekli özelliklerle donatılmıs klasik bir forum mantıgı. Eglence merkezi degil, yani chat bloguymus video bloguymus biz forumda sadece forum sunucaz o yüzden forum yazılımını xenforo ya kaydırıyorum . ( )

Ve herşeyden önce daha kurumsal bir yapı ...

• Beğen
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Her alanda daha hızlı bir Maxicep bizleri bekliyor o zaman :) Responsive yapıya hızlı bir geçiş söz konusu ancak Türk webmasterlar her zamanki gibi işin kolayına gitmeyi tercih ediyorlar. Ücretsiz WP tema geliştiricileri responsive yapı kullanmaya başladılar, önümüzdeki 1-2 yıllık dönemde irili ufaklı tüm sitelerin bu yapıya kavuşacağını tahmin ediyorum. Bu da senin 2015 model tema söylemini doğruluyor :)

İnternet mobile doğru bir eğilim gösteriyor, bir teknoloji sitesi olarak bizim bunu yok saymamız düşünülemezdi zaten. Bu kendi ayağımızı ağaca zincirlemek anlamına gelirdi. İşlevsellikten ziyade görselliğe alışan Türk kullanıcılar için yeni Maxicep ilk etapta büyük hayal kırıklığı olacak. Olumsuz eleştirilere hazır olmalıyız, bizimle dalga bile geçeceklerdir olacakları tahmin edebiliyorum.

Kaliteyi ön planda tutan vizyon her zaman kazanır. Hayırlı uğurlu olsun.

• Beğen
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Kaliteyi ön planda tutan vizyon her zaman kazanır. Hayırlı uğurlu olsun.

Ve bunun farkında olan kullanıcılar bu yapıyı biliyorsa, yaygınlaşmasına ve iyi yönden eleştirilmesine neden olacaktır, buda kısa zamanda forumun zireveye çıkmasına yardımcı olacaktır.

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi

Tüm sayfalar bu sekilde renk ve yapılara karar verdik kodlamaya basladık.
Footer yani alt kısımda ufak bir düzenleme olabilir ve logoda aynı sekilde.

• Beğen
Tepkiler: Nextman, Praetor, Reşwan ve 1 kişi daha
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Aşama aşama tüm herşeyi size de söylemek istemiyorum aslında süpriz olsun diye ancak inanılmaz güzel ve fonksiyonel oluyor, normalde neyse mobilde de herşey aynı sekilde mümkün üstelik

Çalışmalar devam ediyor, yapım aşamasında ama uzaklardan birkaç ekran görüntüsü atayım :)

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Nextman, Reşwan ve Praetor
EroL

EroL

Emekli Yönetici

Bu görselle şimdiki arasında büyük fark var. Son hali gerçekten hoş olmuş, bir an önce başlasak kullanmaya :)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Gerçekten güzeller ancak Logoda m harfi çerçeve ile birlikte iç içe olsa daha iyi olur sanki yarım kalmış tasarım gibi gözküyor benim fikrim tabi sen bilirsin yinede

Üst Alt