XP'nin "yavaş yavaş" ölümü!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Perfect!

Üye
    Konu Sahibi
XP'nin "yavaş yavaş" ölümü!
Microsoft'un Windows XP'yi bitirme planı!

MS'in XP'yi öldürme planı sessiz ve derinden işliyor. Peki MS elini daha çabuk tutabilir miydi?

Microsoft eski ve başarılı işletim sistemi Wİndows XP'yi öldürmek için sessiz ve derinden hareket etmeyi sürdürüyor.

Kullanıcıların Windows 7'ye geçmesi için, teknik desteği Windows XP SP2 için bitiren Microsoft, yine de XP kullanıcılarını tamamen seçeneksiz bırakmış değil. Windows XP SP3 hala destek alıyor ancak SP2 kullanıcıları yeni ortaya çıkan açıklara karşı savunmasız kalmış durumda. Bu durum, Microsoft'un kullanıcıları Windows 7'ye geçirtmek için çok da acelesi olmadığınız, yavaş yavaş bu geçişi tamamlamayı planladığının en önemli göstergisi.

Net Applications'a göre Windows 7 çok başarılı ama yüzde 14.46 olan payının üzerine yüzde 14.34'lük payıyla Vista konulsa bile, yüzde 61.87 ile Windows XP hala ezici yaygınlığa sahip. Microsoft da, bu büyük kitleyi zor durumda bırakmak istemiyor ve XP SP3 desteğini "şimdilik" sürdürüyor. Görünüşe göre Windows Xp beklenenden de daha uzun yaşayabilir; kesin ölümü biraz daha zaman alabilir.

+chiponline

• Beğen
Tepkiler: M3L!H

1Hayat

1Hayat

Üye
Emeğine sağlık kardeş

acati

acati

Üye
2014 de tamamen keseceklerdi desteği tüm xp ler için
daha çok var
masrafa gerenk yok yeni sistem için...

electro77

electro77

Üye
Ne gerek var yeni windows'a en iyisi xp herşey düzgün çalışıyor, bütün oyunları programları çalıştırabiliyorsunuz ve yeni pc ye ihtiyaçta duymuyor eski pc ile süper çalışıyor.

Burak

Üye
bence windows un en iyi ürünü windows xp
vista filan iyi deil.

Perfect!

Üye
    Konu Sahibi
xp iyı vista berbat 7 ye lafm yok

hrn_07

hrn_07

Üye
haklı da ediyolar artık xp çılgınlığının bitmesi lazım xp yerine win 7 yi kuranlar olumlu yönde farkı görecekler :oke:

therkan

therkan

Üye
bence geç bile kalındı
paylaşım için teşekkürler:oke:

Revengeful

Emekli Yönetici
XP bitmesin ya. Win7 de kullanıyorum xp de kullanıyorum.
Evdeki bir pc win7 yi kaldıramadığı için xp kurduk :D

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Bencede hiç gerek yok.Anca yeni bilgisayar alıcan onunla vericekler Windows 7 yi :D Yoksa almam :D

M3L!H

M3L!H

Üye
XP Ölecek Hahaha:eller: Windows 7 :hoba:

sagopaerdem

sagopaerdem

Üye
bencede geç kalındı,win 7 xp den bana göre daha iyi...:oke:

türkkan34

Üye
xp ölmesine çok olduğuna inanıyorum mükemmel demiyorum ölümüne çok var diyorum bazı kuluşlar nt2000 kullanıyor ve şahıslardan az da olsa 98 kullanan var bazı çıkan yazılımlar hala 98 yazılım desteğiyle geliyor xp ye çok var ama diyerlerinde olmadığı kadar xp ye balyoz vurulduğunuda süşünüyorum çünki sp3 yenilikleriyle beraber kıllıkları ve ağırlığıda getirdi tahminimce sebebi illagale karşı windowsun almaya çalıştığı tedbir olabilir ek güzellikleride var ama çok yoruyor bir düşünün en çok yamanan ve tek dayanan işletim sistemi şuana dek xp sp2 olarakta açıkları olsada zone alarm ve esetle mükemmel çalışsada yenilikler ve daha bilmediğimiz tüm özellikler windows 7 de buda gerçek burda xp nin farkı bence windows 7 de tedbir alınan bazı uygulamalar için hazırlanmış olmaması yani atış serbest bide şunu ekliyim windows7 nin bir özelliğini sanırım buldum ama ne amacı olduğunu anlayamadım bilgisayar uzun bekleme durumlarda ve fişi çekik değilse internette bağlıysa gecenin bir yarısı yeni teknoloji bort barındırıyorsa üstünde işlemci fanı çalışmadan çok kısa veri yolluyor ama ne niçin anlamadım ama inanın düşündüklerinizin hepsini analiz ettim hiçbir 3 şahıs işi değil çalışdığım yeri ve sistemleri bilseniz anlardınız neyse ufak bir paylaşım sadece ama windows 7 güçlü ama çözülmesede acayip bir çalışma şekli var yani yok nete tabanlı yok şu demek bu yeni yazılıma anlam katmıyor okadar büyük bir ekibin kaç senelik bir uraşı sebebiyle bizim kullandıkça xp gibi çözücemiz bir işletim sistemi keşke pardusta öyle olsa :)

Temperature

Temperature

Üye
neden neden xp neden vista deil neden xp :ağlarım: onu sevmiştim evet onu sevmiştim :(

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
:nono: microsoft senin işin gücün üretim ne diye kaldırıyorsun
xp den iyisini tanımam

konyarapp

Üye
Evet xp çok güzel işletim sistemi ama yeni oyunlar programlar artık vistaya ve Windows 7 ye uyarlı :( ve xp de zamanla Windows 95 gibi olacak :(

DiscoInferno89

DiscoInferno89

Üye
xp de olan saçma sapan hatalara windows7 de rastlamadım. İşin garibi vistada da ram ve hız dışında bir problem yok. Yani düzgün bir bilgisayarınız varsa vista ya da windows 7 kullanmanız sizi rahat ettirecektir. Ayrıca çift çekirdek desteği yok diye duydum xp de. Bu tam olarak ne anlama geliyor bilmiyorum ama windows7 her açıdan bence süper. Tek gerekli olan şey ise düzgün bir pc.

Burak

Üye
bütün yorumları okudum.
sanırım kimimiz xp kimimiz vista ve birkaç kişide 7 seviyor.
anlasılan o ki ;
zevkler tartısılmıyor. :) :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt