[YARDIM] Nokia C6-01 Dil Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rall

Üye
    Konu Sahibi
[YARDIM] Nokia C6-01 Dil Sorunu
Telefonuma Rusça dilini eklemek istiyorum fakat ayarlarda gözükmüyor ne yapabilirim?

u_cosar

u_cosar

Üye
cfw ile ekleye bilirsin rusça rofs 2 indir nokia firmwqre editor ile dili al turkçe rofs 2 indir içine at gitsin tamamdır :D

rall

Üye
    Konu Sahibi
cfw ile ekleye bilirsin rusça rofs 2 indir nokia firmwqre editor ile dili al turkçe rofs 2 indir içine at gitsin tamamdır :D
Daha detaylı anlatabilir misin acaba :S pek anlamıyorumda bu işlerden :)

• Beğen
Tepkiler: u_cosar
u_cosar

u_cosar

Üye
Daha detaylı anlatabilir misin acaba :S pek anlamıyorumda bu işlerden :)
tamam resimlerle anlatıyorum :D
1.Navifirmden telefonuna uygun rusya yazılımın sadece rofs2 sini indir

2.Nokia firmware editor ile(forumda mevcut) rusça rofs2 yi aç çıkart de biraz bekle hemen açılmaz araçlar dil yöneticisine gel oradan dil ekle çıkarma menüsüne gel aşağıda dil çıkarma bölümü var orada rusçayı işaretle ve yandaki çıkar butonuna bas

3.Eğer kendine ait bir rofs2 in varsa onu kullanacaz şimdi eğer yoksa navifirmden türkçe rofs2 indir
4.Eski nokia firmware editoru kapat tekrardan nokia firmware editoru aç
5.turkce rofs2yi seç çıkart tuşuna bas
6.dil yöneticisinden dil ekle çıkar bölümüne gel ekle tuşuna basınca rusça orada ona tıkla o ekleme işlemini yaptı.

7.nokia firmware editor uygulamasının klasörüne gel
8.orada şu dosya bulunur.RM-718_111.040.1511_02.01_EURO2_79U_PRD.ROFS2 bunun içindeki rofs2 klasörü var onun içindeki tüm dosyaları kopyala

9.Nokia cooker diye bir program var onunla turkçe rofs2 yi seç biraz bekle açılsın açılınce explore files tuşuna bas bi klasör açılır

10.o klasörün içindeki herşeyi sil

11.nokia firmware editor de kopyaladığımız klasörleri bu boş klasöre at
12.Nokia cooker da save firmware de
13.2 tane rofs2 olur sonunda backup yazan eski orjinaldir sen diğer rofs2 yi flashlıyacan
buda telefondaki ekran görüntüsü rusçanın :D

eğer yine anlamadıysan cfw kullanıyorsan kullandığın rofs2 yi ver ben ona rusçayı atayım tekrardan sana upload ederim.

• Beğen
Tepkiler: batuay

rall

Üye
    Konu Sahibi
Çok teknik konuşuyorsun nasıl anlayayım :ehe Bu cfw dediğin şey bir çeşit hack ise kullanmıyorum telefon ilk aldığım gibi duruyor :( Şimdi yine anlamayınca çok utandım ayrıca :(

u_cosar

u_cosar

Üye
Çok teknik konuşuyorsun nasıl anlayayım :ehe Bu cfw dediğin şey bir çeşit hack ise kullanmıyorum telefon ilk aldığım gibi duruyor :( Şimdi yine anlamayınca çok utandım ayrıca :(

dert etme ne yapacaksın rusçayı bakem kullan güzelce türkçe yi sen en iyisi :ehe ama eğer cfw kullanmıyorsan yukarıda dediğimi yapma çünkü telefonunun core kilidi açık olmadığı için bunu yaparsan telefon açılmaz haberin ola :D

- - - Eklendi - - -

cfw modifiye edilmiş yazılım demek yani hackli bazı değişiklikler yapılmış gereksiz uygulamalar kaldırılmış yazılım demek mesela yukarıda resimli anlattığım olay bir nevi cfw yapmak gibi bir şeydir.

- - - Eklendi - - -

son olarak da bilmiiyorsan bulaşma derim

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
dil olarak yok ama yazma dili olarak mevcut bende istersen paylaşırım :) cfw dediğimiz olay custom firmware yani kişiselleştirilmiş yazılım..çeşitli programlarla yazılımda ufak değişiklikler yapıyoruz. buna dil ekleme çıkarma da dahil :)

rall

Üye
    Konu Sahibi
Anlaşılan ben bu işi beceremeyeceğim dedim ve telefoncu bir arkadaştan rusça yazılım yüklemesini istedim sonuçta türkçe gitti ama rusça geldi :ehe mutluyum huzurluyum her ikinizede sonsuz teşekkür :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt