Yazılıma Başlıyacağım

Sponsorlu Bağlantılar

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
Yazılıma Başlıyacağım
Tek bildiğim c+++, c, java ve c# dili var.
Ben meslek lisesine gitseydim bilgisayar bölümü seçseydim, ilk ne öğreteceklerdi bana?

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
gittiğin lisenin dalına bağlı bazı liseler teknik servis'i seçer donanım üzerine yürür bazı liseler web tasarımcılığı seçer net üzerine yürür(ağırlıklı), az da olsa kodlama sistemini anlatırlar ancak profesyonel bir iş çıkarmak için asla yeterli olmaz.

Ccihat67

Ccihat67

Üye
Ben bilgisayar bölümünde okuyorum son sene 10. sınıfta c# gördük 11 de java,sql,html bu senede yani 12 de php görüyoruz :)

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
Ben bilgisayar bölümünde okuyorum son sene 10. sınıfta c# gördük 11 de java,sql,html bu senede yani 12 de php görüyoruz :)

gittiğin lisenin dalına bağlı bazı liseler teknik servis'i seçer donanım üzerine yürür bazı liseler web tasarımcılığı seçer net üzerine yürür(ağırlıklı), az da olsa kodlama sistemini anlatırlar ancak profesyonel bir iş çıkarmak için asla yeterli olmaz.

Şimdi başlıyacak olsam hangi programı kullanmalıyım?

Ve yazılım bölümü mü daha iyi donanım mı?

Ccihat67

Ccihat67

Üye
Ve yazılım bölümü mü daha iyi donanım mı?

Ne için yapacağına bağlı mesela donanım yazılıma göre daha kolaydır ama yazılımın ücreti maaşı daha yüksektir . İleriye dönük düşünürsen tabii.

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
Ne için yapacağına bağlı mesela donanım yazılıma göre daha kolaydır ama yazılımın ücreti maaşı daha yüksektir . İleriye dönük düşünürsen tabii.
Öyle evet ama yazılımda iyiden daha iyi olacaksın o zaman başarırsn ama eskidendi o denedebilir, kapattılar bu sektörlerin önünü.

• Beğen
Tepkiler: Ccihat67
Ccihat67

Ccihat67

Üye
Öyle evet ama yazılımda iyiden daha iyi olacaksın o zaman başarırsn ama eskidendi o denedebilir, kapattılar bu sektörlerin önünü.

Neden kapansın ki ben bu konuda size katılmıyorum bence daha patlama bile yapamadı ilerde güzel bi patlama gelir inşallah :)

• Beğen
Tepkiler: Özkan Ç.
Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
bende bilgisayar bölümü teknik servis dalı çıkışlıyım içindeyim yani ;) ancak ben lise 2 de iken bu sektörün önüne perde çekmeye başladılar açığı başka bölümlerden kapattılar herkes yazılıma yöneldi bu defada ama çoğu torpili ile iş buldu yani Türkiye de bu işte patlama olurda ben ölürüm o zamana :D

• Beğen
Tepkiler: Ccihat67
Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
bende bilgisayar bölümü teknik servis dalı çıkışlıyım içindeyim yani ;) ancak ben lise 2 de iken bu sektörün önüne perde çekmeye başladılar açığı başka bölümlerden kapattılar herkes yazılıma yöneldi bu defada ama çoğu torpili ile iş buldu yani Türkiye de bu işte patlama olurda ben ölürüm o zamana :D
En zor konu hangisiydi?

istisna97

istisna97

Üye
Başlangıç için hangi dili önerirsiniz

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Başlangıç için hangi dili önerirsiniz
Eğer daha yazılımla ilgili hiçbir bilgin yoksa endişeliysen önce algoritma öğren. Sonra dil olarak ben Python u öneririm. Başlangıç için kolay biraz pratik yap sonra c# ye geç ya da c++ de olabilir ;)

istisna97

istisna97

Üye
Program olarak pythondanmı başlıyayım

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Program olarak pythondanmı başlıyayım
Bence evet çünkü gerçekten çok kolay başlangıç için ideal. Zor dillerden başlarsan çabuk sıkılırsın. Önce bundan başla biraz öğren, sonra diğer dillerden devam edersin ;)

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
Bence evet çünkü gerçekten çok kolay başlangıç için ideal. Zor dillerden başlarsan çabuk sıkılırsın. Önce bundan başla biraz öğren, sonra diğer dillerden devam edersin ;)
C dilindeki amaç matematiksel işlem yapmak mı? Örneklere baktım, silindirin iç hacmi, eşkenar üçgen vb. şeyler var hep.

UpOneTR

UpOneTR

Üye
10. Sınıfta C# ve SQL (sql seçmeli )
11 de html görüyoruz şuan :)
İkinci donem tekrar sql gorcekmisiz :)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Visual basic ile baslayn bence görsel olanı zevkli oluyodu :)

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
C dilindeki amaç matematiksel işlem yapmak mı? Örneklere baktım, silindirin iç hacmi, eşkenar üçgen vb. şeyler var hep.
Sanırım evet ma bana göre bir dil ile sadece matematiksel program yazılmaz. İllaha vardır farklı bir işlevi daha :hmmm
Onda kod yazmıyor muyuz?
Yani buton koyuyosun buton şunu yapsın diyosun :D oyun bile yazarsn bunla :P
Biz merdiven cizip topu merdivende sektirme gibi bisey yaptydk :)
Doğru eğer amacınız basit şeyler yapmaksa visual basic olur. Visual basic nesne programlama üzerine kurulu. Yani şöyle söyleyeyim eğer c# %75 kod %25 nesne programlama ise visual basic %75 nesne %25 kod programlama olur. Ama ileriyi düşünenler yani okul okuyacaksanız html bilginiz de olsun illaha html soruluyor :oke:

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
C# c gibi dil kullanmak için matematik/geometri bilgisi şartmı?

Bide fazla uçuk oldu ama diyelim adobe CS6 benzeri bi program yazmak için ne dili lazım veya cheat engine benzeri bi program için?

• Beğen
Tepkiler: Invoke

Üst Alt