Xiaomi'ye ait Mİ3 antutu benchmark testlerinde yakalandı

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Xiaomi'ye ait Mİ3 antutu benchmark testlerinde yakalandı

Çin'deki popüler cep telefonu üreticilerinin başında gelen ve Android işletim sistemine entegre ettigi MIUI arayüzüyle tanınan Xiaomi'ye ait Mİ3 antutu benchmark testlerinde yakalandı.

Xiaomi Antutu benchmark testinden ortalama 84.000 puan almış. Referans Android cihazlar olarak gösterebilecegimiz Samsung Galaxy S4 26.000,Google'ın LG'ye yaptırdıgı Nexus4 cihazı ise 20.000 puan alıyor. Bu testler gerçekse Android piyasasını aldıgı 84.000 puanla yerinden oynatıcak bir cihaz Çin'li üreticiden geliyor demektir.
Android 4.2.1 Jelly Bean üzerinde çalışan cihazda,1080p (1920 x 1080) FuII HD, 4.7 inch veya 5.0 inch büyüklükte ekran,2.1ghz snapdragon800 veya NVidia Tegra4 chipset kullanıldıgı tahmin ediliyor.

Mİ3'ün fiyatlandırması henüz belli olmasa da 1999 yuan veya 320 dolar olarak fiyatlandırılacagı tahmin ediliyor.

• Beğen
Tepkiler: KinG CrazY ve CanKartaL

Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
çinliler ucuz ve güzel telefonlar üretiyor

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Türkiye'ye gelir mi ki bu ? :naughty:

tapatalk

tapatalk

Üye
Miui telefon piyasasinin en iyi arayuzudur. Tartismasiz gelse en baba telefona rahat rakip olur

• Beğen
Tepkiler: kurd-0
PriZm

PriZm

Üye
84000 puan nedir arkadaş yuh.S4'ün skorunu 3'e katlamış

• Beğen
Tepkiler: Dede
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
1 ay önce olsaydı getirtirdim bundan yaa :(

aleranol

aleranol

Üye
Fazla iyi sanki. Bence bu tegra 4 olabilir. Tegradan umutluyum ben

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
yeauw

yeauw

Üye
vaaaşşşş :DD

Invoke

Invoke

Üye
Skora ben çok takılmadım valla biraz fazla şişkin duruyor, sahte olma ihtimali yüksek gibi ?

aleranol

aleranol

Üye

beni de bu skor şüphelendirdi. Ama yazımda da belirttigim gibi gerçekse Androidde dengeler degişir.

Aslında antutu en çok puanı gpu dan veriyor. Tegra4 te de 72 çekirdekli ekran kartı kullanılacağı ve görüntü Sistemlerinin gelişeceği söyleniyordu.
Eğer işlemci kısmını da daha iyi bir şekilde geliştirerek önümüze sunarlar ise bu sonuçlar çok olağan. Hele ki gt640m gibi günümüzdeki tüm oyunları en iyi ayarlarda 3dsiz çalıştırabilen bir gpu da 384 çekirdek ve 128 bit veri yolu varken sanırım şu anki teknolojiye ulaşmak çok zor olmayacaktır. Tahmini olarak gt640m in 10da 1i performans veriyor gibi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kaynaklarda da zaten ya tegra4 ya da snapdragon800'un downclock edildiginden bahsediliyor. Genel kani snapdragon800'den yana. Snapdragon800 2.3ghz'de calişicakti ama boyle bir cihaza 3000mAh batarya konulmasina ragmen bataryadan tasarruf icin saat hizinin duşuruldugu iddia ediliyor. Bu durumda adreno330 da baya bir başarili oluyor. Tegra4 ise ki zannetmiyorum cunku NVidia'nin bu konuda tek verdigi bilgi tegra4 chipsetlerin yakinda winRT tabletler uzerinde piyasada boy gostermeye başlayacagi şeklindeydi.

PriZm

PriZm

Üye
Android 5.1.1??

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

aleranol

aleranol

Üye
kaynaklarda da zaten ya tegra4 ya da snapdragon800'un downclock edildiginden bahsediliyor. Genel kani snapdragon800'den yana. Snapdragon800 2.3ghz'de calişicakti ama boyle bir cihaza 3000mAh batarya konulmasina ragmen bataryadan tasarruf icin saat hizinin duşuruldugu iddia ediliyor. Bu durumda adreno330 da baya bir başarili oluyor. Tegra4 ise ki zannetmiyorum cunku NVidia'nin bu konuda tek verdigi bilgi tegra4 chipsetlerin yakinda winRT tabletler uzerinde piyasada boy gostermeye başlayacagi şeklindeydi.

Haklısın abi winRT deniliyordu ama tegra 3 çok iyi gpu performansı sağlarken 6 kat fazla çekirdekli tegra4un olma ihtimali geldi aklıma direk. Adreni 330 320den % 50 daha iyi performans verecek deniliyor ama ben yine de tegra 4un gpu olarak çok iyi olacağına eminim. Gerçi 80000 puan için sadece gpu da yeterli değil işlemci oldukça önemli bunda en iyi işlemci olarak gözüken snapdragon 800 olma ihtimalini oldukça arttırıyor. Umarım vu cihaz uygun fiyattan en iyi performansı verir de firmalar daha iyisini uapmak zorunda kalırlar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Haklısın abi winRT deniliyordu ama tegra 3 çok iyi gpu performansı sağlarken 6 kat fazla çekirdekli tegra4un olma ihtimali geldi aklıma direk. Adreni 330 320den % 50 daha iyi performans verecek deniliyor ama ben yine de tegra 4un gpu olarak çok iyi olacağına eminim. Gerçi 80000 puan için sadece gpu da yeterli değil işlemci oldukça önemli bunda en iyi işlemci olarak gözüken snapdragon 800 olma ihtimalini oldukça arttırıyor. Umarım vu cihaz uygun fiyattan en iyi performansı verir de firmalar daha iyisini uapmak zorunda kalırlar

zaten 320$ fiyat sadece çin için gecerli olabilir. Çünkü Çin hükumeti yerli firmalara %70 vergi sübvansiyonu uyguluyor. Gerci bu cihaz normal vergilerle de globalde 500$ civarına satilir ama firmanin o kadar uretim kapasitesi var mi bilmiyorum.

Chipsete gelince, Çin'deki şebeke bandlarını en iyi destekleyen chipsetler qualcomm tarafından uretiliyor. Bu 4G LTE icin de gecerli. Bu acıdan bakınca da snapdragon800 olma ihtimali daha yuksek. Gerci hangisi olursa olsun bu performansi versin de gerisi önemli degil. O zaman özellikle Samsung ve hTc yazilim muhendislerini tekrardan gozden gecirmek zorunda kalirlar.

kurd-0

Üye
gerçekten miui müthiş bir arayüz

Jackks

Jackks

Üye
Böyle bi telefon 320 dolarmı insanlar ülkemizde bu telefonun 3 te 1 i telefonlara milyarlar harcıyo.

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Oha 84.000 mi :D

restmod

restmod

Üye
Pek inandirici gelmedi skorlar :hmmm bakalim onumuzdeki gunlerde ne oldugu belli olur