yardım lürfen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fawkes92

Üye
    Konu Sahibi
yardım lürfen
arkadaşlar internette sayfalarca araştırmam rağmen sorumun cevabını bulamadım umarım burda bulabilrim .soruma gelince malum havalar yağmura dönmeye başlaıdı ve biraz da yıldırım korkusu var bir sokak arkadamızda caminin paratoneri olmasına rağmen içim tuhaf oluyor .Paratonerin çekim alanını bilen war mı?

Perfect!

Üye
200 metre falan

--------------- Ekleme ---------------

ama korkma düşmez eve heralde..
Birde her paratoner değişıktir camide nasıl yaptılar bilmek lazım

fawkes92

Üye
    Konu Sahibi
ewt dediğin doğru her paratonerin çekim alanı farklı ama ben içimi rahatlatmak istemiştim :D minare ile aramızda 50m war yok :D

Perfect!

Üye
valla yanında da olsan kafana düşebilir korkutmak istemem ama mesafe uzadıkca paratoner yeterlı olsada %100 işe yarar denemez
En garanti 20-30 metre çevresidir

fawkes92

Üye
    Konu Sahibi
sağol bilgin için biraz olsa da rahatladım. :D

Perfect!

Üye
rica ederim için rahat olsun ama ...

ogulcannn01

Üye
eyw kardeşim sağol kaderde ne yazılmışsa o :D

Burak

Üye
:ehekorkunun ecele faydası yok

Larismus

Larismus

Üye
gercekten cok ilginc ve hic beklenmedik bir soru :D sanırım 200 metreden 500 metreye kadar oluyo çekim alanları

Soneday

Soneday

Üye
Askerde,nöbetteyken...Kendi gözlerimle gördüm,deniz kuvvetleri komutanlığının tören alanında nöbetteydim gece ve genelkurmay başkalnığı ana binalarının yanındaki jandarma genel komutanlığı binasının deposuna yıldırım düşmüştü...Ama fazla zarar vermemiş,o olaydan sonra heryer paratonerlerle doldu taştı ..

Ama o günkü gibi bir yıldırım gösterisi görmedim hayatımda...Ta kulaklarım çınlamıtı seslerden 2 sat boyunca sürdü yıldırımlar.

Burak

Üye
:hmmmilginç

ogulcannn01

Üye
ya geçen gün evde oturuyorum tek ve bardaktan boşalırcasına yağmr yağıyo birden bi ışık ardından gökgürlemesi o kadr şiddetki ki arabaların alarmları fln ötmeye başladı bende de bi korku oluştu hani ztn evde yanlızım :D öyle meraktan bi sorayım deim cevap veren arkadaşlara teşşekür ederim

Burak

Üye
:ehe ne demek.hertürlü soruya maxicepte yanıt bulabilirsin.:maxicep:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...