Haber WP8.1 Güncellemesi Başladı [Tüm Lumia Cihazlar İçin]

Sponsorlu Bağlantılar

dakamon

dakamon

Üye
Arkadaşlar telefonumda Lumia Cyan + Windows Phone 8.1 kurulu. Recovery Tools'tan güncelledim Lumia 920'lere gelince fakat metin tahminleri berbat. Bu herkeste mi böyle? Eğer böyleyse hapı yuttuk. Tahminler ölü çünkü. Ama Windows Phone 8.0 ve Windows Phone 8.1 Update 1 PFD'de böyle değildi.
Kelime tahminleri 8.1+cyan da berbatlaşıyor ama update 1 ile düzeliyor eğer bekleyemem diyorsanız önizlemeyi yükleyebilirsiniz.
Hayır Cyan ve Windows Phone 8.1.1'in birbirlerinden farklı iki yazılım pakedi.

Windows Phone 8.1.1 işletim sistemi, Lumia Cyan ise işletim sisteminin üzerine kurulan yazılım düzeltme pakedi.
WP 8.1 i bilgisayarınızın işletim sistemi güncellemesi gibi düşünün Cyan ı da bilgisayarınızdaki anakart ekran kartı işlemci driver güncellemesi gibi düşünün. Donanımı işletim sistemiyle uyumlu hale getirmeye çalışan güncelleme.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yani biz önizlemeciler telefonu hala cyansız kullanıyoruz ve cyansız telefona update 1 yükledik. Şimdi telefonu NSRT ile 8.0 a çekip sonra cyan yükleyip sonra update1 kursak daha mı iyi olur yoksa bu şekilde deam edelim mi?
Bu işlemi yaparsanız mevcut halinden daha iyi performans vereceğini düşünüyorum. Zira şu anda Windows Phone 8.1.1 Preview'ü Lumia Black yazılımıyla kullanıyorsunuz ve Lumia Black Windows Phone 8.1 güncellemesiyle tamamen uyumsuz.

dakamon

dakamon

Üye
Bu işlemi yaparsanız mevcut halinden daha iyi performans vereceğini düşünüyorum. Zira şu anda Windows Phone 8.1.1 Preview'ü Lumia Black yazılımıyla kullanıyorsunuz ve Lumia Black Windows Phone 8.1 güncellemesiyle tamamen uyumsuz.
Doğru diyorsunuz. Eylülde mi gelecekti ön izlemecilere cyan öyle bir söylenti vardı.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
- Ben direk kabloyu bağladım ve NSRT telefonu sıfırlayarak Cyan (Lumialar için Geliştirilmiş 8.1) pakedini kurdu.
- Peşinden final 8.1 i içinde barındıran bu CYAN güncellemesi üzerine GDR1 geliştirici ön izlemeyi kurdum ki ona da bir güncelleme gelmişti ve biraz daha toparlanmıştı.

Şuan Cyan üzeri, daha da toparlanmış bir GDR1 ön izlemesi ile çok güzel kullanıyorum telefonu. Artık Final GDR1 veya GDR2 geliştirici ön izlemeyi bekliyorum. Tabi birde bunları toparlayacak ve Lumialara uyumlu hale getirecek Debian Red var.

Peki bu Debian Red, Gdr1 üzeri mi, Gdr2 üzerimi?

dakamon

dakamon

Üye
- Ben direk kabloyu bağladım ve NSRT telefonu sıfırlayarak Cyan (Lumialar için Geliştirilmiş 8.1) pakedini kurdu.
- Peşinden final 8.1 i içinde barındıran bu CYAN güncellemesi üzerine GDR1 geliştirici ön izlemeyi kurdum ki ona da bir güncelleme gelmişti ve biraz daha toparlanmıştı.

Şuan Cyan üzeri, daha da toparlanmış bir GDR1 ön izlemesi ile çok güzel kullanıyorum telefonu. Artık Final GDR1 veya GDR2 geliştirici ön izlemeyi bekliyorum. Tabi birde bunları toparlayacak ve Lumialara uyumlu hale getirecek Debian Red var.

Peki bu Debian Red, Gdr1 üzeri mi, Gdr2 üzerimi?
Sızıntı cihazlara bakarsak update 1 çünkü 830 730 gibi cihazlarda ortaya çıktı debian red ve bu cihazların da update1 ile geleceği söyleniyordu

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Cyan + GDR1 batarya performansı için bir şey diyemem daha erken ama kameranın uzak odaklaması yine bozuk. Otomatik uzak odaklamayı yapamıyor tam netleşirken bulanıklaşıyor. Elle ayarda da odak simgesini sonsuza getirdiğimde bulanık. Sonsuz simgesine gelmeden hemen önce bırakırsam net. Uzak çekimlerde otomatik odaklamayı kullanmamak gerekiyor. (Umarım düzeltirler).

dakamon

dakamon

Üye
Cyan + GDR1 batarya performansı için bir şey diyemem daha erken ama kameranın uzak odaklaması yine bozuk. Otomatik uzak odaklamayı yapamıyor tam netleşirken bulanıklaşıyor. Elle ayarda da odak simgesini sonsuza getirdiğimde bulanık. Sonsuz simgesine gelmeden hemen önce bırakırsam net. Uzak çekimlerde otomatik odaklamayı kullanmamak gerekiyor. (Umarım düzeltirler).
Sen böyle deyince flashlayıp cyan kurma isteğim kaçtı valla :)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Sen böyle deyince flashlayıp cyan kurma isteğim kaçtı valla :)
Bence kaçmasın. Yap gitsin üşenme. Wc de otururken bile telefonu eski düzenine getirebilirsin. :zong: (kendimden biliyorum).
Kameranın odağı zaten bozuktu hala aynı onda bi değişiklik yok. Ancak batarya için daha erken olsa da şunları söyleyebilirim. Şuan benim telefonu şarjdan çekeli 3,5 saat olmuş. 25 - 35 dk kadar nette dolaştım, yine bi yarım saatten fazla programlar ve onların şifreleri kurulumlarıyla falan uğraştım, bi 10 dk kadar ana ekran yerleşimiyle falan uğraştım. Geri kalan zamanda dokunmadım. Şuan için %83. Tahmini kalan süreyi 1 gün 6 saat gösteriyor. Yine de dün akşam sıfırlanmış bir telefon. Şarj için bi kaç gün geçince tam belli olur.
Özet, bence değer.

skynet

Üye
Bence kaçmasın. Yap gitsin üşenme. Wc de otururken bile telefonu eski düzenine getirebilirsin. :zong: (kendimden biliyorum).
Kameranın odağı zaten bozuktu hala aynı onda bi değişiklik yok. Ancak batarya için daha erken olsa da şunları söyleyebilirim. Şuan benim telefonu şarjdan çekeli 3,5 saat olmuş. 25 - 35 dk kadar nette dolaştım, yine bi yarım saatten fazla programlar ve onların şifreleri kurulumlarıyla falan uğraştım, bi 10 dk kadar ana ekran yerleşimiyle falan uğraştım. Geri kalan zamanda dokunmadım. Şuan için %83. Tahmini kalan süreyi 1 gün 6 saat gösteriyor. Yine de dün akşam sıfırlanmış bir telefon. Şarj için bi kaç gün geçince tam belli olur.
Özet, bence değer.
Hocam klavye metin önerileri sende indi mi ?

technocu1

Üye
Umarım biran önce 620 720 820 modellere de güncelleme gelir.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hocam klavye metin önerileri sende indi mi ?
Ben anlamadımki klavye tahminini neden yüklemek zorunda kalıyorsunuz? Ben şimdi baktım da bende Klavye ayarlarında İng. ve Tr kurulu duruyor zaten. +Klavye ekle diye bir seçenek var ama denemedim başka bir klavye eklemeyi :)
Klavye tahmini dediğiniz eğer bu değilse, mesaj yazarken dikkat ediyorum tahminleri gayet var.

skynet

Üye
Ben anlamadımki klavye tahminini neden yüklemek zorunda kalıyorsunuz? Ben şimdi baktım da bende Klavye ayarlarında İng. ve Tr kurulu duruyor zaten. +Klavye ekle diye bir seçenek var ama denemedim başka bir klavye eklemeyi :)
Klavye tahmini dediğiniz eğer bu değilse, mesaj yazarken dikkat ediyorum tahminleri gayet var.
Hocam zaten sende kuruluymuş işte bizde kurulu değil o yüzden tahmin yapmıyor :)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bunun farklı bölge romları kurmayla bir ilişkisi olabilir mi dersin? Belki bu hata o yüzden oluşuyordur. Tabi ben en başından beri sadece Türkiye Romu içinde kaldım. Hiç farklı ülke Romu kurmadım. O yüzden bilemiyorum sebebi olabilir mi? Benimki sadece tahmin.

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr

skynet

Üye
Öyle olacağını sanmıyorum çünkü daha önce tr romu kurulu iken de farklı klavye dilleri indirmiştim bir sorun olmamıştı :) Zaten sadece türkçe değil indirilebilir diğer dillerde inmiyor anlamadım gitti :s

efege

Üye
Preview olanlara ne zaman gelecek bakalım..

pissed26

pissed26

Üye
Arkadaşlar yine güncelleme gelmiş detayları ne acaba şua yüklüyorum ama :D

Heimdalll

Heimdalll

Üye
şu prewivlrde gelsin artık :(

pissed26

pissed26

Üye
@papakudioflu