Bende çok uzun zamandır symbian kullanıyordum bir bakıma symbiandan kaçış oldu benim için.Yani 11 yıl önce çıkan nokia 6600 la başlayan symbian pekte bir yol katetmediğini düşünüyorum.Eski bir arayüzü yenilenmiş ikonlarla sürekli yenileyerek piyasaya sürüyorlar yıllardır.Diyeceksinki yani sorun sadece görsellikmi ? Hayır kullanılan çekirdek eski model sadece görünüm değişik.(symbianın içini çok kurcaladım ve custom firmware yaptım 5800 telefonuma en az 200 kere yazılım attım)Yani lafı ksa kesmek gerekirse n8 deki symbian 3,s60 v 5 yani 5800 ın symbianının neredeyse aynısı,donanım evet var,o da nokianın son debelenişinin biraz daha şiddetli olması için.Android ve ios olmasaydı 5800 bile henüz çıkmamış olacaktı,2 megapiksel kameralı 3310 kullandırtacaktı bize eminim.Symbian la yürümeyeceği için kendiside microsoft la anlaştı,bu da symbianda ısrar etmenin hata olduğunu kendisinin kabul etmesinin itirafı gibi.Yine tırnak içinde belirtmek gerekirse 12 mp kamera net olur diye birşeyde söz konusu değildir,5 mp xenon flaşlı bir kamera mükemmel resimler çekebilir eğerki devasa boyutta resimler çekmeniz gerekmiyorsa.Samsung konusundada biliyorsun tek led flaşlı bir kamerası var,kapalı mekan ve loş ışıklı yerlerde,kumlu ve noise çıkan berbat resimler seni üzebilir işlemci ve ram hızı oyun severler için mükemmel bir sonuç verir.