Yeni aldığım telefonu kaça saat sarj etmem gerekli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mumya64

Üye
    Konu Sahibi
Yeni aldığım telefonu kaça saat sarj etmem gerekli
yeni telefon aldım telefonumun markası ve modeli samsung ch@t 357 telefonumun ilk geldiği andaki sarjı bitirdim ve ilk defa sarj edicem kaç saat sarj etmem gerekli

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Kullanma kitapçığında yazması lazım.hayırlı olsun

mumya64

Üye
    Konu Sahibi
sağol dostum ama yazmıyor kitapcıkta veya ben göremedim ve telefonu 2saat önce şarja takmıştım şimdi telefonda pil tümüyle şarj oldu şarj cihazını çıkartın yazıyor

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
yeni nesil bataryaları şarj dolunca kullanabilirsin belli bir saat şarjda bırakmana gerek yok.Önemli olan ilk 4-5 kullanımı şarjı tamamen bitirip öyle şarj etmen

aleranol

aleranol

Üye
Dostum eğer plini açınca li-po yazıyorsa ki öyledir normal sarj ediceksin. Şarjı bittiyse sarja twk tam dolsun 1 saat falan daha beklersin istersen garanti olsun diye. Yalnız pili tam bitirme çünkü o zaman pil yavaş yavaş ölür. Hem kendi telefonlarımdan hemde diğer pillerden biliyorum. Tam bitirme ama tam şarj et.

mumya64

Üye
    Konu Sahibi
çıkardım telefonu ayrıca bataryanın üzerinde Li-ion yazıyor

MaxipmaN

Üye
ben garanti olsun diye her zaman fazladan tutarım

mumya64

Üye
    Konu Sahibi
bende galiba 1saat oldu o yazı yazalı

onurca06

onurca06

Üye
Dolu diyorsa çıkar kullan fazla şarjda iyi değil
yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi yeni nesil telefonlar artık eskisi gibi 12-16 saat arası ilk şarjı istemiyor.

aleranol

aleranol

Üye
Lipo yazmışım li ion dediğim pil. Korkma sorun olmaz. Ama tam bitirme

meme4

meme4

Üye
lion bataryayı ilk 5 şarj ve deşarj söyle yapman lazım telefonu ilk aldıgında şarj olur kullanıp boşaltacan sonra şarja takıp dolana kadar bekleyecen dolunca sen şarjda tutsan bile telefon akım çekmeyecektir çıkarıp bitene kadar kullan kapanınca tekrar şarj et 5defa aynı işlemi yap sonra istedigin gibi kullan

aleranol

aleranol

Üye
lion bataryayı ilk 5 şarj ve deşarj söyle yapman lazım telefonu ilk aldıgında şarj olur kullanıp boşaltacan sonra şarja takıp dolana kadar bekleyecen dolunca sen şarjda tutsan bile telefon akım çekmeyecektir çıkarıp bitene kadar kullan kapanınca tekrar şarj et 5defa aynı işlemi yap sonra istedigin gibi kullan

Yani diyorsun ki tambitir

Black-killing

Black-killing

Üye
Şarj tamamdır diyorsa çıkar işte aksi takdirde batarya ömrü kısalacaktır .

aleranol

aleranol

Üye

tam şarj tam deşarj yapcan ha bunu yapmasan ne olur hiç bişe olmaz ama bunu öneriyolar

Benim lipo ve liion model uçak pillerimin 2 sinide hicbir zaman tam deşarj etmedim cunku pili öldürüyor en iyisi % 5-% 10 yoksa bazi hücreleri hiç dolmaz pilin:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt