Silinen Üye 484994
Kapalı Hesap
(Yardım) İnternet ve Ağ Bağlantısı Sorunu
Arkadaşlar elimdeki laptop eski olduğundan, uzun zamandır Windows Xp kurulu. Sık sık bağlantım kopuyor. Ben de kablosuz ağ bağlantısını devre dışı bırakıp aktifleştiriyorum ve sorun çözülüyor. Ancak çoğu zaman aktifleşme aşamasında "bağlantı başarısız" diyor. Anlam veremediğim nokta şu: Ağ bağlantısını aktif etmek başarısız olduğunda, sorunu çözmek için ya bilgisayarı yeniden başlatmalıyım ya da oturumu kapatıp açmalıyım. Ancak o zaman bağlantı tekrar aktif edilebiliyor.
Sizce bu sorunun kaynağını nasıl bulabilirim ve kökten nasıl çözebilirim? Donanım mı, yazılım mı tam kestiremiyorum. Baştan beridir de deep freeze kurulu; lakin fayda etmiyor belli ki.
Not: Aynı laptopta Win 7 kuruluyke nde çoğu kez bu sorunu yaşıyordum; fakat o sistemde çoğunlukla ağ bağlantısını onarma işlemi başarılı oluyordu. Tabii yine de sorun kökten çözülmüyordu.
Sizce bu sorunun kaynağını nasıl bulabilirim ve kökten nasıl çözebilirim? Donanım mı, yazılım mı tam kestiremiyorum. Baştan beridir de deep freeze kurulu; lakin fayda etmiyor belli ki.
Not: Aynı laptopta Win 7 kuruluyke nde çoğu kez bu sorunu yaşıyordum; fakat o sistemde çoğunlukla ağ bağlantısını onarma işlemi başarılı oluyordu. Tabii yine de sorun kökten çözülmüyordu.