(Yardım) İnternet ve Ağ Bağlantısı Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
(Yardım) İnternet ve Ağ Bağlantısı Sorunu
Arkadaşlar elimdeki laptop eski olduğundan, uzun zamandır Windows Xp kurulu. Sık sık bağlantım kopuyor. Ben de kablosuz ağ bağlantısını devre dışı bırakıp aktifleştiriyorum ve sorun çözülüyor. Ancak çoğu zaman aktifleşme aşamasında "bağlantı başarısız" diyor. Anlam veremediğim nokta şu: Ağ bağlantısını aktif etmek başarısız olduğunda, sorunu çözmek için ya bilgisayarı yeniden başlatmalıyım ya da oturumu kapatıp açmalıyım. Ancak o zaman bağlantı tekrar aktif edilebiliyor.

Sizce bu sorunun kaynağını nasıl bulabilirim ve kökten nasıl çözebilirim? Donanım mı, yazılım mı tam kestiremiyorum. Baştan beridir de deep freeze kurulu; lakin fayda etmiyor belli ki.

Not: Aynı laptopta Win 7 kuruluyke nde çoğu kez bu sorunu yaşıyordum; fakat o sistemde çoğunlukla ağ bağlantısını onarma işlemi başarılı oluyordu. Tabii yine de sorun kökten çözülmüyordu.

Adilx05

Adilx05

Üye
Bilgisayar eskiyse bence bu sorunlar normal [emoji1]

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bence de. Yine de sorunun sebebini merak etmiyor değilim.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
explorer.exe yi kapatıp açmayı denedin mi?
ram hafızası da çabuk doluyo internet servisini kapatıyo olabilir... bkz: svchost.exe servisleri

Adilx05

Adilx05

Üye
Yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum ama dediğim gibi bilgisayar eskiyse mutlaka wi fi alicisindaki parçaların bazıları kullanılmaz hale gelmiştir yanı büyük ihtimalle donanımsal sorunun var.

• Beğen
Tepkiler: afatsumlug97
exp_l0it

exp_l0it

Üye
Yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum ama dediğim gibi bilgisayar eskiyse mutlaka wi fi alicisindaki parçaların bazıları kullanılmaz hale gelmiştir yanı büyük ihtimalle donanımsal sorunun var.
yazılımsada kontrol etme şansı var o yüzden söyledim.. donanımsa artık pc ömrünü yitiriyordur

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Donanım konusunda çok şey bildiğim söylenemez. Konuyu açmamın nedeni ise şu: Ağ bağlantısını devre dışı bırakıp tekrar aktif etmeye kalkıştığımda "Bağlantı başarısız" hatası alıyorum. Bu hatayı gidermek için oturumu kapatıp açıyorum ve sorun çözülüyor, yani bağlantıyı aktifleştirebiliyorum. Peki tam olarak ne oluyor da oturum kapanmadan önce başarısız olan aktifleştirme hareketi, oturumu kapatıp açtığımda başarılı hale geliyor?

Xp'nin ağ bağlantısını onarma konusunda kötü olduğunu uzun yıllardır biliyorum zaten. Buna karşın yazılımsal olabileceğini düşünme sebebim de yukarıdaki durum. Tabii onun asıl nedeni parça arızası olabilir; ama eğer oturum kapandığında "başarısız" olan bağlantı aktifleştirme hareketini başarılı hale getirenin ne olduğunu bulabilirsem, hiç olmazsa sorunu çözmek için oraya odaklanabilirim diye düşünüyorum.

Bu arada benzer durumda explorer.exe'yi sonlandırıp yeniden açtığımda durum değişmiyor. svchost.exe'yi ise henüz denemedim.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
Donanım konusunda çok şey bildiğim söylenemez. Konuyu açmamın nedeni ise şu: Ağ bağlantısını devre dışı bırakıp tekrar aktif etmeye kalkıştığımda "Bağlantı başarısız" hatası alıyorum. Bu hatayı gidermek için oturumu kapatıp açıyorum ve sorun çözülüyor, yani bağlantıyı aktifleştirebiliyorum. Peki tam olarak ne oluyor da oturum kapanmadan önce başarısız olan aktifleştirme hareketi, oturumu kapatıp açtığımda başarılı hale geliyor?

Xp'nin ağ bağlantısını onarma konusunda kötü olduğunu uzun yıllardır biliyorum zaten. Buna karşın yazılımsal olabileceğini düşünme sebebim de yukarıdaki durum. Tabii onun asıl nedeni parça arızası olabilir; ama eğer oturum kapandığında "başarısız" olan bağlantı aktifleştirme hareketini başarılı hale getirenin ne olduğunu bulabilirsem, hiç olmazsa sorunu çözmek için oraya odaklanabilirim diye düşünüyorum.

Bu arada benzer durumda explorer.exe'yi sonlandırıp yeniden açtığımda durum değişmiyor. svchost.exe'yi ise henüz denemedim.
internet bağlantısı genel olarak svchost.exe üzerindeki bir servisten geliyor. genelde en çok hafıza harcayan oluyor (Windows 7) servisi durdurup geri açarsanızda belki düzelebilir.. ( bazen o servis 100k üstüne çıkıyor sonlandırınca net filan gidiyor..)

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Geriye doğru değerlendirme yaptığımda söylediklerinin, bu sorunun çözümü olabileceğini düşünüyorum; çünkü internet genelde şu durumlarda kopuyor: Bilgisayarın yoğun kullanımı, aynı anda çok sayıda sekmenin açılması, tam ekranda oyun oynamak vb. Bunların hemen hepsi, hafızayı kat be kat dolduran durumlar. Şu an için net kopmuş değil. Tekrar koptuğunda svchost.exe üzerinden olayı çözümlemeye çalışacağım. Yanılıyor da olabilirim tabii. Sonucu buraya yazarım. Teşekkür ederim.

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Windows 8.1'e geçtim. Artık gerek kalmadı. Teşekkürler arkadaşlar.

Üst Alt