Yazıcı sigaradan beter...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi

Evimizde ve işyerimizde sık sık kullandığımız yazıcıların diğer teknolojik aletler gibi masum olmadığı ortaya çıktı. Sebebine gelince...

Avustralyalı bilim adamları, bilgisayar yazıcılarının havaya toner partikülleri saçtığını ve bu partiküllerin hava ile birlikte ciğerlere çekildiğinde sigaranın içindeki maddeler kadar zarar verdiğini bildirdi.

62 yazıcıyı inceleyen uzmanlar, bunlardan yüzde 30’unun yüksek miktarda zararlı toz yaydığını keşfetti. Ciğerler için son derece tehlikeli olan bu tozlar, özellikle ofis ortamında çalışanlar için büyük sağlık tehdidi. Queensland Teknoloji Üniversite’sinden Lidia Morawska, yazıcıların sigara kadar sağlığa zararlı olduğuna dikkat çekerken bu cihazların tehlikesinin markadan markaya değiştiği belirtildi.

Ayrıca Morawska, ev ve ofis gibi kapalı ortamlarda daha fazla hava kirliliğine yol açan kaynaklar keşfettiklerini söyleyerek birçok teknolojik aletin zararlı olduğuna işaret etti.

akula

Üye
allaha şükür yazıcım yok paylasım süper

POWER

Üye
Harbi ya ne ayrıntı ama walla benim aklıma gelmezdi.Neyse ben kullanmıyorum şükür...Bilgilendirme için sağolasın B@tuh@n

cllgr

Üye
her nimetin bir külfeti oluyor,bu kadar zararlı olabilecegi aklıma gelmezdi dogrusu.neyseki yazıcım yok,sigarayla idare ediyoruz şimdilik..

POWER

Üye
Çok yazık yaw sigaraya HAYIR...
İçmeseniz şu zıkkımı olmuyor mu yaw?

Exalans

Üye
biraz abartılı geldi nihayetinde tonerin kokusu çok fazladır hatta kafayı bile buldurur ama yazarken hiç koku duymuyorum

fazla kullanmadığım için sorun yok benim için..

ibonline

Üye
yanı başımda iki tane yazıcı var ama ikiside mürekkep püskürtmeli acaba bunlarda böylemi eğer böyleyse hapı yuttuk.

ender319

Üye
yazıcı yok sigara da yok

System X

Üye
ohooooooo amma atmışlar Avustralyalı bilim adamları,hiç inanmıyorum.inansaydım öteki tarafa gitmem lazımdı.yok kablosuz modem kanser yaparmış felan fulan.ama inandığım gerçek bi şey varki sigaranın zararları...bizzat gördüm akciğerleri simsiyah yapıyo sakın içmeyin.pasif içici olmaktanda kendinizi koruyun.bana gelince hiç sigara içmedim içmemde inşallah.

o zmn ben boku yedım her sanıye yazıcı yanımda dedıgım gıbı eger bu tıp seyler warsa bnde butun aletler war 1-2 gune ölürüm

enes442

Üye
bendede yok öle büyük işleriniz yoksa zaten sie edin yazıcıyı

CoYoTe®

Üye
Yazıcım Yok Allah'a Şükür...Saol Bilgi İçin

QxQ

Üye
Of ben çok acayip çıktı alırım bir de püfür püfür sıgarada içerim duble zarar yani desenize. Ya ne yazıcıdan ne de sıgaradan vazgeçebilirim.

GuNSTuR

Üye
hiç yoktan yazıcıyı pek kullanmıyom

ALican35

Üye
Yazıcım yok hayatta almam bunu okuduktan sonra n:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...