Yanlış anlatımlarımdan dolayı özür dilerim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Yanlış anlatımlarımdan dolayı özür dilerim
İlk defa Android işletim sistemine geçtiğim için çıkan tüm sorunları bugüne kadar hep Android'e mal ettim. Bir kaç konum:

1. "İCS 4.0.4 ü beğenmedim, kötü bir sistem"
2. "Cyanogen mod u beğenmedim"
3. "Android sömürücü sistem"

İlk konuda, ICS kötü değildi, Sony'nin beceriksizliğiydi. Kernel güncellemesi yayınlamadığından telefon haddinden fazla kasıyordu.

İkinci konu da, Cyanogen mod'un telefonuma Offical yani resmi sürümünü kendileri çıkartmadığı için sorunlar çıkmıştı. Telefonum yaygın değil o yüzden resmi özel romları da yok. Yani bu konuda esas sorunun sahibi CM9'u Xperia Pro'ya portlayan kişinin/geliştiricinin.

Üçüncü konuda ise, yine sorun geliştiriciye ait. Hangi sistem olursa olsun, sattığı maldan para kazanmak isteyen bir geliştirici, çeşitli yollarla parasını kazanmaya çalışıyor.

Bugüne kadar herşeyi Android'e mal ettiğim ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğim için herkesten özür dilerim. Her işletim sistemi kendi çapında iyidir :oke:

fnldstntn

Üye
1.İCS tek başınada pek iyi bir sistem değil her telefonda ufakta olsa kasmalar var buda yazılımdan kaynaklı Google de bunu farketti ve pek ugraşmadan direk 4.1 Jb çıkartıldı bu sisteminde İCS e göre kullanıcı deneyimi çok iyi duruma getirildi...
2.Seninde dediğin gibi telefonun pek yaygın olmaması nedeniyle Official CM9 yok...
3.Piyasa artık F2P (Free 2 Play)e dogru kaymaya başladı yani oyunu bedava dağıtıp normal şekilde elde edemeyeceğin veya zor elde edebileceğin birtakım içerikleri para ile satmak...Play Storda en çok hasılat elde eden uygulamalar arasında epey bedava oyun var...

varrick

varrick

Üye
JB 4.1 i. Googlemi cikardi ?
Ben ios cikardi saniyodum :oke:
???

MasteLaa

MasteLaa

Üye
haklisin ama abim android somurucu ve dolu bir sistem hele ki ics..inanilmaz ram yiyor yazik gunah bu donanimlara jb ile bir sey olur insallah da rahat ederiz..android cidden bu konuda berbat kimse stabil demesin yani.

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
JB 4.1 i. Googlemi cikardi ?
Ben ios cikardi saniyodum :oke:
???

jb kelimesinin karıştırılması normaldir.hem iosta kullanılan jailbreak için,hemde androidin yeni jelly bean sürümü için kullanılmakta:good:ancak bilgilerini bi tazele derim:D

- - - Eklendi - - -

Arkadaşımda galaxy note var.tel boşta 500mb ram yiyor:vur

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
haklisin ama abim android somurucu ve dolu bir sistem hele ki ics..inanilmaz ram yiyor yazik gunah bu donanimlara jb ile bir sey olur insallah da rahat ederiz..android cidden bu konuda berbat kimse stabil demesin yani.

evet doğru. Özellikle arkaplanda çalışan uygulamalar rami sömürürken aynı zamanda telefonun bekleme süresini azaltıyor.

Diğer yandan android gibi mesela galaxy s3 gibi donanımlı işlemcisi ve rami güçlü telefonda iOs gibi bir işletim sistemi olsaydı o telefon hızdan uçardı. Bu da androidin bir eksisi.

PriZm

PriZm

Üye

Linux böyle olduğu için androidde öyle oluyor malesef :) daha önce bununla ilgili bir ss paylaşmıştım.kötüleyecekseniz androidi değil linux'u kötüleyin.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
avcitalip

avcitalip

Üye
ICS kötü değil bence hatta GB den çok daha iyi benchmark testi yapmıştım babamın telefonunda 2.3.6 GB bende ise 4.0.3 ICS vardı ve benchmark testinde 2.3.6 GB yi geçiyordu ama rami sömürüyordu :ağlarım: ama her telefonda durum bu şekilde olmuyor işte galaxy s2 lerde durum böyle :oke:

jelly bean gelince zaten telefon hızdan uçacak,ics benchmark testinde gb yi geçiyor olsada bence gb daha stabil :off:

Jelly Bean

Jelly Bean

Üye
JB yapılırken İcs'nin Ne kadar sorunlu ve ram yediği düşünülerek yapılmış. Bu yüzden JB'de hem cok kaliteli bir arayüz ve cok az ram yiyen bir sistem olucak.

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Linux böyle olduğu için androidde öyle oluyor malesef :) daha önce bununla ilgili bir ss paylaşmıştım.kötüleyecekseniz androidi değil linux'u kötüleyin.
Android yarım linux tabanlı :hmmm meego gayet stabil linux o da :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Symbian Belle'de linux tabanlı :hmmm

anılbaran

anılbaran

Üye
:hmmm

anılbaran

anılbaran

Üye
şimdi sonuç olarak yine android alacan

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Android'de olsa Symbian'da olsa eninde sonunda kendi yapacağım CFW/Özel romu kullanmayacak mıyım ilerde? E ozaman :bud:

TheCower

TheCower

Üye
Allah aşkına diğer sistemleri alıp da ne yapacaksın? Paran varsa git ios al, yoksa sorunlu bir sistem olan androide talim et.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Tamam da niye ayrıca konu açıyorsun kardeşim?:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt