Yazılıma Başlıyacağım

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
İyiki tm seçmişim

istisna97

istisna97

Üye
Python mı daha kolay yoksa small basic mi

@kemalsen1999

Fatic

Fatic

Üye
Python daha basittir ama bu işlere girmeden önce biraz algoritma konularina bakmakta fayda var

M@cros

M@cros

Üye
Python mı daha kolay yoksa small basic mi

@kemalsen1999
O mu kolay bu mu kolay demek yerine herhangi bir dile başlayabilirsin.Çünkü bildiğim kadarıyla gelişmiş programlama dilleri birbirine çok uzak değil.

istisna97

istisna97

Üye
Yani python nasıl bilmiyorum ama small basic kullandım nasıl program çok kolay yani b yazıyorum b ile başlayan kodlar geliyor hemen b yazıyorum hemen backround color çıkıyor

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
Diyelim basit bir programda algoritma kümesinin birini atlarsam ne olur?

MrExpert

MrExpert

Üye
Meslek lisesinde öğretilenler yüzeysel o bildiklerinle bişe yapamazsın basitşeyler zaten şuan bildiklerinde yüzeysel şeylerdir eminim bir diğer husus türkiyede programlama okursan iş bulamazsın ki bulamıyorlar türkiyede ölü bir meslek çok tanıdığım var bu işin ünisini okuyup iş bulamayan anlık bir hevestir bu hiç bulaşma.

Ccihat67

Ccihat67

Üye
Diyelim basit bir programda algoritma kümesinin birini atlarsam ne olur?

Program yalan olur :) biz algoritma daha sonra visual basic işlemiştik 10. sınıfta ama çok zordu bana göre nasıl gectiğimi bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
M@cros

M@cros

Üye
Meslek lisesinde öğretilenler yüzeysel o bildiklerinle bişe yapamazsın basitşeyler zaten şuan bildiklerinde yüzeysel şeylerdir eminim bir diğer husus türkiyede programlama okursan iş bulamazsın ki bulamıyorlar türkiyede ölü bir meslek çok tanıdığım var bu işin ünisini okuyup iş bulamayan anlık bir hevestir bu hiç bulaşma.
Mobil programlama garantili bir iş şuan.Nerde yaparsan yap iyi bir uygulamada başarılı sonuç alırsın.:oke:

• Beğen
Tepkiler: Ccihat67
Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
bende bilgisayar bölümü teknik servis dalı çıkışlıyım içindeyim yani ;) ancak ben lise 2 de iken bu sektörün önüne perde çekmeye başladılar açığı başka bölümlerden kapattılar herkes yazılıma yöneldi bu defada ama çoğu torpili ile iş buldu yani Türkiye de bu işte patlama olurda ben ölürüm o zamana :D
Size ne öğretiyorlar? Donanım çok kısıtlı bir konu gibi geliyor bana?

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
Size ne öğretiyorlar? Donanım çok kısıtlı bir konu gibi geliyor bana?
Teknik olarak lisede her konuyu öğrendim diyebilirim basit anakart sistrmleride yaptık başka şeylerde yaptık donanım olarak teknik servis ne bilmesi gerekiyorsa öğrettiler yani. Tabi liseden sonra bilgisayara devam etmedim ben orası ayrı konu :D

• Beğen
Scuderia.

Scuderia.

Üye
En başta C# ve donanım hakkında bilgi veriyorlar genelde , donanım çokta iyi değil bence programcılıktan ilerlemek daha iyi illaki bilgisayar okumak istiyorsak.Zaten donanım hakkında öğreniyoruz birşeyler

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
En başta C# ve donanım hakkında bilgi veriyorlar genelde , donanım çokta iyi değil bence programcılıktan ilerlemek daha iyi illaki bilgisayar okumak istiyorsak.Zaten donanım hakkında öğreniyoruz birşeyler
Zaten donanım deyince benim aklıma çok kısıtlı şeyler geliyor sanki donanım öğrenmeye çalışsak 1 ayda ne var ne yok hepsi öğrenilir gibi geliyor.

Yazılım öğrenmek için ne düzeyde matematik/geometri gerekli?

UpOneTR

UpOneTR

Üye
matematik geometri sanrm sadece sınavlar için gerekli
bu ikinci yıl geçen sene progrmlama yaptk c++
bu sene html ikisindede daha matematikla karşlaşmadm :)
biraz mantık lazm

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Burak banada öğret la beraber birşeyler yaparız :D

• Beğen
Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
matematik geometri sanrm sadece sınavlar için gerekli
bu ikinci yıl geçen sene progrmlama yaptk c++
bu sene html ikisindede daha matematikla karşlaşmadm :)
biraz mantık lazm
Mantık fazlasıyla var :) ama mat/geo hiç yok :(

Scuderia.

Scuderia.

Üye
Zaten donanım deyince benim aklıma çok kısıtlı şeyler geliyor sanki donanım öğrenmeye çalışsak 1 ayda ne var ne yok hepsi öğrenilir gibi geliyor.

Yazılım öğrenmek için ne düzeyde matematik/geometri gerekli?
Donanım konusu kolay ya kimseyi zorlayacagını düşünmüyorum biraz ezber ister.Ne düzeyde onu bilmemde matematik geometrinin olması lazım :D C#'a başlarken bile ilk siyah ekrana yazdırdığım şeyler 1.İki sayıyı toplatmak 2.Üçgenin 3. iç açısını buldurmak olmuştu o günleri unutmam :D

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
Process[]
Memory =
Process.
GetProcesses
();
foreach(
Process prc
in Memory)
{
Console.
WriteLine("
İşlem: {0}",
prc.
ProcessName
);
}

Bu tip kodları teker teker ezberlemem gerekiyor mu? Yoksa bunun kolay bir yolu var mı

Ccihat67

Ccihat67

Üye
Eğer bilgisayar okuyacaksan yapman gereken tek şey kopya hazırlamak bu kodlar en kısa hali ve ezber gerektiriyo matematikde lazım biraz. :)

Üst Alt