Yardım zarfındaki kırık alyans

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Yardım zarfındaki kırık alyans
Pakistan'a yardım amacıyla bir ilköğretim öğrencisinden gelen zarf görenleri ağlattı. Öğrencinin annesi, tek mal varlığı olan kırık düğün alyansını depremzedeler için göndermişti
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Pakistanlı depremzedeler için düzenlediği yardım kampanyası hüzünle sevinci bir arada yaşattı. İstanbul Fatih’te bulunan Gazi İlköğretim Okulu yetkililerinin öğrenci velilerine gönderdiği ve daha sonra topladığı zarflardan birinden çıkan kırık alyans, ‘gönül zenginliği’ tanımını bir kez daha ortaya koydu. Konuyu araştıran okul yetkilileri, kırık alyansın sahibinin üç çocuk annesi ev kadını Zübeyde Canyurt’a ait olduğunu öğrendi. Okul yetkilileri, fedakâr annenin elindeki son mal varlığını yardım zarfına koyarak gönderdiğini anladı.

EKMEK PARASI

Pakistan’daki depremzedelerin görüntülerini gözyaşları içinde izleyen Zübeyde Canyurt kırık alyansını neden gönderdiğini şöyle anlattı:

“Üç çocuğum var. Eşim bir emlakçıda çalışıyor. 500 YTL maaş alıyor, 200’ünü kiraya veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda düzenlediği kampanyayı görünce katılmaya karar verdim. Ancak elimde sadece 12 milyon vardı. Bunun da 10 YTL borcu kapatıp, 2 YTL’sini yarınki ekmek paramız için ayırdım. İki çocuğumun okuldan getirdiği zarflardan birine o iki milyonu koydum. Diğeri içinse evde değerli olabilecek bir şeyler aradım. Sonunda sandıktan kırık evlilik yüzüğünü buldum. Zarfa koyup onu da büyük çocuğuma verdim. Oğlum itiraz etse de benim içimden gelen buydu.”

Yüzüğü geri verdiler

OKUL müdürü İsmail Birol, Canyurt’u okula davet etti. Birol, Okul Aile Birliği’nin kararıyla yüzüğün bedeli 40 YTL’yi onun adına zarfa koyup gönderdiklerini yüzüğü ise iade etmek istediklerini söyledi. Gözyaşlarına boğulan fedakar kadın “Bizim iyi kötü başımızı sokacağımız bir evimiz var. Ama Pakistan’daki deprem mağdurlarının bir çadırları bile yok. Daha değerli bir şeyim olsa onu da seve seve bağışlardım” dedi.

Akşam

26 Ekim 2005 09:55
 


cllgr

cllgr

Üye
gercekden ibret verici bi olay.ne varsa bizim insanımızda var.elindeki ekmegi paylaşmayı bilen.bunun gibi insanların yüzünden belkide ayakda duruyoruz.acıkcası cok duygulandım,bunun gibi insanlar teşvik edilmeli.yaptıklarının karşılığı verilmeli bence.medya uyduruk insanları haberlerini yapacagına,bunları gösterseya.güzel örnekler görmek istiyoruz.memleketimizde güzel şeylerinde oldugunu görmek istiyoruz.
 
eeANTi

eeANTi

Üye
görün be görün yardım severlik görün helal olsun kadına burdan kadını kutluyorum ;;)
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
:'(
 

slayer

Üye
gözlerim doldu okurken... helal olsun :(
 

S1FR3K1R1C1

Üye
helal olsun ya işte "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" allah razı olsun ondan türk olmanın farkı bu amerika görsün bunları fakir fukarala o kadar zülm yapmasın..
 
Salihyet

Salihyet

Üye
:'( :'( :'( :'( :'( :'(
ulan ne zenginler var günahlarını bile vermiyolar
bizim insanımız bi başka
Yabancı sermayeyi istemezük: :eksi: :eksi: :eksi: :eksi: :eksi: :eksi: :eksi:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt