Yavru kuş aldım ve bir sorunum var :S

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samsun55''

Samsun55''

Üye
yazık lan kuşa daha çok genç :s evlendir çoluk çocuğa karışsın :ehe

_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Burda bir konu açılınca neden komiklik yapılıyorki konuyu açan sizden komiklik yapıp kendini güldürmesini istiyor tuhaf ama benim anladığım kadarıyla kuş hakkında bilgi almak istiyor ama demekki anlayış farklılığı saygı duyuyorum :oke:

lolaman

lolaman

Üye
Gaga taşı al ona vursun stres atar

enkazcı

Üye
kardeş benimde kusum war aynısını yawruyken yapıodu.20 gün bırak rahat etsin.tabi bu 20 gün arada günde 2 saat kapıyı ac gezsin wursun duwarlara bişey olmaz sonra yani yaklaşık 10 gün sonra elini uzat kuşa dikkat et al demiyorum uzatacaksın bi nevi oyun sayılır.yaklaşık bir 5 gün sonra (5 gün arada elini uzat ama alma) kusu eline al ve sev gagasını oksa alışacak göreceksin öpücük sesi çıkar babacık felan de hoşuna gider böyle şeyler...

tempestshine

tempestshine

Üye
Vay be bizim Maviş hiç böyle yapmamıştı.Ama babaannemin kuşu Çapkın sürekli duvara çarpıyor.Daha uçmayı beceremiyor

Haluk.

Haluk.

Üye
abi normaldir afacan benim kusum da aynı 8 aylık 115kelime konuşuyor

toxin148

toxin148

Üye
bendede vardı kafesten çıkınca bayılıyordu kafeste daralıyodur hayvan

ltfcn01

ltfcn01

Üye
Öncelikle kardeşim şuana kadar 2 tane kuş besledim ama harbi harbi besledim ikiside tam anlamıyla Oyuncu kuşlardı. İlk olarak yapacağın iş çok basit kafesten sakına çıkarma resimde gördüğüm kadarıyla Muhabbet kuşu muhabbet kuşları etrafı çok iyi algılar bir insandan katlarca fazla resimi aynanda algılayabilir ancak hafızasına bir ortamı 15 gün civarında kazır önce hayvanın nesneleri ezberlemesine izin ver , nesneleri ezberlerken bir yandan eline al kafasını okşa göğsüne doğru kafasını bastır senin kokunu alsın kuşlar sahibinin kokusunuda ezberlerler 15 gün boyunca eline al sev göğsüne yatır kafese koy kendi kendine uçmasına izin verme bir süre sonra üzerindeki stresi atacak sana güvenmeye başlayacaktır 15 gün sonra kendi kendine senin omzuna vesayre gelecektir ancak kuş dişide olabilir ve sana tavsiyem dişi kuş kesinlikle eğitilmiyor çok zor yüksekten uçuyorlar asla gelmiyorlar ele vesayre. Çok inatçılar erkek kuşlar ise omuzdan gitmiyor sürekli oyun yapıyor eğer uzun süreli bakıcaksan Erkek bir kuşla takas et ;)

Revengeful

Emekli Yönetici
Her canlının dişisi nazli desene :ehe

ltfcn01

ltfcn01

Üye
Her canlının dişisi nazli desene :ehe

Abi sen nediyorsun Komşunun 5 yaşında psikolojisi bozuk Erkek kuşunu eğittim ellerimi kanata kanata :) Ama dişi kuş aldım yavru olduğum halde 1 sene inat ettim yok abi eğitilmiyor. Erkek kuşların yola gelme süresi Maximum 15 gün 15 gün sonra benden facebook'u kıskanıp laptobu gagalayan kuşlarımı bile hatırlarım :) Ve işin püf noktası eğer bir erkek kuş eğitirseniz asla dişi kuş almayacaksanız yanına erkeklik hormonlarını birkere kullandınmı gerisi geliyor asla seninle ilgilenmiyor dişi kuşu atsan bile seninle ilgilenmiyor. İnsana yaklaşma duygularını kaybediyor ve kendi dilini konuşabileceğini birini bulduğu için konuşmayıda bırakıyor.

aosman61

aosman61

Üye
oyun :D

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
kuşun büyük ihtimalle strese girmiş

admag

bendede aynısından var mallık yapınca seni pilav yaparım diyorum susuyo (:

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
sal dışarı özgürce gezsin uçsun arkadaşlar edinsin sosyal olsun.

sekinardi

sekinardi

Üye
Sinirli bir kuş olacak bu abisi :D fotoğraftan belli oluyor..

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Konuyu yanlış yere açtın demeyin..Evcil hayvanlar bölümüyle ilgilenen yok..Konu biraz burda durursa sevinirim.Herneyse sorunum kuşu alalı 2 gün oldu kafasını durmadan kafesin tellerine sıkıştırmaya çalışıyor..Yavru olduğu için giriyor da..3 kere soktu kafasını tellerin arasına çıkardım..Dışarı çıkarayım dedim kafasını duvarlara çarpmaya başladı zorla kafesine koyabildim :hmmm..Aşağıda da resmi var..Kafasını en çok suluğun olduğu tellere sıkıştırmaya çalıştığı için sıkıştırmaması için mendil yapıştırdım..Bu sefer de mendili gagalamaya başladı..Ne yapabilirim kuşun alışması için..?Kafayı yedirtecek yoksa bana :vur

Bu kuşu satan petsopun allah belasını versin, bu kuş satılamayaca kadar küçük gagasının üstündeki tüylerin siyah desenleri
acılıp sarı renkte olması lazım ki yavruluktan çıktıgı anlaşılın bu kuş yemin kabugunu kırıp içini yemekte zorlanır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...