Bazı insanlar neden bu kadar cahil? Bu cahilliğin kaynağı sistem midir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quantal Quetzal

Quantal Quetzal

Üye
    Konu Sahibi
Bazı insanlar neden bu kadar cahil? Bu cahilliğin kaynağı sistem midir?
İlgimi çeken konularda uzun ve detaylı sayılabilecek yazılar yazarım, keza bilgi sahibi olduğum konularda da. Örneğin günümüz siyaseti, tarih, futbol... Düşüncelerimi katarım, yorumumu belirtirim. Realiteyi aşmam, düşüncemi samimi bir dille ifade etmeye çalışırım.

İnsanlar yazım hakkında yorum yaptığında genellikle şuna rastlıyorum, genellikle yazımın hepsini okumuyorlar nedenini bilmiyorum. Ancak bu okumadan söz söyleyenlerin de ötesinde, kendini aşmış bazı tekdüze, cehaletin sınırlarını zorlayan insanlarla da karşılaşıyorum. Bunlar yazının tamamını okuyamayacak kadar ve sadece okudukları yere göre tüm yazıyı eleştirebilecek kadar cahil tipler. Blogum var kendi düşüncelerimi belirttiğim. Blogumda böylelerine çok rastlıyorum açıkçası.

Bu yorumlar ve olaylar aklıma her zaman şu soruyu getiriyor: Ülkemiz nereye gidiyor? İlerde ahvalimiz nece olur?

Bizim Türk insanı neden böyle? Acaba okullardaki ahlak sıkıntısının öğrenci kişiliğine verdiği zararın dışa yansıması mıdır? Yoksa eğitim sistemindeki yanlışlıklardan mıdır?

Benim düşüncem: eğitim sistemindeki yanlışlıklardan kaynaklanıyor. Zaten çoğu öğrencinin derslerle alakası yok. Derslerle alakası olanların da yaşamaya vakti yok.
Yaşadığım bir olayı sizlere anlatacağım. Eniştem günde kaç saat uyuduğumu sordu. 5-6'yı geçmem dedim. Eniştem cevap olarak bana doktorların 20 yaş altındaki insanlara 8 saat uykuyu önerdiğini söylediğinde, 'YGS sınavına hazırlanan bir öğrencinin 8 saat uyuyarak başarıya ulaşma şansı %0'ı geçmez.' dedim. Hele ki son sınıfsa, bu kadar çok uyku, hedefleri olan bir öğrencinin sınavı kazanamamasına yol açar.

Okumak, okutmak yerine ille de bilgi ezberi istiyoruz. Ve eğer bu böyle devam ederse, ülkemiz de yerinde saymaya devam edecektir.
 


SoulsEagle

SoulsEagle

Üye

snn durum bu olsa gerek :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: cemihsancam ve CV-Aurora
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
Ahhaha :D Süpersin kardeş :ehe

Cidden ne düşünüyosun bu konuda onu da merak ediyorum
eğitim sistemine yapacak birşey yok ama üşenmeyip bu kısa yazıları bile okusalar yeter de okumadan yorum yapmak hiç olmuyor bari okumayacaksın neden yorum yapıyorsun. sınava çalışmak için kendini bu kadar aşırı derece yorma biraz uyu en azından kendine de az birşey de olsa 1 saat bile olsa zaman ayır bnce ,ezber konusunda da biraz haklı gibisin birşeyi ezberleyip hep aynısını tekrarlayanlarda var
 
  • Beğen
Tepkiler: Quantal Quetzal
EmekHırsızı

EmekHırsızı

Üye
ilber Ortaylı etkisi :ehe
 
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Valla, son derece haklısın hocam. Bence ülkenin eğitim sistemi yok yani bu kadar :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Quantal Quetzal
Quantal Quetzal

Quantal Quetzal

Üye
    Konu Sahibi
Başa gelenler çalıp çırpacağına bir kez düzenleme yapsaydı...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt