Yardım Lumia820 Kapanma Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
windman1981

windman1981

Üye
    Konu Sahibi
Yardım Lumia820 Kapanma Sorunu
Arkadaşlar bugüne kadar telefonu sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. Bugün sabah kalktığımda 100 de 85 şarjı olmasına rağmen telefon kapanmış. Kurduğum çalar saatte çalmadı. Telefonu açmaya çalıştığımda açamadım. Bataryayı söküp tekrar yerine takıp tekrar denediğimde telefon açıldı. Akşama kadar bir problem olmadı. Akşam yine şarjım 100 de 30 olmasına rağmen telefon tekrar kapanmış. Acaba şarjı bitmiştir düşüncesi ile telefonu 2-3 kez deneyerek şarja taktığımda hiçbir tepki vermedi. Tekrar bataryayı söküp tekrardan taktığımda telefon yine açıldı. Batarya 100 de 30. Telefonu şarja taktım şu an. Şarj oluyor. Problem nedir acaba. Bu durumla karşılaşan arkadaşlar oldumu?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar bugüne kadar telefonu sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. Bugün sabah kalktığımda 100 de 85 şarjı olmasına rağmen telefon kapanmış. Kurduğum çalar saatte çalmadı. Telefonu açmaya çalıştığımda açamadım. Bataryayı söküp tekrar yerine takıp tekrar denediğimde telefon açıldı. Akşama kadar bir problem olmadı. Akşam yine şarjım 100 de 30 olmasına rağmen telefon tekrar kapanmış. Acaba şarjı bitmiştir düşüncesi ile telefonu 2-3 kez deneyerek şarja taktığımda hiçbir tepki vermedi. Tekrar bataryayı söküp tekrardan taktığımda telefon yine açıldı. Batarya 100 de 30. Telefonu şarja taktım şu an. Şarj oluyor. Problem nedir acaba. Bu durumla karşılaşan arkadaşlar oldumu?

İlginç bir sorun.
Lumia 820 değil de, Lumia 920 kullanan arkadaşlar arasında bu tip sorunla karşılaşan bir iki kişi vardı sanki.
Umarım onların arasından yardımcı olabilecek birileri çıkar.

Bu arada arkadaşlar diğer konuda da belirttim ama buradan da belirteyim; lütfen Nokia'nın güncellemelerini kontrol etmeyi unutmayın. Normal koşullarda kendiliğinden geliyor ama hiç gelmediğini söyleyen arkadaşlar da var.
Telefonunuzun ses, dokunmatik, erişim, şebeke ve benzeri açılardan iyileşmesini sağlayacak bu güncellemeleri lütfen ihmal etmeyin.
Konusunu yazılım destek bölümünde bulabilirsiniz. ( http://www.maxicep.com/windows-phon...8-nokia-guncellemeleri-qr-kodlari-747887.html )

Konudaki görselleri telefonunuza indirin ve QR kodlar diye bir albüm oluşturup onun içine atın.
uygulamasını kullanarak telefonunuzda arada bir bu QR kodları taratarak güncellemeleri kontrol edin.

windman1981

windman1981

Üye
    Konu Sahibi
Google da araştırma yaptım. Aynı problemi birebir yaşayan 1-2 kişi mevcut. Telefonu fabrika ayarlarına getirmelerine rağmen problemleri devam ediyormuş. Serviste herhangi bir sorun yok diyerek telefonu geri göndermiş. Açıkçası çok keyfim kaçtı şimdi :(

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Google da araştırma yaptım. Aynı problemi birebir yaşayan 1-2 kişi mevcut. Telefonu fabrika ayarlarına getirmelerine rağmen problemleri devam ediyormuş. Serviste herhangi bir sorun yok diyerek telefonu geri göndermiş. Açıkçası çok keyfim kaçtı şimdi :(

Bozma moralini. Geçici bir şeydir belki.
Bu arada yazılım sürümün nedir acaba :hmmm

windman1981

windman1981

Üye
    Konu Sahibi
İS sürümü: 8.0.10211.204 Portico güncellemesi olduğunu siteden öğrenmiştim.

Şimdi dün yatmadan önce ekran+dokunma ayarlarını değiştirmiştim. Dokunma hassasiyetini yüksekten normale, pil koruyucusu ile parlaklık durumunu kapalı duruma getirmiştim. Eski ayarları ile bugüne kadar bir problem yoktu. Gerçi eşimin telefonuna da aynı ayarları uyguladım. Onun telefonunda şimdilik bir sorun yok. İşin ilginç kısmı telefonun bataryayı söküp takmadan açılmıyor ve şarj olmuyor olması.

- - - Eklendi - - -

Ayrıca batarya yüzdesinde de bir enayilik var. Kalibrasyon süresinden belki kaynaklanabilir. Az önce yüzde 27 idi. Bataryayı söküp tekrar taktım yüzde 40 gösteriyor şimdi.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
İS sürümü: 8.0.10211.204 Portico güncellemesi olduğunu siteden öğrenmiştim.

Şimdi dün yatmadan önce ekran+dokunma ayarlarını değiştirmiştim. Dokunma hassasiyetini yüksekten normale, pil koruyucusu ile parlaklık durumunu kapalı duruma getirmiştim. Eski ayarları ile bugüne kadar bir problem yoktu. Gerçi eşimin telefonuna da aynı ayarları uyguladım. Onun telefonunda şimdilik bir sorun yok. İşin ilginç kısmı telefonun bataryayı söküp takmadan açılmıyor ve şarj olmuyor olması. Ayrıca batarya yüzdesinde de bir enayilik var. Kalibrasyon süresinden belki kaynaklanabilir. Az önce yüzde 27 idi. Bataryayı söküp tekrar taktım yüzde 40 gösteriyor şimdi.

Yukarıda belirttiğim konudaki Nokia güncellemelerini kontrol edip varsa tümünü yaptın mı?
Sanırım batarya kullanımıyla ilgili bir sistem sorunu var.
Düzelme olmazsa telefonunu sıfırlamayı dene.

windman1981

windman1981

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim. Hepsini kontrol edeceğim şimdi.

- - - Eklendi - - -

Hepsini kontrol ettim. Hepsi güncel. Bakalım bir daha yaparsa telefonu sıfırlamayı deneyeceğim.

- - - Eklendi - - -

Netten yaptığım araştırma sonucu edindiğim bilgiye göre birçok 920 ve 820 kullanıcısı ile HTC wp8x kullanıcıları dahil aynı sorundan şikayetçi. 820 de telefonu tekrardan açabilmek için bataryayı çıkarıp takmak gerekiyor. Anladığım kadarıyla da 920de ise bataryayı çıkaramadığınız için reset atılıyor. Bu donanımsal bir problem gibi gözükse de yazılımsal bir problem var anlaşılan. Umarım Microsoft tarafından bu problem çok çabuk çöz ülür.

- - - Eklendi - - -

Az önce yine kapanmış :(

alical33

alical33

Üye
ozaman telefon donup kitleniyor sanırım porticoyla bu sorun hallolmuştu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt