messevim
Üye
Neyse kardeşim. Her en kadar biz bu yasaya katılsak ta katılmasak ta yasa artık yasalaştı yasalaşacak. Ya seve seve ya seve seve yapacak pek birşey yok. Sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz.Neresi çelişkili kardeş? Ben mantıklı olanı yapıyorum. Bir tane fikre kapılıp, o fikri destekliyor gibi görünenlerin peşinden gitmem. Doğru olan neyse o.
Oturdulduğunu kim söyledi. Ki zira eğer bana karşı bir atıfta bulunuluyorsa bizim evde halen bilgisayar ve internet yok.. isteseler de oturamazlar..
Neyse kardeşim. Her en kadar biz bu yasaya katılsak ta katılmasak ta yasa artık yasalaştı yasalaşacak. Ya seve seve ya seve seve yapacak pek birşey yok. Sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz.
Arkadaslar konuya tam hakim degilim torrent isinde sıkıntı olacakmı
hem olacak hem olmayacakArkadaslar konuya tam hakim degilim torrent isinde sıkıntı olacakmı
Kapandı olduArkadaslar konu bgüzel fikirler güzel
Siyası tartışmalara ve birbirimize atışmalara girmedik girmeyelim konu kapanmasın
Her torrent illegal değil.Torrente bisey olmasın aman
Şimdi şöyle düşün. Bir çocuk bilgisayar başına geçtiğin de istediği şeylere rahatlıkla erişebiliyorsa artık o şeyler çekici gelir ve sürekli o şeyler ile meşgul olmaya çalışır. Bakın zamanın da metin 2 diye bir oyun vardı . bu öğrenciler arasın da o kadar yaygınlaştı ki önüne geçilemez oldu . Millet okuldan kaçıp sadece o oyunu oynabak için cafelere gidiyordu. Ama daha sonra o oyun ve benzerleri yasaklandı.. bu yasak biraz öğrenci kazandırdı okullara.. eğer sen yine belli bir yerlerin erişimini zorlaştırırsan emin ol yine birçok kişiyi okula ailelere kazandıracaksındır..Oturtulmaktan kasıt, gel çocuğun otur başına değil. Bakın ailecek bir şeyler yapılmalı. Ne bileyim çocuğa bir meşgale bulunmalı. Çocuk için en kolayıdır teknolojik aletler. Gider oturur. Güzel dille kaldırılmazsa o işin sonu genelde iyi olmaz. Gerçi bunun yanı sıra başına oturtan insanlar da tanıyorum. "Amaan, ağlamıyor, zırlamıyor, beni rahat bıraksın" kafasında olan anneler gördüm.
AynenLa bari interneti ucuzlatsalar, hızlandırsalar bişi yapsalar da gönlümüzü alsalar
Orjinali paralı ise onu indirme ücretsiz şeyleri ibdirİllegal olup olmadigini nasil anlayabiliriz?
Şimdi şöyle düşün. Bir çocuk bilgisayar başına geçtiğin de istediği şeylere rahatlıkla erişebiliyorsa artık o şeyler çekici gelir ve sürekli o şeyler ile meşgul olmaya çalışır. Bakın zamanın da metin 2 diye bir oyun vardı . bu öğrenciler arasın da o kadar yaygınlaştı ki önüne geçilemez oldu . Millet okuldan kaçıp sadece o oyunu oynabak için cafelere gidiyordu. Ama daha sonra o oyun ve benzerleri yasaklandı.. bu yasak biraz öğrenci kazandırdı okullara.. eğer sen yine belli bir yerlerin erişimini zorlaştırırsan emin ol yine birçok kişiyi okula ailelere kazandıracaksındır..
çocuk geçecek pc başına yazacak po..no diye sonuç yok. yazacak bilmem ne diye sonuç yok.. bakacak bu işten bir sonuç çıkmıyor ister istemez hizaya gelecek.
İyi aile terbiyesi almış bir çocuk kolay kolay onları yapmazŞimdi şöyle düşün. Bir çocuk bilgisayar başına geçtiğin de istediği şeylere rahatlıkla erişebiliyorsa artık o şeyler çekici gelir ve sürekli o şeyler ile meşgul olmaya çalışır. Bakın zamanın da metin 2 diye bir oyun vardı . bu öğrenciler arasın da o kadar yaygınlaştı ki önüne geçilemez oldu . Millet okuldan kaçıp sadece o oyunu oynabak için cafelere gidiyordu. Ama daha sonra o oyun ve benzerleri yasaklandı.. bu yasak biraz öğrenci kazandırdı okullara.. eğer sen yine belli bir yerlerin erişimini zorlaştırırsan emin ol yine birçok kişiyi okula ailelere kazandıracaksındır..
çocuk geçecek pc başına yazacak po..no diye sonuç yok. yazacak bilmem ne diye sonuç yok.. bakacak bu işten bir sonuç çıkmıyor ister istemez hizaya gelecek.
Mesela hangi siteden indiriyorsun atıyorum bir oyun kendi sitesine torrentini koydu bu legal çünkü telif hakkı ihlali yokİllegal olup olmadigini nasil anlayabiliriz?
yok olayın bu olduğunu söylemedim zaten. Sadece baya işe yaracağını söylemeye çalışıyorum.Düz mantık hacı abi. Çok basit düşünce diyorum, basit masit değil diyorsun. Bak üstte konuştuk, kendin de söyledin. Olay bu değil ki.
Yine söylüyorum çözüm üretmek başka bir olay bu başka bir olay. Oturup düşünülse çok daha güzel çözümler bulunurdu bu konu hakkında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?