XP Format Atma Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

karabulutmuro

Üye
    Konu Sahibi
XP Format Atma Sorunu
Arkadaşlar benim sorunum başlıkta yazdığım gibi XP'ye format atamıyorum.Bilgisayar çalışıyor fakat biraz yavaşladığı için format atmak istiyorum. Bios'tan CD-Rom'u boot ediyorum. Yükleme için bir tuşa basın diyor.Neyse basıyorum. Daha sonra kur donanım yapılandırmanızı inceliyor yazısı çıktıktan 5-6 sn sonra ekran kararıyor ve hemen PC reset atıyor. Acaba neden bu sorun oluyor ?
Not: Kardeşim bios ayarlarını default yapmış.
Not 2 : Anakart FOXCONN sis-661

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Bilgisayarcıya götür derim, bios default olduysa, bilgisayarcı ayarlarını yapar. Sorunun ne olduğunuda söyler, HDD den dir muhtemelen banada olmuştu.

delrico

delrico

Emekli Yönetici
harddiski kontrol ettin mi kabloları bi kontrol et bakalım

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Arkadaşım biosu sıfırla sıfırlamayı bılmıosan pc yi aç anakartın ustunde saat pilinden büyük bir pil görcüksin göremedyisen biraz daha bak :) neyse gorduysen çıkar onu 10-15 sn bkel tekrar tak sonra bıosa gır cd-room u gene başa kaydedip çık sonra sonucu yaz buraya

acati

acati

Üye
HDD sata sürücüleri tanımadığından olabilir veya ekran kartından kaynaklı olabilir. Son olarak RAM leri de gözden geçir mesela 2 tane ise birini çıkarıp kurulumu dene. win kuruluyken RAM normalde sorunsuz çalışabilirken, Win Setup yaparken arıza yüzünden kurulumu iptal edebiliyor.

karabulutmuro

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sağolun sorunu çözdüm. BIOS ayarlarında HDD ile bi ayar bozulmuş onu düzeltince oldu.

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Arkadaşlar sağolun sorunu çözdüm. BIOS ayarlarında HDD ile bi ayar bozulmuş onu düzeltince oldu.

arkadaşım bidaha aklında bulunsun o kdr uraşmaan gerek yok biosu sıfırla olay çözülür bu tür vakalarda biz biosu sıfırlaayrak çözüme ulaşıyoruz :) çözüldüğüne sevindim

istersensor

istersensor

Üye
Arkadaşım bu gibi durumlarda deep freeze böyle yaptırır .. Sen o hard diski başka bilgisayara tak biçimle .. Formatına devam et .. Bol şans ::::::::::

Saygılar

typerr1982

typerr1982

Üye
ramlerde sorun olabilir bilgisayarın rest atmasının bir çok sebebi olabilir bu arada bilginiz olsun tek tek ramleri çıkarıp öyle dene birde

HAMZA456

Üye
Ya bana da buna benzer bir şey oldu.cd yi taktim.bilgisayar açilirken cd görünmedi.bende bilgisayardaki format cd sini bilgisayarda açtim.kurdu.ve bilgisayar yeniden açildi.fare simgesi görünüyor,fakat sonra bilgisayar yeniden başlatiliyor. Yardim eder misiniz!!!!! Lütfennnnn!!!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt