Yeni Tasarım Başladı, İşte Detaylar ve Projeden Görüntüler

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Yeni Tasarım Başladı, İşte Detaylar ve Projeden Görüntüler
Arkadaşlar sitemiz sıfıran baştan tasarlanıyor, elle tutulur ciddi çalışmalara 3 gün önce başladık, tahmini proje bitiş süresini max 2 ay olarak belirledik. Yani 1 Eylül den önce tamamen herşeyle yayındayız, eksiksiz ve tüm yeni özelliklerimizle. Sadece tasarım degil;

Portalda geliştirmeler;
+ Portal dili aynı olacak ancak tasarım komple farklı, 2 kolon olacak. Yani sol kolon ve sağ kolon, sağ kolonda reklamlar ve ilgili konular, popüler konular, galeri ve video galeriden baslıkların bulundugu dinamik kutular vs. Sol tarafta sitenin içerigi olacak, ana sayfa ve kategori sayfaysa manşet ve altında listelenen konular, konu sayfasında ise bildigimiz konu detayı, sosyal paylasım butonları, yazar bilgi ekranı ve yorumlar (misafirler de yorum yapabilecek onaya gidecek)
+ Logomuz değişiyor (Bkz: eklenti) ve tamamen yeni bir kurumsal kimlik kazanıyor sitemiz kartvizit, fatura ve tabela dahil herşeye bunun üzerinden gidecegiz ve sitenin maskotu da bununla alakalı bir görsel olacak hareket eden, videolara vs koymak için sadece
+ Portalda video galeri, foto galeri, video inceleme bölümü, apayrı bir 2.el ilan bölümü ve tüm cep telefonu marka / modellerinin oldugu telefon veritabanı ( veriler girilecek ) ve bu verilerle telefonları karsılastırabilmek mümkün olacak.
+ Portaldaki bu ekstra sayfa ve bölümler, ana sayfadan farklı renklerde olacak örnegin video bölümünde kırmızı bir tasarım göreceksiniz ama site rengi normalde mavi.

Forumda geliştirmeler;
+ Forum yazılım dili değişecek, vbulletinin gereksiz ağırlığı ve vbseo adlı seo yazılımının sistem yükünü artık çekmeyi düşünmüyorum onun yerine gelecek vaad eden xenforo forum yazılımına geçecegiz bu süreçte, maalesef birçok özelligimizi kaybedebiliyor olacağız ancak zamanla tekrar yapmaya calisacagiz mümkünse ve lazım degilse yapmayacagiz forumun amacına uygun hareket edicez.
+ Yeni forum yazılımına geçsek dahi eski URL ler yeni URL lerimize otomatik yönlenecek hem google dan hem de site içerisindeki eski linkler olmak üzere, bunu belirteyim
+ Forumun teması tasarımı yazı tipi fontu kısacası stili ana sayfayla aynı hale getirilecek

Genel olarak;
+ Anlayanlar için söylemek gerekirse tasarımımız FLAT UI tasarım. Yani apple ios 7 deki değişimler gibi, web de aynı sekilde görsellikten basitliğe geçiyor, bu arabirimi yeni windows 8 in metro arabirimine benzetebilirsiniz butonlar, yazılar vb.
+ Sitemiz responsive özellikte olacak, bilmeyenler için ufak bir deneme ve örnek yaptırayım, microsoft.com a girin apayrı yeni bir web penceresinde ve pencereyi sağdan sola yavas yavas ufaltın, ne demek istedigimi anlayacaksınız, yani her ufalan veya büyüyen çözünürlüğe göre içerikler ve menüler otomatik şekilleniyor

+ Mobil sürüm ? derseniz. Evet hem ana sayfa hem forum
Responsive yapıda, forum ve portal tamamen otomatik olarak zaten hem tablet, hem masaüstü pc, hem phablet hem de cep telefonlarının tümüne direkt olarak uyumlu olacak sadece mobil tarafta bazı göstermeyecegimiz gereksiz fazla detaylar olacak ancak ana sayfa masaüstü pc de ne ise mobil de öyle olacak. Panel yönetimleri ise; masaüstü olacak ancak site içerisindeki yönetimler mobil olacak ( konu içi mesaj işlemleri vs. )

Çalışmalarımızda gizlilik çok önemli, bu detayları lütfen samimi dahi olsanız sitedeki hiçbir üye ve alt yöneticilerle paylasmayınız, sadece adminler bilsin lütfen bu odadan çıkmayacak kısacası, sadece yeni tasarımın yapım aşamasında oldugunu bilebilirler, özellik olarak ne olacak ne olmayacak, ne değisecek ve örnek görsellerle ilgili hiçbir bilgi sızmasın.

Not: Logoda ufak düzenlemeler yapılması konusunda tartısmalarımız, fikir alışverişlerimiz devam ediyor. Aklımızda birkaç soru var. 1) Logodaki slogan gerekli mi ve tasarım bütünlüğü için evet slogan gerekli fikrini devam ettirirsek slogan değiştirilebilir 2) Telefon simgesindeki menü tusu yerindeki M harfi varken yukardaki büyük turuncu M ne derece doğru, menü tusundan m harfini alsak oraya yuvarlak bir home butonu koyma durumunda iphone fanatikliği, dikdörtgen bir buton koyma durumunda samsung fanatikligi yapmıs oluruz

Görüşlerinizi beklerim. Yakın zamanda kullanılacak icon setlerini, karakter setlerini ve devamında proje yapılırken ekran görüntülerini buradan paylasıyor olacagim

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Praetor, EroL, Reşwan ve 1 kişi daha

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Eyvallah emeğine sağlık çok sabırsızlanan yönetici ve üyeler vardı umarım en kısa sürede çözülür yanlız görüntü derken ben pek fazla bişey göremedim :)

Birde Xda gibi cihaz bazlı bölümleme olsa gereksiz konularında önüne geçeriz gibime geliyor fikir sadece

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
microsoft.com a girin apayrı yeni bir web penceresinde ve pencereyi sağdan sola yavas yavas ufaltın, ne demek istedigimi anlayacaksınız, yani her ufalan veya büyüyen çözünürlüğe göre içerikler ve menüler otomatik şekilleniyor

Güzel tasarım :good:
Hayırlısı olsun inşallah, Allah kolaylık versin. Tasarım için fikirlerimiz yardımcı olacaksa tabikide görüşlerimizi aktaralım en kısa zamanda.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ya birde farklı rütbeye geçsek çokmu tartışılır askeri düzenden ?

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Güzel bir proje. Portal'da günlük ortalama 20 haber giriliyor ve mevcut tasarımda bu 20 haberden sadece 8 tanesi sergilenebiliyor + 5 haber de manşette. En çok okunanlar Spot haberler oluyor ancak orada da 4 adet kutucuk var. Özellikle öğle saatlerinde yoğun konu girişi olduğu için güncel ve değerli bir haber olmasına rağmen haber gerilere düşüyor, gösterim alamıyor, okunmuyor. Gün içinde açılan tüm konuların anasayfada gösterimde kalması gerekir.

Logoya yönelik şunları söyleyebilirim. Maskot + marka + motto logoda olması gerekenler. Yani sloganımızın kesinlikle orada olması gerekir. Simgede menu tuşu olarak m harfi güzel bir düşünce ancak ekrandaki m harfi de güzel. İkisinden birinden vazgeçmek gerekir, menu tuşu olan m'den vazgeçelim derim.

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Menü deki M yerine alternatif birşey düşünüyor olacağım tamam

Onun dışında Telefon modeli bazlı kategori sistemini düşünmemiz yanlıs olur aksine telefondan ziyade genel teknolojiye de sıçramış durumdayız, artık sadece cep telefonu sitesi olarak değerlendirilmeme peşindeyim çünkü sadece cep telefonu haberleri yazmıyoruz, hayatımıza phablet ler tabletler ve notebook gibi çok aktif teknolojiler girdi. Otomobil bile bunların bir uzantısı.

Rütbe olarak da rütbe simgeleri tekrar tasarlanacak zaten bu süreçte isterseniz askeri rütbelerden de uzaklasıp ayrı bir rütbeleme sistemi kurabiliriz örnegin, uzman mobil profesyonel mobil gibi doktor rütbeleri olabilir uzman prof vs :)

• Beğen
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Menü deki M yerine alternatif birşey düşünüyor olacağım tamam

Onun dışında Telefon modeli bazlı kategori sistemini düşünmemiz yanlıs olur aksine telefondan ziyade genel teknolojiye de sıçramış durumdayız, artık sadece cep telefonu sitesi olarak değerlendirilmeme peşindeyim çünkü sadece cep telefonu haberleri yazmıyoruz, hayatımıza phablet ler tabletler ve notebook gibi çok aktif teknolojiler girdi. Otomobil bile bunların bir uzantısı.

Rütbe olarak da rütbe simgeleri tekrar tasarlanacak zaten bu süreçte isterseniz askeri rütbelerden de uzaklasıp ayrı bir rütbeleme sistemi kurabiliriz örnegin, uzman mobil profesyonel mobil gibi doktor rütbeleri olabilir uzman prof vs :)

Sdn kopyası gibi gözükür sanırım:hmmm.Küçük bir ayrıntı ama yenilenmişken bu ayrıntılarıda düşünelim ben bir bakayım bakalım neler kullanılıyor.

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Rütbe sistemi forumda üyeleri mesaj yazmaya teşvik eden bir sistem yoksa kaldırılılması bile düşünülebilir sadece üyelere bir seviye rankı yaparız mesaj sayısı arttıkça rütbe simgesi içindeki çubuk artar sona dogru mesela, yöneticilerde yönetici yazar adminlerde admin bu kadar basit askeri rütbeden eser kalmamıs olur ama yine rütbe olur bunu da düşünebiliriz ama üyelerden tepki gelecektir muhtemelen.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Rütbe sistemi forumda üyeleri mesaj yazmaya teşvik eden bir sistem yoksa kaldırılılması bile düşünülebilir sadece üyelere bir seviye rankı yaparız mesaj sayısı arttıkça rütbe simgesi içindeki çubuk artar sona dogru mesela, yöneticilerde yönetici yazar adminlerde admin bu kadar basit askeri rütbeden eser kalmamıs olur ama yine rütbe olur bunu da düşünebiliriz ama üyelerden tepki gelecektir muhtemelen.

Yapacağımız yenilikleri gölgelemesin gerekirse aynı kalsın kardeşim. okadar emek veriyorsunuz yapım için üç beş ses illa çıkarda ne kadar ez gelirse iyi sonuçta bilginin aynı kaldığını görüyoruz :) 10 bin mesajla prof olunsaydı sınavlara falanda gerek olunmazdı ama hiç anlamadım insanlardaki bu rütbe merakını .Bu arada mesajım yada konum arşive gittimi Çarşı karışır hemşerim :D :d:

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Rütbe sistemi üyelerin mesaj yazmasını teşvik ediyor güzel bir sistem kabul ediyorum ancak bana amatörce geliyor. Bizim rütbe kaygısıyla yazılacak gereksiz mesajlara ihtiyacımız var mı bunu sorgulamak gerekir. Bence bizim kaliteli yorumculara, paylaşımcı ve belli bir bilgi birikimi elde etmiş üyelere ihtiyacımız var.

Eğer ki cep telefonu sitesi imajından kurtulup teknoloji sitesi olarak anılmak istiyorsak, "benim telefonum senin telefonunu döver" "ben samsung kullanıyorsam en iyisi budur, Apple kullananlar geri zekalı" mantığına sahip üyeleri ya eğiticez, yada bunların boş söylemlerine izin vermeyecez. DH'de bülbül gibi şakıyan ama bizim sitede yorum yapmaya çekinen onlarca üye biliyorum. Hak vermemek elde değil, bu adamlar cahile laf anlatmak istemiyor, düzeyli tartışma istiyor, karşısındakinden bir şeyler öğrenmek istiyor.

Forum ve portalı daha kullanışlı hale getirecez, görsel olarak daha hoş olacak çok güzel. Bunun yanında bence radikal kararlar da gelmeli. Rütbe sistemiyle birlikte yönetim sisteminin de değişmesi gerekli. Şuan kullandığımız sistem üzerinden ifade etmem gerekirse, moderatör ve üyeler arasında kalacak biçimde yeni bir kullanıcı grubu oluşturmalı, mevcut moderatörlerin tümü bu gruba alınmalı. Bu gruba konu düzenleme, taşıma, kilitleme yetkileri verilmeli ancak foruma zarar verebileceği konu silme, üye banlama vs yetkileri verilmemeli.

Bu grubun bir üstünde ise ücretli olarak çalışan moderatörlerimiz, yani bu işi profesyonel olarak yapmaya hazır yöneticilerimiz olmalı. Eğer ifade edemediysem kısaca şöyle tanımlayabilirim. Süper üye olarak adlandırılabileceğimiz düşük yetkilere sahip yeni bir rütbe getirelim. Sözümüzü dinlemeyen, 40 kere şunu yapma demek zorunda kaldığımız, bölümüyle ilgilenmeyen moderatörleri, yani neredeyse tüm moderatörleri bu gruba aktaralım. Görevini layıkıyla yerine getiren, maxicep için çaba sarf eden arkadaşlarımızı da moderatör rütbesinde tutalım, bu arkadaşlara belirli bir ücret verelim.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan ve Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Keske alkolu birakmasaydim bak adamda kafa aciyor iste.:sirit:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Öncelikle ellerine sağlık Ozancım...

Etkili bir slogan sitemizin tanıtımı ve kolay akılda kalması için de çok uygun olur.
-Just do it.
-Daha fazlasını iste.
-Intel inside.
-Das Auto.
-Bisküvi denince akla, hemen onun adı gelir..."

gibi...

Slogan bu anlamda önemli. Ancak her şey bu cep'te bana bir parça amatör geldi. "Her şey" derken ***** da var mı mesela? :D
Ayrıca sitemizin "cep telefonu sitesi" imajından çok uzun bir süredir kurtulması gerektiğini savunuyorsun ancak sloganımız "cep"e atıf yapıyor...

Bunun yerine
"Maxicep, Teknolojiye Dair Her Şey..."
"Maxicep, Teknolojiye Dair Tüm Aradıklarınız..."
"Maxicep, Teknolojinin Adresi"

gibi üstüne düşünüp karar verebileceğimiz ama asla "cep" olayına atıf yapmayan bir slogan bulabiliriz. Amaç ne? Bizi en kısa haliyle kullanıcıya anlatmak! Kolay akılda kalmak! Özgün olmak! Arkadaşlar da fikirlerini belirtsin, bir karar veririz.

Ayrıca artık pek çok forumda kullanılan "şu mesajda sizden bahsedildi" olayını sitemizde kullanmamız gerekiyor. Birisi benden bahsettiğinde tek tıkla adımı ekleyebilsin. Yine mesajımdan alıntı yapıldığında bana bildirim gelsin.

Rütbe olayına gelirsek. Aslında sitenin kökleşmiş uygulamalarını toptan değiştirmeyi genelde uygun bulmam. Zira "maxicep" deyince akla gelen ve yıllardır olup üyelerce de benimsenen sistemler bir çırpıda değiştirmek sitemizin istikrarlı görüntüsünden ödün vermek anlamına gelir.
He çok daha yeni, çok daha güzel bir sistem vardır, değiştiririz. Çok daha iyisini elde etmek uğruna istikrarlı olandan ödün veririz.
Ancak bana göre ha onbaşı yüzbaşı olmuş, ha doçent profesör olmuş... Sonuçta aynı kapıya çıkıyor. Farklı mesaj sayılarına sahip üyeleri ayırmak, daha fazla mesaj atanı ödüllendirerek üyeler arasında tatlı bir rekabet oluşturmak ve sitedeki aktifliklerini arttırmak.

Yeni sistemi beğenmeyecek bir sürü adam olacak, bir sürü laf dinleyeceğiz. Hani gerçekten değer mi asker olmuş doktor olmuş bir düşünmek lazım. Bence değmez.

Öte yandan rütbe olayını tamamen kaldırmaya açıkçası karşıyım. Yukarıda yararlarını yazdım. Zararı ise gereksiz mesaj atılması.
Gereksiz mesaj atılmamasını yöneticiler uyarı-silme-ceza işlemlerini kullanarak engeller, rütbe sistemini tamamen kaldırmak işin en kolayına kaçmak ve sistemin yararlı taraflarını yok etmek anlamına gelir.

Hemen her üye onbaşı iken çavuş, çavuş iken yüzbaşı vs... olmak ister ve bunun için mesaj yazar. Aktiflik sağlar, arkadaşlarını geçmek ister.
Bunu yapmayanlar çok az sayıdaki olgun üyelerdir.
Gereksiz mesaj kasıyorsa uyarmalı-silmeli-cezalandırmalıyız. Sistemi toptan kaldırmamalıyız. Kaldı ki bugün hemen her forumda vardır bu sistem.

Moderatörlerle ücretli-profesyonel yöneticileri birbirinden ayırmak kendi içinde bütünlük sağlamış yönetimde ayrılığa, tartışmaya, çekememezliğe yol açar. Para kavramı çok ön plana geçer. Şu anda isteyen gelsin sisteme dahil olsun parasını kazansın diyoruz. Bu bile kimi üyeler arasında sıkıntı yaratmışken ve ancak son zamanlarda sorunu çözülebilmişken keskin bir hatla bu iki gurubu birbirinden ayırmak huzuru gereksiz yere kaçırır bence.

Aktif olmayan yönetici en fazla orada ismen var oluyor. Ve tekrar aktif olursa da bizim yararımıza oluyor bu durum. Zira en fazla verimi gönüllülük esasına göre çalışmada alabiliriz. Adam zaten para almadığından yaptığı işin değerini ölçmeye ve para beğenmemeye kalkmaz.

Ancak Doğuş gibi Erol gibi alanında profesyonel adam bulursak, onu editör olarak farklı bir statüye tabi kılmak daha doğru olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Nextman, Reşwan ve EroL
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Katılmıyorum. Bir bütünlük sağlayabildiğimize de inanmıyorum. Yönetimin bütünlük sağlamış olmasından kastın bu 20 adamın bir araya gelip birbirine merhaba diyebilmesiyse, evet yeterince bütünlük sağlamış gibi görünüyoruz...

Gönüllülük esasına göre çalışanlar elbette ki bu siteye en fazla katkıda bulunacak adamlardır. Ben ücret aldığım için gönülsüz çalışıyorum anlamına da gelmez bu. Sevdiği işi yaparak para kazanmanın insana vermiş olduğu motivasyon hiç bir şeye değişilmez. Moderatörlerimizin çoğu ücret almadan gönüllülük esasına göre bulunuyor burada. Şikayetlerine bakmaz, onaydaki konuları ve mesajları denetlemez, yetkili olduğu bölümde düzen sağlamaz, konusunu açar, muhabbetini eder, arkadaşlarının denetimde bekleyen konularını onaylar gerisine karışmaz ..... bu bana gönüllülük esasından çok kurnazlık esası gibi geliyor.

Arkadaşlar memleketteyim diye sadece tapatalktan giriyordum konu onaylarına bakamadım.
5 kişiyiz bölümde ama benim gözüm arkada kalıyor hep.
3 günlük konular bekliyor onayda. Hadi sizin de işiniz var desem açılan konulara bakıyorum herkes konu açmış bir sürü.
Önceliklerinizi ben öğretecek değilim, hatta size görevinizi de öğretecek değilim. Ama işleyişte sorunlar var ve ben bunu dile getirmek zorundayım.
Önce onayları halledip sonra konu açmamız gerekiyor.
Ben onları onaylamayıp konu açsam, başkası onaylamayıp konu açsa kim onaylayacak konuları?
Adminler kalıyor geriye. Konularımızı da onlar onayladıktan sonra biz ne demeye duruyoruz burda?

Yukarıdaki mesaj Lütfullah'a ait. Düzen bu şekilde işlemeye devam ederse Lütfullah'ı kaybederiz. Bu adam artık patlama noktasına geldi, bardak ne zaman taşacak merak ediyorum, bana daha önce belki onlarca kez sitemde bulundu.

Aktif olmayan yönetici en fazla orada ismen var oluyor. Ve tekrar aktif olursa da bizim yararımıza oluyor bu durum. Zira en fazla verimi gönüllülük esasına göre çalışmada alabiliriz. Adam zaten para almadığından yaptığı işin değerini ölçmeye ve para beğenmemeye kalkmaz.

Bu cümle yanlışlarla dolu. Aktif olmayan yöneticinin yönetim kadrosunda ismen var olması, yöneticileri aşarak üyelerin rahatsızlık duymasına sebep oluyor. Android bölümünde en altta yetkili 5 moderatörün ismi yazıyor. 5 adamın kontrol ettiği bölümde nasıl olur da 2-3 gün onayda bekleyen konu olur. Symbian bölümünde 8 moderatör görev yapıyor, orda da aynı şekilde sorunlar devam ediyor.

Benim önerdiğim sistem ücretli ve ücretsiz ayrımı yapmaktan çok, çalışan ve çalışmayan ayrımı yapacaktır. Bu ayrımı yapmak zorundayız. Ayda 5-6 kere siteye uğrayan, yada günün 24 saati sitede olan ama yönetimsel işlere bulaşmayıp zamanını sohbette geçiren yöneticiyle, günde 50 konu onaylayan şikayetlerine bakan ve konusunu açan yöneticiyi aynı kefede tutmak haksızlığın daniskası olur.

Yönetimde ayrılığa, tartışmaya, çekememezliğe yol açmaz, aksine rekabete ve hırsa yol açar. Yöneticiler daha fazla çalışıp bir üst rütbeye atlamaya çalışır. Moderatörlere ev geçindirecek kadar para vermiyoruz zaten, verdiğimiz temsili bir ücret ve bu yüzden paranın ön plana çıkma olasılığı çok düşük.

Üye----Moderatör----Admin
Biz şuan bunu kullanıyoruz. Benim istediğim ise şu;
Üye----Paylaşımcı Üye----Moderatör----Admin
Üye----Moderatör----Süper Moderatör----Admin

Slogan konusunda söylediklerine tamamen katılıyorum. Rütbe sisteminde ise dediğim gibi, eğer bizim hala rütbe atlamak için yazılan mesajlara ve rütbe atlamak için sağlanan aktifliğe ihtiyacımız varsa, rütbe sisteminin kalması daha doğru olur.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, Ozan ve Nextman
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Slogan konusunda çalışma yapacağız muhakkak bakalım gerekirse sloganı kaldırırız gerçi çok çıplak kalıyor o sekilde logo ama güzel bir slogan bulmak için yarısma da yapmak istemiyorum üyelerin yorumlarıyla çok karşı karşıya kalıyoruz o zaman da... Görüşlerinizi alıp, hareket edecegim bu konuda artık.

Rütbe sistemine gelirsek, Erol un da dedigi gibi gereksiz mesaj yazan düşük kalitede cevaplar veren üyelerin mesajlarına ihtiyacımız olmadıgını düşünüyorum ve yorumlardaki imajın kaliteye yöneldiğinin sinyallerini baslatmak istiyorum ama bu nasıl olur o da ayrı bir tartışma konusu. Bunu önümüzdeki günlerde detaylı olarak daha çok düşünür ve konusuruz.

Yöneticiler arasındaki uzmanlık seviyesinin oluşturulması da çok mantıklı, zira forum kategorilerinde 6-8 mod yetkili görünmesine rağmen, onay konuları bekliyor sikayet mesajları geliyor ve yeni kaliteli içerik bulmak çok fazla mümkün değil, yöneticiler sadece sikayet mesajlarına bakıyor, konulara cevap veriyor muhabbet ediyor, birkaçı konu da açıyor ve ufak tefek arada konu onaylıyor geçiyor ancak Erol un dedigi gibi sadece ilgili kategorisiyle ilgilenen arı gibi calisanlarımız olursa, site arı kovanı gibi olur. Biz admin olarak daha fazla irdeliyoruz eminim, gözümüze takılan herşeye müdehale ediyoruz yani modların yapmadıgı eksikleri gördükçe yapmaya calisiyoruz ama yöneticilerde aynı tavır yok kaldı ki biz bu işi sorumluluk sahibi olarak yapıyoruz ücret aldıgımız için de degil.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan ve Nextman
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Biz admin olarak daha fazla irdeliyoruz eminim, gözümüze takılan herşeye müdehale ediyoruz yani modların yapmadıgı eksikleri gördükçe yapmaya calisiyoruz ama yöneticilerde aynı tavır yok kaldı ki biz bu işi sorumluluk sahibi olarak yapıyoruz ücret aldıgımız için de degil.
Üst yönetimden arkadaşlar sağolsun, gündüz ilgileniyorlar bende akşamları girince şikayet varsa şikayet, yoksa direkt denetimli konulara koşuyorum zira seninde dediğin gibi sorumluluk olmazsa bir gün içinde 100'e yakın konu birikiyor, bakmazsak üzerimizde yük varmış gibi hissediyoruz bunun yanı sıra üyelerin tepkisini site hakkında ya açtıkları konuları görmek ve cevap vermek zorunda kaldığımız zamanlar oluyor, bunların olmaması için önceliğimiz konu ve mesaj denetimleri oluyor. Erol un dediği gibi lütfullah nerdeyse patlama durumunda, şuanki durumu ise bağını koparacak gibi duruyor.

Rütbe konusunda örnek vermek istediğim bir site vardı lakin sistemi değişmişler.
Ozan iyi bilir tr*platform, burdaki rütbe sistemi; yeni üye, acemi üye, beğımlı üye.. şeklinde ilerliyordu ve yıldızlı Rütbe Sistemi ve derecelendirme sistemi vardı, aklımda kalanlar bunlar.
Benim düşüncem üyeleri gereksiz mesajlar yazmaya teşvik edecek rütbeler değilde ona kaliteli konular açmaya itecek, forumda ağır başlı olmak mecburiyetinde bırakacak, kaliteli paylaşımlar yapmasıyla beraber kaliteli üye olmasına sebep olacak rütbe getirilmeli.

Bu örnek rütbeler normal üyelerin dışında bulunan rütbelerdir, düşünülürse fazlası da eklenebilir, kendi uyarlayacağımız rütbeler olabilir.

Arkadan temizlik yapmak söylendiği gibi kolay olmayabiliyor heleki yöneticilerde bu konuda pasif olunca bizlerin buna ayıracak vakti olmuyor malesef, hadi şikayet etseler tamam ayıralım, yapalım ama oda olmuyor, herkeste rütbe sevdası olunca yaygınlaştı ve bu konuda pek dikkat edilmiyor.

Yönetim hakkında bir sonuca varamadım açıkcası :hmmm Üye----Moderatör----Süper Moderatör----Admin Bunu yapmak kıskançlığa, piyonculuğa, şikayetlere sürükleyebilir.
Kapışmaya, rekabete ve çok çalışmaya dönüşeceğini sanmıyorum, olacaksada bu biraz zaman alabilir ve bir süre bizi uğraştırcaktır, zamanla yönetim kadrosu yenilenecek, eskiler gidecek yeniler gelecek sistem oturacak.
Sizler kadar bende şikayetçiyim ama yönetim kadrosuna farklı bir yöntemle çözüm bulalım diyorum, ayrıca yönetimdeki arkadaşlar mobilden şikayetçi oldukları için işlem yapamadıklarını belirtiyor. Yeni tasarımda yöneticiler işlemlerini daha rahat kullanabilecekse tekrar düzene girecektir ve bahsettiğim üye rütbeleri yani kaliteli üyeler içinde Mod işlemlerine yakın görevler verebilir.

• Beğen
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Mustafa mesaj takrarı yapmışın olmuyor ama :d:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ben yönetimin bütünlük sağlayamadığı Ademli Salihli, Ahmetli, Alperenli, Bozkurtlu günleri bildiğimden belki de size normal gelen bana iyi geliyordur.
Bu cümle yanlışlarla dolu.
Burada fizik kurallarını tartışmıyoruz Erol, fikirlerimizi belirtiyoruz. Katılmamanı anlarım da yanlış olduğunu söylemen, nesnel gerçekliklere hakim olduğun izlenimini veriyor ki sümme haşa,şirk koşuyormuşsun gibi duruyor.

Üyeler arası rütbelendirme sistemini kaldırmak, 10 mesajlı üyeyle 25.000 mesajlı üyeyi aynı kefeye koymak, aynı pm saklama kapasitesini vermek, burada onca zamanını harcamış,klavyesini eskitmiş üyelere sembolik olarak dahi verdiğimiz karşılığı (rütbeleri) kaldırmak, ceza verirken dahi uyguladığımız, "adam binbaşıymış, neden ***** fotoğraf paylaşmış ki" diye durup adama ceza vermeden özel mesaj atıp savunma şansını vermemek ciddi anlamda büyük bir haksızlık olarak geliyor kulağa. Senin benim için değerli değil ama üyeler mesaj yaza yaza aldıkları o rütbelere seviniyorlar. Bu sitenin yaş ortalaması 30 olsa, hukuk sitesi, tıp sitesi olsa anlarım da bu çocukların çoğu lise çağında...

Adam hararetli bir tartışmadayken mesaj sayısını düşünerek mesaj atmaz. O nedenle rütbeyi kaldırmak üyelerin hakaret etmesinin, fandroid olup gereksiz yere tartışma sündürmesinin önüne geçmez. Geçemez. Android-ios vs.. bölümlerinde yazılacak tek bir hararetli mesajın yazım süresinde haber bölümünde adam 50 konuyu rahat açar. Niye rütbe arttırmak için kavgaya tutuşsun?.. Rütbeleri kaldırmak gerçekten de sohbetin kalitesini mi arttıracak?.. Hiç sanmıyorum.

Eğer ille de kaldıralım derseniz, en azından üzerinde oynama yapacağımız üyelerimize bunu bir soralım ve fikirlerini alalım.
İlla üyelerin dediği olsun demiyorum, ama en azından bir fikrimiz olur. Bir aylık bir anket açalım, soralım.

Referanduma gidelim, plebisit yapalım!

• Beğen
EroL

EroL

Emekli Yönetici
O cümle bana göre yanlışlarla dolu Ata. Nesnel gerçeklere hakim olan kim var, peygamber bile yok. Benim yanlışım senin doğrun olabildiği gibi bunun zıttı da olabilir. Adem'li, Salih'li Maxicep 2009'da kaldı. Rütbe sisteminde olası bir değişikliği konuştuğumuza göre, değişmesi yönünde bir karar almamız halinde bunu elbette ki üyelere önceden söyleyip nabız yoklamak veya anket düzenlemek gerekir.

Tartışma seyrinden saptı, ben kendi adıma düşüncelerimi tekrardan toparlamak istiyorum. Rütbe sistemi gereksiz mesaj ve konuyu teşvik ediyor bunu kabul etmek lazım. #10'da da belirttiğim gibi rütbe sistemi bana amatörce geliyor ve bu benim fikrim. Üyelik tarihi, mesaj sayısı ve konu sayısı da bir üyeyi değerlendirirken ön plana çıkabilir. Savunma şansı ve bir yanlışlık olabilme ihtimaline karşı üyemize kendini savunma hakkı tanımak için rütbede Albay yazması şart değil.

Mesaj yazan, aktif olan üyeleri ödüllendirmek adına getirilmiş rütbe sistemi bu konuda haklısın. Rütbe sistemini kaldırmamız durumunda bu boşluğu dolduracak yeni bir ödül getirmek gerekir, bu ne olur onu bilemiyorum.

Mesaj kaygısıyla üyelerin fandroidlik yapıp gereksiz yere tartışmayı sürdürmesi düşüncesi nereden çıktı onu anlamadım. Üyelerimiz marka fanatikliğini mesaj sayısını arttırma kaygısıyla değil, tamamen dangalaklıklarından yapıyorlar bunun rütbe sistemiyle bir alakası yok.

#DirenRütbe

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Mobilim bir durummu var beyler :hmmm

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Ata gezi parkı yıkılsın yerine hukuk bürosu açalım diyor abi :D

Kısır döngülere düşülmediği sürece tartışmak iyidir, ben zevk alırım. Bunun bir galibi yada mağlubu olmaz. "Bir durummu var" cümlesinden çok anlam çıkar ama ben endişe sezinledim. Biz Ata'yla 2009'dan bu yana çok kez tartışmışızdır. Ortak payda Maxicep olduğu için bu tartışmadan en kârlı çıkan yine Maxicep olacaktır. Fikirlerin özgürce paylaşılamadığı, tartışmanın olmadığı bir yönetimde başarıdan söz edilemez(benim fikrim).

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, Praetor ve Nextman

Üst Alt