Yeni Iphone Vahşi Fiyatlandırma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
n000k

n000k

Üye
iPhone 5'in Toplumsal Mali ve Psikolojik Analizi

Hazırlayan: bulutsuzgece


iPhone tamamen marka satıyor. Özellik değil ki.
Çoğunlukla zengin kesim birbirine hava atmak için alıyor.
Orta ve düşük gelirli kesim ise "müebbet taksitle" yada operatöre 2-3 yıl para ödeyerek, geleceğini ipotek ederek alıyor.
iPhone 5'i medya da çok şişiriyor. Takipçilerini artırıyor. Bulunmaz hint kumaşı, dünyada çok büyük olay gibi lanse ediyorlar.
Gören duyan da "uçan araba" geliyor zanneder. Farketmediniz mi bütün haber ve teknoloji sitelerinde bir hafta iPhone haberi yapıldı.
"iPhone gelecek...", "iPhone gelmek üzere..", "iPhone geliyor", "iPhone geldi...", "iPhone fos çıktı", "iPhone'un fiyatı..." v.s v.s...

Ama şunu söyleyeyim iPhone 5'le birlikte Apple büyük bir düşüş dönemine girecek bilinçli kullanıcılar içinde.
(Bunu tüm dünya için söylüyorum yalnızca Türkiye için değil)
Çünkü bilinçli kullanıcılar artık aynı özelliklere fahiş paralar ödemek istemeyecek ve Apple'ın yenilik getirmediğini, yalnızca marka sattığını farkedecekler.

Olayı Türkiye için düşünürsek.
Bir kısmı bilinçli, bir kısmı bilinçsiz olan orta ve düşük gelirli kesimi ele alalım.
Düşük gelirli kesim hala önceki aldıkları iPhone'un ve SGS3'ün taksitlerini ödüyorlar.
Orta gelirli kesimin bilinçli olan tarafı iPhone 5 almayacaktır. Bilinçsiz olan kısmı ise durumu kendini zorlamaya müsaitse iPhone 5'e geçecektir.
Birbirine hava atmak için alan ve yüzde yüze yakını bilinçsiz kullanıcılar içinde yer alan zengin grupsa hemen iPhone 5'e geçecektir.

Kendi hayatımdan bir örnek vereceğim.
Son birkaç şehirlerarası yolculuğumda şu an ismini vermek istemediğim büyük ve köklü otobüs firmalarından biriyle yolculuk ettim.
Ve hayatımın en rezil yolculuklarını yaşadım.
Sonunda gördüm ki bu firma artık o eski kaliteli hizmetini bırakmış, son yıllarda hep isim satar olmuş.
Bir zamanlar sunduğu kaliteli, yenilikçi ve konforlu hizmetinin sağladığı ismi satıyor şuan.
Ama kredisini de günden güne tüketiyor. Bu kalitesizliği farkedenler bir daha o firmayı kullanmayacaktır.
Hadi kalitesizlikten, konfursuzluktan ve berbat yolculuklardan geçtim, şoför yolu şaşırdı yaa.
Antalya'ya gidiyoruz. Antalya tabelası sağa dön diyor. Biz tabelayı geçtik 200-300 metre düz gittik, Akdenize dökecekti adam bizi az kalsın.
otobus yolculuğu için büyük geçmiş olsun dostum. iphone için birşey demiycem herşeyince kendince güzel yanı var ama daha önce başka bir konuda da dediğim gibi.. biz kullanıcılar malımızı abartmayı seviyoruz.. benim malım seninkini yer misali.. ve iphone kullanıcıları tuzlu olan iyidir misali iphone u pohpohlaya pohpohlaya uçurdular..
 


lolaman

lolaman

Üye
Yaşa gelicek olursak yaşımı ben bilmiyorum her sene değişiyor :ehe İPhone'a gelecek olursak tamamen zengin olan kişilerin kendini daha özel hissetmeleri için fiyatı arttırılmış herhangi model bir Nokiadan veya Samsungdan farkı olmayan bir telefon çok abartılmasının sebepleri arkasındaki ısırılmış elma bence şahsen o elma yerine el ele tutuşan 2 kişi daha iyi ve hoş.Özellikleri neredeyse n8 ile aynı sayılabilecek bir telefon.Eğer samsung galaxy S3 veya HTC One X'e İOS 6 yükleyebilseydik İPhone 5 ten daha stabil çalışacağına eminim.
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
üst segment adı altında kazıklama politikası :ehe
 
codblackops2

codblackops2

Üye
iphonea 3200 verceğinize lumiaya 1700 verin keyfinize bakın diyorum ama , sırf marketi için aradaki ''1500 tl '' veririm diyen kişiler hatırlıyorum :hmmm

bulutsuz gece çok haklısın doğru söze ne denir :)

bu arada akıl yaşta değil baştadır arkadaşlar
 
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
amcalu1

amcalu1

Üye
Forumda bayağı bir liseli varmış
 
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Apple'ın un tek yanlışı bütün teknoloji şirketlerinden çok farklı olmaya ve farklı bir yol çizmeye çalışmasıdır. zaten tasarladığı ürettiği telefonlarda bilgisayarlardan görüyoruz. sağlamlığına kullanım rahatına dayanıklılığına bir şey demiyorum eyvallah... ancak bu fiyat iphone 5 için çok fazla gerçekten. belki işin içinde farklı nedenler de vardır. ülkemizde iphone kullanımı gün geçtikçe artıyor biliyorsunuz. ülkemiz üzerinden gelir sağlamaya çalışıyor olabilirler tabi sadece Türkiye den olmasa gerek. kendi ülkesinde 199$ dan başlayan fiyatla piyasaya sürülen telefon burada 3200 TL olması akıl almaz bir mantık.
 
  • Beğen
Tepkiler: 35 TC 1923, AnqeLofHate ve tguzel7
SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Forumda bayağı bir liseli varmış

ne olmuş baya bi liseli varsa ...insan bilinçli olduktan sonra ister ilkokullu, ister liseli , isterse de üniversiteli olsun... BANA göre bi fark yok ( yaş farkı dışında )
 
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
ne olmuş baya bi liseli varsa ...insan bilinçli olduktan sonra ister ilkokullu, ister liseli , isterse de üniversiteli olsun... BANA göre bi fark yok ( yaş farkı dışında )
aynen. akıl yaşta değil baştadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: AnqeLofHate
gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
Fiyatın Apple ile bir alakası olmadığını sanırım belirtmekte yarar var zira bu hepsiburadanın her zaman yaptığı şey. iPhone'un resmi olarak ülkemize girmesinden önce hızlı davranıp cihazları Türkiye'ye sokuyor. Kasım'a kadar da satabilidğine satıp, sonra resmi iPhone satış fiyatlarına çekiyor.

Bir de iPhone'un Amerika satış fiyatları 199$ değil, bu fiyat 2 yıllık kontratlı fiyatlar. Kontratsız fiyatları örneğin İngiltere de 660euro..
Ülkemizdeki resmi fiyatların 2200-2400 tl olacağını düşünüyorum ki bence çok yüksek bir rakam..
 
theseusx

theseusx

Üye
Haber sitelerinin de dikkatini çekti....


Phone 5 fırsatçılığı!

iPhone 5, Türkiye'de bazı e-ticaret sitelerinde 'fırsatçılar' tarafından satılmaya başlandı
23 Eylül 2012 Pazar, 13:28:08




ABD, İngiltere başta olmak üzere 9 ülkede önceki gün satışa çıktığında kapışılan 'ın 'i, Türkiye'de bazı e-ticaret siteleri aracılığıyla ürünü yurtdışından kendi imkânlarıyla getiren kişiler tarafından satılmaya başlandı.
Cihazı yurtdışından getirenlere, Türkiye'ye 2 bin-2.200 TL arasında satışa çıkması beklenen yaklaşık 1.500 TL'ye mâl oluyor. 'fırsatçıları' ürünü maliyetinin 3 katı fiyatına çıkararak 3.400 TL-4.000 TL'ye varan fiyatlar arasında bazı internet sitelerinde satıyorlar.
Türkiye'de resmi olarak Aralık ayında satışa çıkacak.
Fırsatçılardan 'i ilk alanlar eğer operatörleri Nano Sim kart sunmuyorsa hem 2 bin TL'lik iPhone'a 4 bin TL verip fazla fiyat ödeyecekler, hem de cihazı kullanamayacaklar.
Şu ana kadar sadece Türkiye'deki operatörlerden Avea aboneleri için Nano SIM kartlarının hazır olduğunu açıkladı.

Kaynak: Haberturk.com


 
amcalu1

amcalu1

Üye
ne olmuş baya bi liseli varsa ...insan bilinçli olduktan sonra ister ilkokullu, ister liseli , isterse de üniversiteli olsun... BANA göre bi fark yok ( yaş farkı dışında )

Dostum niye kızdın liseli olmak kötü birşey dedim mi ?
 
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bunlar fırsatçılar ancak apple ın kendisi de zaten fırsatçı o da 2500 den aşşa satışa sunmaz burda :)
 

rq7atakan

Üye
Ya bu iPhone 5 in fiyatından sizene alan alır kardesim paran varsa alırsın almak isteyen 3binde verir 10binde tüm forum iphone 5 fiyatıyla dolu bu ne
 
lolaman

lolaman

Üye
Ya bu iPhone 5 in fiyatından sizene alan alır kardesim paran varsa alırsın almak isteyen 3binde verir 10binde tüm forum iphone 5 fiyatıyla dolu bu ne
Kardeşim kendi paralarıylamı alıyorlar o paralarda bizimde hakkımız var millet kaçak elektrik kullanıyor parasını neden biz veriyoruz kaçak elektrik kullananları bulamıyorlarmı sanki?Adam kaçak sigara satıyor para kazanıyor zehirlenicek adam o mu hayır biz(sigara içenleri kastediyorum ben içmem)İstediği gibi almasın bu fabrika illaki bir kötülük yapıyor doğaya yapmasın daha çok alıcaklar sonra ozon delindi ozon delindi.İPhone sadece ısırılmış bir elmadan ibaret diğer cihazlar daha ucuz ve daha iyi bilinçli tüketici yok bizim ülkede biz ona kızıyoruz ama benim trilyonlarım olsada İPhone 5 almam gider s3 falan alırım.Yada lumia 920 alırım biraz karmaşık oldu ama neyse :D
 
osmanmert99

osmanmert99

Üye
KARDEŞİM EMİN OL O FİYAT 2 AY SONRA 2000TL VEYA 2.500 e iner adamlarda bayağı abartmış ama..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt