O mu kolay bu mu kolay demek yerine herhangi bir dile başlayabilirsin.Çünkü bildiğim kadarıyla gelişmiş programlama dilleri birbirine çok uzak değil.Python mı daha kolay yoksa small basic mi
@kemalsen1999
Bence de python daha kolay. Ama @fkcanbjk ye katılıyorum önce algoritma mantığını kavraPython mı daha kolay yoksa small basic mi
@kemalsen1999

Diyelim basit bir programda algoritma kümesinin birini atlarsam ne olur?
biz algoritma daha sonra visual basic işlemiştik 10. sınıfta ama çok zordu bana göre nasıl gectiğimi bilmiyorumMobil programlama garantili bir iş şuan.Nerde yaparsan yap iyi bir uygulamada başarılı sonuç alırsın.Meslek lisesinde öğretilenler yüzeysel o bildiklerinle bişe yapamazsın basitşeyler zaten şuan bildiklerinde yüzeysel şeylerdir eminim bir diğer husus türkiyede programlama okursan iş bulamazsın ki bulamıyorlar türkiyede ölü bir meslek çok tanıdığım var bu işin ünisini okuyup iş bulamayan anlık bir hevestir bu hiç bulaşma.

Size ne öğretiyorlar? Donanım çok kısıtlı bir konu gibi geliyor bana?bende bilgisayar bölümü teknik servis dalı çıkışlıyım içindeyim yaniancak ben lise 2 de iken bu sektörün önüne perde çekmeye başladılar açığı başka bölümlerden kapattılar herkes yazılıma yöneldi bu defada ama çoğu torpili ile iş buldu yani Türkiye de bu işte patlama olurda ben ölürüm o zamana
![]()
Teknik olarak lisede her konuyu öğrendim diyebilirim basit anakart sistrmleride yaptık başka şeylerde yaptık donanım olarak teknik servis ne bilmesi gerekiyorsa öğrettiler yani. Tabi liseden sonra bilgisayara devam etmedim ben orası ayrı konuSize ne öğretiyorlar? Donanım çok kısıtlı bir konu gibi geliyor bana?

Zaten donanım deyince benim aklıma çok kısıtlı şeyler geliyor sanki donanım öğrenmeye çalışsak 1 ayda ne var ne yok hepsi öğrenilir gibi geliyor.En başta C# ve donanım hakkında bilgi veriyorlar genelde , donanım çokta iyi değil bence programcılıktan ilerlemek daha iyi illaki bilgisayar okumak istiyorsak.Zaten donanım hakkında öğreniyoruz birşeyler
Mantık fazlasıyla varmatematik geometri sanrm sadece sınavlar için gerekli
bu ikinci yıl geçen sene progrmlama yaptk c++
bu sene html ikisindede daha matematikla karşlaşmadm![]()
biraz mantık lazm
ama mat/geo hiç yok 
Donanım konusu kolay ya kimseyi zorlayacagını düşünmüyorum biraz ezber ister.Ne düzeyde onu bilmemde matematik geometrinin olması lazımZaten donanım deyince benim aklıma çok kısıtlı şeyler geliyor sanki donanım öğrenmeye çalışsak 1 ayda ne var ne yok hepsi öğrenilir gibi geliyor.
Yazılım öğrenmek için ne düzeyde matematik/geometri gerekli?
C#'a başlarken bile ilk siyah ekrana yazdırdığım şeyler 1.İki sayıyı toplatmak 2.Üçgenin 3. iç açısını buldurmak olmuştu o günleri unutmam