Yeni İnternet Yasası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
Yeni İnternet Yasası
Yeni yasada müzik indirebilecekmiyiz veya torrentten oyun indirdiğimiz zaman bir şey olma ihtimalı var mı? Yada benim oyun.torrent dosyamı utorrente eklediğimi bilebilirler mi?

Az önce müzik(Radioactive imagine dragons) indircektem aklıma geldi konu açtım :)

0MG90

0MG90

Üye
1)güzel şarkı :oke:
2) torrent dan birşey olmaz :)

MaxiHan

MaxiHan

Üye
ben youtubedan çevirerek indiriyorum yada videolarını indirip toplu olarak mp3 e çeviriyorum sıkıntı olmaz büyük ihtimal

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
Bir torrent sitesinden alıntı;
1- Anahtar kelimelerle “uygunsuz içerik” belirlenip sayfa kaldırılabilecek.
(Belirlenmiş olan kelimeler bir arada kullanılmışsa o URL adresine erişim engellenebilecek)

2- Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek:
(Sansür, sitenin kapatılması şeklinde olmayacak. Sadece içeriğin bulunduğu sayfaya erişim engellenecek)

3- Yer sağlayıcı yurtdışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.
(Kapatılmış olan adrese DNS değiştirerek erişilemeyecek.)

4- Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. “Zararlı” içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.
(Mahkeme tarafından karar 24 - 48 saat içinde verilecek. Zararlı içerik yönetici tarafından kaldırılmazsa günlük olarak para cezası gelecek)

5- Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak bir-iki yıl saklanacak.
(Hosting firmalar 2 yıl süre boyunca kullanıcıları takip edecek ve bunu saklayacaklar. Bu madde aslında yeni değil, yıllardır bu şekilde işliyor. Tüm dünya devletleri -kendi ülke sınırları içinde- sizin her adımınızı kayıt altına alıyor. Bu maddeyle birlikte bu kayıdın süresi belirlenmiş oldu sadece)

6- TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.
(Eğer TİB'e şikayette bulunursanız, TİB başkanı geçici olarak URL'ye erişimi engelleyecek ve 24 saat içinde mahkemeye başvurmazsanız URL yeniden aktif olacak)

7- Birliğe gönderilecek olan “erişimin engellenmesi kararı” 4 saat içinde uygulanmak zorunda.
(Bunun sizinle bir alakası yok. TİB geçici kapatma kararı verdiğinde URL 4 saat içinde kapanmış olacak)

8- Erişim Sağlayıcılar firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak.
(5. maddenin aynısı)

9- Bilgisayar ve akıllı telefonlardan internete bağlanan 34 milyon kullanıcı tek tek fişlenecek.
(Bu kişisel bir düşünce olmuş, açıklamayacağım)

10- İnternetteki içerikler sayfa bazında da engellenebilecek.
(2. maddenin aynısı)
Arkadaşlar sizinde gördüğünüz gibi olay torrent, film ya da müzik ile alakalı değil. Kısaca üstünden yeniden geçmek gerekirse: Sizinle ilgili istemediğiniz bir içeriği internette gördünüz. Hemen TİB'e gidiyorsunuz. TİB, o URL'yi 4 saat içinde kapatıyor. Sonra 24 saat içinde mahkemeye başvurmanız gerekiyor. Hakim eğer içerikteki kişinin siz olduğuna ve sizden izinsiz kullanıldığına kanaat getirirse o URL'ye erişimi kesiyor. Yani sansür olayı aslında bu.
Gözüken durum şu anlık bu. Lütfen daha fazla konu açıp kirlilik yapmayınız.

Bilgilerinize sunarız. T-O Yönetim Ekibi

• Beğen
Tepkiler: .caner.
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Bir torrent sitesinden alıntı;

Bunuda baska yerlerden alıntı yapmislar

Benim anlamadığm tek husus
Müstehcen içeriği bizim izlediğimiz zaman niye bize ceza kesiliyor
İzlediğimiz gördükleri zaman o siteyi kapatsınlar sakıncalı ise

0MG90

0MG90

Üye

Bize değil siteye kesecekler diye okudum ben

alaStar

alaStar

Üye
Peki 9. Madde ne demek beni nasıl fişleyecekler internetten mi atacaklar birde opera mini gibi bir tarayıcıdan bağlanıyorsam bunu nasıl izleyecekler?

MaxipmaN

Üye
torrent yasak diye biliyorum

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi

Sakıncalı ise girmiyeceksin :)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Bu yasaya ben filmimi indireyim, mühtehcen videolar izleyeyim gerisi koy g.tüne rahvan gitsin kafasıyla bakmamak lazım. Genel olarak konuştum, kimsenin üzerine alınmasına gerek yok.
Hangi kafayla bakalım ?

Invoke

Invoke

Üye
Rezillik. Diyecek laf çok aslında bu yasa için.

Sizin torrentinize indirdiğinize karışmazlar o kadar basit düşünmeyin.

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR ve Mert
0MG90

0MG90

Üye
Yahu sadece siteleri kapatıyorlar bu

Invoke

Invoke

Üye
Yahu sadece siteleri kapatıyorlar bu

Sadece bu değil.

Sen facebooktan ya da benzeri bir yerden hoşlarına gitmeyen bir şey yaz, direk kaldırabilirler. Tıkladığın her şey kayıt altına alınacak ve bunlar 2 yıl boyunca saklanmak zorunda.

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt