Yeni 4.5G SIM kart yenileme işlemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yeni 4.5G SIM kart yenileme işlemleri
Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom SIM kart yenileme işlemleri, gerekli evraklar ve ücret merak ediliyor. Yeni 4.5G yada LTE uyumlu SIM kart alım işlemleri için detaylar.

Genellikle sim kartımızı kaybettiğimizde veya bozduğumuzda mecburen yeni bir sim kart almak zorunda kalırız. Hangi operatör kullanıcısı olursak olalım sim kart yenileme işlemi sonunda belirli bir ücret öderiz. Ancak bu ücret her operatör için değişiklik gösterir. Aynı zamanda sim kartın yasal sahibinin beyanıyla sim kartı yenilenir. Yani sim kartınız başkasının üzerineyse ve siz sim kartın sadece kullanıcısı iseniz yenileme işlemini yapamazsınız. Peki sim kart yenileme nasıl yapılır? Sim kart yenilemenin ücreti ne kadardır? Yazımızın devamında Turkcell, Vodafone ve Avea için sim kart yenilme işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylarıyla bulabilirsiniz.

Vodafone Sim Kart Yenileme İşlemi
Eğer bir Vodafone hattınız var ise ve bazı sebeplerden dolayı hattınızı yenilemek ya da değiştirmek durumunda kaldıysanız herhangi bir Vodafone cep merkezine giderek daha önce sahip olduğunuz numaranızı değiştirmeden yeni sim kartınızı alabilirsiniz. Yedek sim kartın ücreti tüm Vodafone aboneleri için 15 Tl olarak belirlenmiştir. Akıllı telefon sahibi olup sim kartı 4.5G uyumsuz olan vodafone aboneleri yedek sim kartlarını ücretsiz alabilirler. Eğer telefonunuzun ve sim kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını bilmiyorsanız, SOR 4.5G yazıp 4545 e mesaj göndererek öğrenebilirsiniz. Bu kampanya 30 Nisan 2017 tarihine kadar geçerlidir.


Turkcell Sim Kart Yenileme İşlemi
Turkcell sim kartınızı yenilemek için, yapmanız gereken tek şey kimlik belgenizle birlikte bir Turkcell iletişim merkezine gitmektir. Fakat hattınız kendi üzerinize kayıtlı değil ise, hattın kayıtlı olduğu kişinin vekalet belgesi ve kendi kimliğinizle başvuru yapabilirsiniz. Turkcell iletişim merkezine hat sahibi ile giderek de başvuru işleminizi yapabilirsiniz.

Turkcell müşteri hizmetlerini arayarak da yedek sim kartınızın kurye ile size ulaştırılmasını talep edebilirsiniz.

Sim kartınızı değiştirmek için Turkcell’in resmi internet sitesinden hesabınıza girerek ön başvuruda bulunabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için gerekli adımlar şunlardır:

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra menüden “Hesabım” kategorisine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranın sol tarafında yer alan menüden “Ayarlarım” seçeneğine tıklayın. Eğer sim kartınız 4,5G uyumlu değilse bu menüden “4.5G uyumlu sim kart talebi”ne tıklayarak sim kart değişikliği yapabilirsiniz. Yeni sim kartınız kurye aracılığıyla adresinize ulaştırılacaktır.
  • Açılan sayfada hat ayarlarınızla ilgili yapabileceğiniz işlemlerden “Sim Kart Değişikliği” seçeneğinin yanındaki “Ön Başvuru” butonunu tıklayın.
  • Karşınıza çıkan sayfada telefonunuzun markasını ve modelini belirledikten sonra “Değişim Nedeni ve Teslimat Tarihi” seçeneklerini belirleyin.
  • Telefon Numarası, Alıcı ve Teslimat Adresi bilgilerini kontrol ederek eksik veya hatalı bilgileri “Değiştir” linkine tıklayarak güncelleme işleminizi yapabilirsiniz. Bu bölümleri doldurduktan sonra altta gördüğünüz “Kaydet” butonuna tıklayarak sim kart siparişinizi verebilirsiniz. Bu şekilde kartınız size kurye ile ulaştırılacaktır.
Turkcell sim kart değişikliği 22 TL’ dir. Eğer hazır kart kullanıcısı iseniz eski hattınızda kalan liranız yedek sim kartınıza aktarılmaktadır. Bu sayede yeni sim kart alma işleminde hiçbir kaybınız olmaz.

Avea (Türk Telekom) Sim Kart Yenileme İşlemi
Avea yeni adıyla Türk Telekom sim kartını değiştirmek veya yenilemek istiyorsanız Avea iletişim merkezine giderek talebinizi belirtebilirsiniz. Eğer sim kartınız sizin üzerinize kayıtlı değilse sim kart yenileme işlemini gerçekleştiremezsiniz. Size ait ise kimlik belgeniz ile başvurmanız yeterlidir ancak size ait değilse hat sahibinin kendi kimlik kartıyla birlikte bizzat kendisi yenileme talebinde bulunmalıdır. Sim kart yenileme işleminin ücreti 8 TL’dir. Ancak bu ücret sim kartın türüne göre ve değişiklik sebebine göre farklılık gösterebilir. Eğer sim kartınız kendiliğinden bozulduysa sim kartınızı yanınıza alıp Avea iletişim merkezine teslim etmeniz gerekmektedir.
 
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
:tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: bulut6842


Üst Alt