Yabancı dil eğitiminde sistem değişiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yabancı dil eğitiminde sistem değişiyor
Öğrencilere verilen yabancı dil eğitiminde kalitenin bir türlü yakalanamaması Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi
17.06.2012 11:05


Bugün'ün haberine göre, Bakanlık 12 yıllık kademeli ve zorunlu yeni eğitim sistemiyle birlikte yabancı dil eğitiminde de yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda çocukların özellikle öğrenmenin yanı sıra telaffuzda yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmek için 4. sınıftan itibaren verilen yabancı dil eğitimi yeni sistemle birlikte 2. sınıftan itibaren verilmeye başlanacak.
Bakanlık ayrıca yabancı dil derslerinde öğretilen gramerlere de neşter vuruyor. Bugüne kadar öğrencilere çok ağır yabancı dil gramerlerinin öğretildiğini ifade eden Bakanlık yetkilileri, gramerlerin öğrencilerin kendini ifade etme ve anlama yeteneklerini geliştirecekleri şekilde düzenleneceğini açıkladı.
YABANCI DİL EĞİTİMİNE 'KUR' SİSTEMİLise dönemindeki yabancı dil eğitimine ise "kur" sistemi damgasını vuracak. Bu çerçevede lise eğitimine başlayan öğrencilerin seviyelerinin belirlenmesi için bir sınav yapılacak. Sınav sonuçlarına göre öğrenciler beginner (başlangıç), elementary (basit), pre-intermediate (orta) ve intermediate (üst) gibi seviyelere göre oluşturulacak olan sınıflarda eğitim görecekler.
16 SAAT EK DERSYeni yabancı dil eğitiminde yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıflarının önemli bir yer tutacağı da öğrenildi. Buna göre 5. sınıftan itibaren Türkçe, matematik, fen ve sosyal bilgiler ile din kültürü ve ahlak bilgisi gibi zorunlu derslerin dışındaki haftalık ders çizelgesinde geriye kalan sürede öğrencilerin İngilizce , Almanca veya Fransızca gibi seçecekleri bir yabancı dilde eğitim almaları için yoğunlaştırılmış dil sınıfları oluşturulabilecek.
Öğrencilere seçtikleri yabancı dilde 16 saat fazladan ek ders verilecek.
 


_RYUK_

_RYUK_

Üye
yabancı dil şart inşallah adam gibi ders verirler
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Öyle şart
 
15097

15097

Üye
umarım modern bir şekilde yaparlar eğitimi
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
2. Sınıf mı :( bende 2. Sınıftan itibaren ingilizce görüyorum ve şunu söyleyebilirim hiçbirşey anlamıyodu kimse halbuki en basit konulardı düşünmeden edemiyo insan ya biz gerizekalıydık ya da 2. Sınıfa giden hiçbir çocuk ingilizce öğrenemez :hmmm
 
juristokrat

juristokrat

Üye
nitelikli dil eğitimi verilmiyor okullarda.ben sınıfın dil konusunda en iyisiydim buna rağmen doğru düzgün hiçbirşey bilmiyorum.hoca ıngilizce&almanca anlatırdı dersi ben de çevirir sınıfa söylerdım.şimdi o anlattgm arkadaşlardan birisi çok kral bir üniversitede ıngilizce ıspanyolca öğreniyor ve çok kolay diyor.lisede anlatinların aynısını çok basit anlatıyorlarmis.bu yüzden niteliği arttırmaları şarttı.iyi olur inşallah.
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
bence iyi olmuş. 12 yıl okuyup hâlâ Ingilizce'nin a sından anlamayanlar var.
 
spy ghost

spy ghost

Üye
2 . sınıftaki çocuğun ingilizce öğrenmesini bekleyen devletim sen böyle devam et çok yerlere varacaksın (!)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt