Yeni Kurallar Takımlar Arasındaki Puan Farklarını Tekrar Arttıracak..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Yeni Kurallar Takımlar Arasındaki Puan Farklarını Tekrar Arttıracak..
Sporun önde gelen bazı isimlerine göre gelecek sene teknik kurallarda yapılacak olan büyük değişiklikler ile takımlar arasındaki performans farklılıkları daha da artacak.

Bu sene tarihin en yakın sezonlarından birisi yaşanıyor ve yarış koşullarında en öndeki ile en arkadaki araçlar arasındaki fark genellikle 2 sn civarında. Yaklaşık 5 sene önce bu fark 4 saniyeye yakındı.

Son 3 sezonda kurallardaki istikrar daha az harcama yapan takımlara öndekileri yakalama fırsatı verdi çünkü öndekiler kuralların sabitleşmesi ile eskisi gibi büyük gelişim yönleri bulamadılar.

2005'ten sonra 2.4 litrelik V8 motorların tanıtılmasının ardından kurallar genel olarak aynı kaldı ve 2006'dan sonra tek lastik firmasına geçilmesi farkları daha da yakınlaştırdı.

Force India Teknik Patronu Mike Gascoyne "Son senelerde oldukça stabil kurallar oldu. Hâlâ daha iyi işler çıkaranlar var ancak bazen orta bölümde 7 ila 20. arasında yarım sn fark olduğu zamanlar oluyor, takımlar inanılmaz şekilde yakınlar."

"Eğer bu seneki sıralamaları geçen sene ile kıyaslarsanız ortalam gelişim 0.2 sn ancak bizimkisi 1.4 saniyeye yakın."

"Mclaren ve Ferrari hâlâ önde ancak onlar genelde daha az gelişim gösterdiler ve gelişimi bulmanın zorlaştığını söyleyebiliriz." dedi.

Ancak gelecek sene KERS'in tanıtılması ve aerodinamik parçalarda azalma ile gelişim çerçevesi daha da açılacak ve büyük kaynaklı takımlar daha büyük gelişim kaydedebilirler.

Mark Webber "Bu sene yarışlar çok kötü olmadı. Gelecek sene daha dağınık olacak çünkü insanlar yeni kurallara alışıyor olacaklar."

"Kısa vadede iyi olmayacak. Her ne zaman kurallar değiştirilirse ilk başta bazıları doğru, bazıları yanlış yapar." dedi.
 


Üst Alt