Bing çeviri dene, Cortana'nın dilini en iyi o anlarGoogle Çeviri : Merhaba var![]()
![]()
![]()

ben şöyle birşey düşündüm bu çeviri üzerine. Cortana Tamamiyle bing altyapısını kullanıyor ve bence konuşma değil de yazılı ifadelerde diğer dil seçenekleri için bing çeviri kullanabilir ?Bing çeviri dene, Cortana'nın dilini en iyi o anlar
"hi there" > "selam"
ben demiştim Bing anlar onu diye![]()
yazıyla komut verdikten sonra gider kendim yaparım ne yapmak istiyorsamben şöyle birşey düşündüm bu çeviri üzerine. Cortana Tamamiyle bing altyapısını kullanıyor ve bence konuşma değil de yazılı ifadelerde diğer dil seçenekleri için bing çeviri kullanabilir ?
(alarm kurma, arama vs..)yani sesli destek gelmediği sürece Türkçe için o iş yaşyazıyla komut verdikten sonra gider kendim yaparım ne yapmak istiyorsam(alarm kurma, arama vs..)yani sesli destek gelmediği sürece Türkçe için o iş yaş
bazı değişik kelimeleri girmeni isteyebilir. Yani burada iyi bir şey var mantık var
bir düşünün. O yazma yeri olmasa ve sen kortananın anlayamadığı şeyi sürekli anlasın diye tekrar etsen ve o hep anlamasa mı daha iyi yoksa anlamadığı yerde kusura bakmayın anlayamadım aşağıya yazar mısınız dese mi iyi? 
Ya yazma yeri olsun tabi, ama türkçe konuşma desteği yok diye ben ingilizce ya da türkçe hep oraya yazacaksam o iş yaş demek istiyorum. tabi ki anlamadığı kelimeleri yazmamı istesin onda sıkıntı olmazMesela zapitirinantopik nedir desen bırak kortanayı arkadaşın bile ilk söylediğinde anlamazbazı değişik kelimeleri girmeni isteyebilir. Yani burada iyi bir şey var mantık var
bir düşünün. O yazma yeri olmasa ve sen kortananın anlayamadığı şeyi sürekli anlasın diye tekrar etsen ve o hep anlamasa mı daha iyi yoksa anlamadığı yerde kusura bakmayın anlayamadım aşağıya yazar mısınız dese mi iyi?
MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Yok ya yazmazsın oraya oraya aradığını yazana kadar ingilizce, zaten google a yazar bulursunYa yazma yeri olsun tabi, ama türkçe konuşma desteği yok diye ben ingilizce ya da türkçe hep oraya yazacaksam o iş yaş demek istiyorum. tabi ki anlamadığı kelimeleri yazmamı istesin onda sıkıntı olmaz![]()
Önemli kolaylık rahatlık hiç parmak yormadan sesle istediğimizi aratmak
inşallah ilk çıktğında yada hemen sonra türkçeyide yaparlar.benim için en büyük kolaylığı araç kullanımında olacaktır. zaten telefon tutucu kullanıyorum, arama yapmak için elimi uzatmayayım boşuna söz dinlesinYok ya yazmazsın oraya oraya aradığını yazana kadar ingilizce, zaten google a yazar bulursunÖnemli kolaylık rahatlık hiç parmak yormadan sesle istediğimizi aratmak
inşallah ilk çıktğında yada hemen sonra türkçeyide yaparlar.

Arkadaşlar "Hi there" demek "şşşşt aloooo" demek :P

hop daha o kadar samimi olmadık
hi there: kişiye daha samimi bir yaklaşımda bulunmak için kullanılan hitap şeklidir.
Can you verify? Please! @bulutsuzgece

'what's up man' diye selamlasa daha mı iyi olurdu?hop daha o kadar samimi olmadık![]()

ne var be adam demek gibi bir şey oluyor herhalde'what's up man' diye selamlasa daha mı iyi olurdu?![]()

ne var be adam demek gibi bir şey oluyor herhalde![]()
naber adamım. 
zaten cortana bi gelsin ilk iş adını "len Kâmil" yapıcam bana da "patron" deditiricem'what's up man' diye selamlasa daha mı iyi olurdu?![]()

yok abi bu ingilizce iyi bir şey değil en güzeli yazıldığı gibi okunan Türkçemiz vallanaber adamım.
![]()
allasen iki dakika huzur ver patron desin çok uğraşıncazaten cortana bi gelsin ilk iş adını "len Kâmil" yapıcam bana da "patron" deditiricem
- Len Kâmil!
- Efendim Patron!
![]()

zaten cortana bi gelsin ilk iş adını "len Kâmil" yapıcam bana da "patron" deditiricem
- Len Kâmil!
- Efendim Patron!
![]()

İngilizce dili kullanan ülkelerde de aynısını diyorlaryok abi bu ingilizce iyi bir şey değil en güzeli yazıldığı gibi okunan Türkçemiz valla
allasen iki dakika huzur ver patron desin çok uğraşınca![]()

Ben bu adamı gördüm galibaAynen öyle abi. Yeri değil belki ama aklıma gelmişken sizinle paylaşayım; geçenlerde Japon misafirlerimizle sohbet ediyoruz. Adam bize ne dese beğenirsiniz! Siz Türkler çok hızlı konuşuyorsunuz.Güldüm, sonra olur mu ya öyle şey dedim, asıl siz çok hızlı konuşuyorsunuz. Her neyse iddialaştık ve youtube'dan iki tane video izledik. Sonuç ben kaybettim.
Japon spiker
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Türk spiker
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız